I det europeiska mästerskapet för U21-landslag finns det plats för totalt 12 landslag, varav värdnationen är en utav dessa. De resterande platserna går till de landslag som klarar sig bäst i det föreliggande kvalet. Trots att turneringens upplaga för 2019 är den som ligger närmst i tiden, befinner sig kvalet till EM 2021 redan i startgroparna. Grupperna dit är lottade och här kommer lagen göra upp om platserna i turneringen som spelas i Ungern och Slovenien.

I kvalet deltar 53 nationer som alla har som mål att ta sig till mästerskapet. De deltagande nationerna har lottats in i nio grupper om fem eller sex lag, där alla möter varandra på både hemma- och bortaplan. En del lag spelade sina inledande matcher redan i mars 2019, men kvalet kommer igång mer ordentligt under hösten 2019. De sista och avgörande matcherna spelas sedan i oktober 2020.

Här är grupperna för kvalet till U21 EM 2021:
Grupp 1: Italien, Sverige, Island, Irland, Armenien och Luxemburg

Grupp 2: Frankrike, Slovakien, Schweiz, Georgien, Azerbajdzjan och Liechtenstein
Grupp 3: England, Österrike, Turkiet, Kosovo, Albanien och Andorra
Grupp 4: Kroatien, Tjeckien, Grekland, Skottland, Litauen och San Marino
Grupp 5: Serbien, Polen, Ryssland, Bulgarien, Lettland och Estland
Grupp 6: Spanien, Israel, Montenegro, Makedonien, Kazakstan och Färöarna
Grupp 7: Portugal, Nederländerna, Norge, Vitryssland, Cypern och Gibraltar
Grupp 8: Danmark, Rumänien, Ukraina, Finland, Nordirland och Malta
Grupp 9: Tyskland, Belgien, Wales, Bosnien & Hercegovina och Moldavien

De lag som vinner sina kvalgrupper går direkt till EM tillsammans med den bästa grupptvåan. Samtidigt får övriga grupptvåorna göra upp i en playoff om de sista fyra platsen. I och med att antalet lag utökas från 12 till 16 vid EM 2021 krävs det nu inte längre en gruppseger för att säkra ett avancemang.

Sveriges grupp i kvalet:

Laddar...

Spelschema och resultaten för samtliga spelade matcher i gruppen:

Sverige kommer att spela sina hemma-matcher i kvalet på Olympia i Helsingborg och Guldfågeln Arena i Kalmar.

Laddar...

Laddar...

Kvalet till EM 2019

Under större delen av 2017 och 2018 kvalade de europeiska lagen till U21 EM 2019 enligt ett liknande upplägg som det ovan. Den gången spelade Sverige i samma grupp som Belgien, Turkiet, Ungern, Cypern och Malta. Det såg länge ut som att man skulle kunna ta sig vidare till turneringen, men i och med en förlust i den avslutande matchen med Belgien hade man inte tillräckligt mer poäng för att gå vidare som grupptvåa. Därmed missade man turneringen. Här nedan ser du tabellen för Sveriges kvalgrupp.

Laddar...