HÀr hittar du resultaten ifrÄn samtliga matcher som spelas under damernas kval till fotbolls EM 2021. Under kvalet som strÀcker sig ifrÄn augusti 2019 till september 2020 kommer lagen att spela 8 eller 10 matcher vardera innan de som fÄtt med sig flest poÀng gÄr direkt till den slutliga turneringen.

Efter gruppspelet spelas playoff-matcher  i oktober 2020 mellan de grupptvÄor som inte fÄr en direktplats till turneringen. Om du vill se hur lagen ligger till i tabellerna hittar du den aktuella stÀllningen pÄ vÄr sida med damernas kvalgrupper.

FOTBOLLS EM KVAL DAM RESULTAT

Laddar...

Kvalet bestÄr av ett gruppspel dÀr de 47 kvalande nationerna lottats in i nio grupper om fem eller sex lag. Inom varje grupp kommer alla lag att möta varandra en gÄng pÄ hemmaplan och en gÄng pÄ bortaplan. PoÀngen som lagen fÄr med sig hÀrifrÄn Àr direkt avgörande för vem som gÄr hela vÀgen till mÀsterskapet i England. VÀrdnationen Àr inte med och kvalar, utan Àr direktkvalificerad till turneringen.

Sammanlagt kommer lagen hinna med att spela 8 eller 10 matcher under kvalperioden. Om ett lag vinner sin match gÄr man med sig tre poÀng, samtidigt som en förlust inte ger nÄgra poÀng alls. Skulle ett möte sluta oavgjort fÄr lagen som möts dela pÄ poÀngen, vilket ger dem en poÀng vardera. I och med att det endast Àr det bÀsta laget i vardera grupp som Àr garanterade att gÄ till EM Àr varje poÀng som man kan fÄ med sig otroligt viktig.