Under gårdagskvällen spelade det svenska U21-laget sin viktigaste och mest spännande match under årets U21-EM. Viktiga poäng stod på spel och för att ta sig vidare krävdes det att man tog med sig minst en poäng ur matchen. Det var kamp ända in i sista minuten och då stod det slutligen klart att Sverige tagit sig vidare – både i EM och i OS.

Det stod länge 0-0 och det svenska laget siktade in sig på ett oavgjort resultat. Dock lyckades Gonçalo Paciência ge Portugal ledningen efter 83 minuter spelade. En förlust i matchen skulle skicka Sverige ut ur EM och det enda man kunde gå efter nu var ett kvitteringsmål. Med endast en minut kvar utav ordinarie tid på klockan kunde Simon Tibbling få in bollen i mål via en portugisisk spelare.
– Helt magiskt. Dels gör jag inte mål så ofta. Det här är helt klart det viktigaste i karriären, säger Tibbling till Svenskfotboll.se efter matchen.

Det oavgjorda resultatet placerade laget som tvåa i gruppen och avancemanget tar Sverige till semifinal på lördag där man ställs mot Danmark. Dessutom gav semifinalplatsen även laget en plats i OS nästa sommar. Matchen på lördag börjar 21:00 och sänds i TV 12. Samma kväll spelar Portugal och Tyskland i den andra semifinalen.