Uppdaterad 20 september, 2022

Sveriges F16-landslag spelade landskamper i Norge mot värdnationen och Danmark. Detta med blandade resultat.

I oktober ska F16 spela EM-kval och som genrep inför detta deltog man i helgen i en nordisk trenationsturnering i Norge.

I första matchen stod Danmark för motståndet, och det skulle bli svensk seger. Redan efter tio minuter stod det 2-0 efter att Bianca Hultbäck Nattland och Tilde Björklund stått för målen. Det skulle också bli fler mål i första halvlek – byten i vardera lagen och en skada på självaste huvuddomaren resulterade i nio minuters övertid.

Först reducerade Danmark till 2-1 i den tredje övertidsminuten. Men bara minuter senare gjorde Hultbäck Nattland sitt andra mål för dagen och ett Danmark ur balans fick sedan se Tilde Björklund också bli tvåmålsskytt innan domaren blåste för halvtid och ledning 4-1 till Sverige.

En betydligt mindre händelserik andra halvlek, där sju byten i vardera lag förstörde matchrytmen, vann Sverige till slut med 4-2 efter att danskorna gjort ett sent reduceringsmål.

I andra matchen mot Norge blev det tuffare. 0-0 efter en ganska händelsefattig första halvlek där Norge hade ett visst spelmässigt övertag. I andra halvlek kom norskorna att utnyttja sitt övertag bättre och gjorde ganska omedelbart både 1-0 och 2-0.

Mot slutet av matchen hade svenskorna flera chanser men lyckades bara göra ett reduceringsmål genom Saga Fredgren, till vardags i IK Rössö Uddevalla.

Om två veckor tas EM-kvaltruppen inför resan till Portugal och kvalmatcherna mot hemmanationen, Nederländerna och Skottland.