Island har uppnått sin största fotbollsframgång någonsin när dem besegrade England med 2-1 i åttondelsfinalen och därmed kvalificerade sig till kvartsfinalen.

När England fick sin straff efter någon spelad minut och Rooney, iskallt, satte denna, så trodde nog dem flesta att matchen redan var över. Men det dröjde enbart några minuter innan det var kvitterat.

Ytterligare 12 minuter senare så hade Island tagit ledningen, vilket dem kunde hålla utan allt för stora problem i 1:a halvlek.

I 2:a halvlek så pressade England på och Island fick rikta in sig på försvar. Trots denna press så lyckades ändå Island anfalla ganska ofta med 4-5 man och även skapa en del målchanser. Island var närmare 3-1 än England var att kvittera. En välförtjänt seger för Lagerbäcks mannar.

Härnäst spelar Island mot Frankrike på söndag 3/7 kl 21.00 och matchen visas på SVT.