Ungern vinner med 2-0 mot Österrike och Island får 1-1 mot Portugal, detta var inget oddsen talade för.

Österrike hade ett fantastiskt kval och spelade väldigt bra fotboll. Detta gjorde dem till favoriter i matchen mot Ungern, som kämpade sig till EM genom play-off mot Norge. Men det var ungrarna som förde spelet och tog ledningen. När sedan Österrike fick Dragović utvisad (efter 2 gula kort) blev uppgiften dem övermäktig och det slutade med att Ungern vann med 2-0.

Island var inte mycket sämre, de lyckades med att ta poäng från favoriten Portugal. Det var förvisso Portugal som styrde spelet och tog ledningen i 1:a halvleken så lyckades Island kvittera i 2:a halvlek. Island organiserade försvaret och Portugal hade väldigt svårt att skapa farliga situationer.

Matchvinnare för Ungern var definitivt deras målvakt Király som stod för många viktiga räddningar. Lars Lagerbäck med sin framgångsrika taktik är Islands viktigaste ”spelare”.

Det blir spännande att följa båda lagen i nästa omgångar.