Här hittar du resultaten ifrån samtliga matcher som spelas under damernas kval till fotbolls EM 2022. Under kvalet som sträcker sig ifrån augusti 2019 till februari 2021 kommer lagen att spela 8 eller 10 matcher vardera innan de som fått med sig flest poäng går direkt till den slutliga turneringen.


Annons: ⇢ William Hill - Lägg in 200 kr - Få ett freebet värt 100 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Efter gruppspelet spelas playoff-matcher i april 2021 mellan de grupptvåor som inte får en direktplats till turneringen. Om du vill se hur lagen ligger till i tabellerna hittar du den aktuella ställningen på vår sida med damernas kvalgrupper.

FOTBOLLS EM KVAL DAM RESULTAT

Laddar...

Kvalet består av ett gruppspel där de 47 kvalande nationerna lottats in i nio grupper om fem eller sex lag. Inom varje grupp kommer alla lag att möta varandra en gång på hemmaplan och en gång på bortaplan. Poängen som lagen får med sig härifrån är direkt avgörande för vem som går hela vägen till mästerskapet i England. Värdnationen är inte med och kvalar, utan är direktkvalificerad till turneringen.

Sammanlagt kommer lagen hinna med att spela 8 eller 10 matcher under kvalperioden. Om ett lag vinner sin match går man med sig tre poäng, samtidigt som en förlust inte ger några poäng alls. Skulle ett möte sluta oavgjort får lagen som möts dela på poängen, vilket ger dem en poäng vardera. I och med att det endast är det bästa laget i vardera grupp som är garanterade att gå till EM är varje poäng som man kan få med sig otroligt viktig.