Under gårdagen spelade det svenska U21-landslaget sin inledande match i kvalet till EM 2019 i Italien. Under ny ledning utav Roland Nilsson fick laget en mycket bra start som inte bara bjöd på vinst för laget, utan även för en enskild spelare.

Innan fem minuter utav matchen var spelade hade forwarden Carlos Strandberg redan hunnit sätta bollen i mål två gånger. Första målet kom efter ett framspel utav Joel Andersson och Gustav Engvall och det andra som följde knappt två minuter senare kom efter att Anton Jönsson Salétros fick tag på bollen under Cyperns försök att gå mot mål.

Målen slutade inte där för den 21-årige Malmö FF-spelaren. 38 minuter in i matchen kom 3-0 och hat-tricken var fullbordat. På tilläggstid kunde Sverige få till ett ytterligare mål utav Anton Jönsson Salétros, som sedan följdes utav ett mål för Cypern innan slutsignalen ljöd.

Det svenska landslaget ligger därmed på en andraplats i tabellen och på samma poäng som Ungern och Cypern. Dock har man tack vare gårdagens vinst byggt upp en bra målskillnad

Nästa match som Sverige spelar blir den 6 oktober mot gruppledaren Belgien. Laget ligger endast en poäng före och en vinst här skulle ge Sverige övertag om förstaplatsen.