Odds – Spela på Fotbolls EM

Hem/Odds – Spela på Fotbolls EM
Odds – Spela på Fotbolls EM2021-01-14T20:39:01+01:00

Förutom att följa matcherna under fotbolls-EM så är det många som väljer att satsa en slant på någon av mötena på planen. Idag finns det en mängd spelobjekt som man kan välja mellan när det kommer till att spela på fotboll. På den här sidan presenterar vi aktuella odds för olika EM-relaterade spel. Vi listar såväl långtidsspel, som vilket lag som kommer att vinna hela mästerskapet, till spel på dagens matcher.

Aktuella odds på Fotbolls EM 2021

Oddsen för Fotbolls EM 2021 kommer att uppdateras inom kort.

Kampanjer & erbjudanden

VISA FLER NYHETER

Jämför odds under fotbolls EM 2021

Om man vill spela på en match gäller det att hitta det spelbolag som erbjuder det bästa oddset på just ditt spel. Även fast majoriteten av bolagen till exempel tror på samma vinnare i en specifik match behöver de inte erbjuda samma odds på spelet. Genom att välja ett spelbolag som har ett högre odds har du möjligheten att vinna mer pengar som ditt spel går in. Du betalar samtidigt inte mer pengar för ditt spel hos bolaget med ett högre odds, utan din insats är fortfarande densamma.

Hur räknas ett odds ut?

Odds i spel på fotboll och annan sport förändras ofta utifrån de förutsättningar som gäller. Om till exempel en utav de bättre spelarna skulle bli skadade kan detta ge ett mer fördelaktigt odds för motståndarna. Samtidigt brukar det finnas en del mer generella parametrar som man utgår ifrån, där ett lag på hemmaplan till exempel brukar ha större chans att vinna än ett bortalag. Också hur lagets form har sett ut under de senaste matcherna, samt tidigare inbördes möten brukar spela roll.

Vad kan man spela på?

Det finns idag en mängd olika saker som du kan spela på under en och samma EM-match. Ibland kan det kännas svårt att veta vilket typ av spel man ska välja och därför har vi här sammanställt några av de vanligaste typerna.

1×2 – Vem vinner matchen

Det vanligaste spelobjektet är de klassiska 1×2-spelen, där det gäller att gissa vilket lag som kommer att vinna matchen. När du spelar en etta betyder det att du tror att hemmalaget vinner matchen efter ordinarie speltid. Väljer du att spela på ett kryss så menas det att matchen slutar oavgjort. En tvåa betyder i sin tur att du spelar på att bortalaget vinner matchen.

Tänk på att under Fotbolls-EM 2021 så är det inte säkert på att det lag som spelar på sin hemma-arena verkligen är hemmanation i matchen. I exempelvis öppningsmatchen i fotbolls EM 2021 så är Turkiet hemmalag, trots att matchen spelas i Rom – mot just Italien. I spelsammanhang är det alltid laget som anges först som räknas som hemmalag och representeras av en etta i spelraden.

Över/Underspel

På denna spelmarknad spelar du på om det blir över eller under ett visst antal av en specifikt händelse under matchen. Det handlar ofta om att det ska bli över eller under ett visst antal mål, men spel på antal hörnor, gula eller röda kort samt skador förekommer också.

Ifall spelet ligger på över 2,5 mål och du tror att det kommer bli en målrik match krävs det att det minst blir 3 mål i matchen för att ditt spel ska räknas som vinst. Det spelar ingen roll om matchen slutar 2-1 eller 3-0, så länge det är över totalt 2,5 mål så är ditt bet en vinst.

Båda lagen gör mål

På denna spelmarknad så bettar du på ifall du tror att båda lagen gör mål i matchen. Du kan spela på alternativet ja, som betyder att du tror att båda lagen gör mål, eller nej som betyder att du inte tror att båda lagen nätar. Detta spel går att spela för både hela matchen eller en specifik halvlek. Väljer du att spela att båda lagen gör mål i en viss halvlek så får du ett högre odds än ifall du spelar på det under hela matchen.

Spela på slutresultatet

Genom att spela på resultatmarknaden lägger man ett spel på det exakta slutresultatet i matchen. Det är alltid resultatet efter 90 minuters speltid som man spelar på, det vill säga exklusive eventuell förlängning och straffar. Fördelen med att spela på resultatmarknaden är att man ofta kan hitta höga odds då det finns en mängd olika alternativ att spela på.

Spel på enskilda spelare

Du kan även spela på att en specifik spelare gör något speciellt i matchen. Ofta handlar det om att betta på att en spelare gör mål, eller att spelaren tar ett gult kort. På den här marknaden kan man hitta en mängd olika objekt, det ena mer otroligt än det andra. Innan EM startat kan det förekomma spel på att otippade spelare kommer att förekomma i den svenska EM-truppen. En spelare som det med stor sannolikhet kommer finnas spel kring är Zlatan Ibrahimovic.

Handikappsystem

Att spela med handikappsystem menas att du spelar på 1×2-marknaden, men med skillnaden att resultatet innan matchen startar inte är 0-0. Istället för 0-0 så startar matchen med underläge eller överläge för ditt lag. Hur många mål laget leder eller ligger under med beroende på hur högt du vågar chansa med ditt handikappsystem.

Innan du använder dig av handikapp kan det vara bra att läsa på ordentligt hur dessa fungerar, för att inte ge dig in i spel som du inte förstår dig på fullt ut. De flesta spelbolagen har tydliga förklaringar för vad som krävs av de olika lagen för att ditt spel ska gå in på de olika nivåerna.

Live odds fotbolls EM

I samband med att en match spelas kan det hända att många tittare ställer sig själv frågan “Varför spelade jag inte en slant på den här matchen?”. För den som råkar ut för detta finns idag möjligheten att spela under matchens gång på så kallade live odds. Här är oddsen i ständig rörelse utifrån det som sker på plan, vilket gör att du även måste hitta rätt läge att lägga ditt spel på. Liveodds kan förekomma på en mängd olika saker såsom vem som vinner matchen, vilka som gör nästa mål eller om det blir fler mål i den pågående perioden.

Boostade odds fotbolls EM 2021

Om det finns ett spel som väldigt många intresserar sig för är det inte ovanligt att spelbolagen väljer att köra specifika kampanjer för dessa, som ska göra att spelarna väljer att satsa sina pengar just hos dem. Ett typiskt exempel på detta är att man förhöjer, även kallat boostar, ett odds så att det blir extra högt. Denna höjning brukar man sedan sprida via sin marknadsföring, så att så många som möjligt ska välja att lägga ett spel. Boostade odds brukar även vara ett sätt att få nya spelare att registrera ett konto, då många erbjudanden är för bra för att missa. Boostade odds kan på vissa spelsidor även kallas för förhöjda odds. Detta är samma sak som boostade odds som är det internationella namnet på förhöjda odds.

Det man måste tänka på är att det kan förekomma gränser på hur mycket du får lov att satsa på en match som är boostad. Dessutom kan det finnas omsättningskrav på den vinst som du sedan tilldelas.

Till toppen