HÀr hittar du all information om slutspelet i fotbolls EM för damer 2022. Hit kvalificerar sig de lag som lyckas bÀst i det föreliggande gruppspelet och varje match Àr avgörande för om laget fÄr fortsÀtta delta i turneringen eller ej. Det Àr endast de tvÄ bÀsta lagen ur vardera grupp som gÄr till slutspelet, dÀr det Àr vinna eller försvinna som gÀller i de följande matcherna. Damernas europeiska mÀsterskap Àger rum mellan datumen 6-31 juli i England och slutspelet avrundar hela turneringen.

NÀr spelschemat för slutspelet slÀpps kommer vi att presentera det hÀr, tillsammans med ett slutspelstrÀd dÀr du kan följa lagens vÀg mot EM-finalen.

Trots att lagen till turneringen inte Àr klara, Àr det redan bestÀmt att slutspelet i dam EM 2022 kommer spelas efter följande upplÀgg:

Kvartsfinal 1: Vinnaren grupp A – TvĂ„an grupp B
kvartsfinal 2: Vinnaren grupp B – TvĂ„an grupp A
Kvartsfinal 3: Vinnaren grupp C – TvĂ„an grupp D
Kvartsfinal 4: Vinnaren grupp D – TvĂ„an grupp C

Semifinal 1: Vinnare kvartsfinal 1 – Vinnare kvartsfinal 4
Semifinal 2: Vinnare kvartsfinal 2 – Vinnare kvartsfinal 3

I och med detta upplÀgg kan inte lag som tidigare spelat i samma grupp mötas förrÀn i turneringens medaljmatcher.

Slutspelet i ett europeisk mÀsterskap i fotboll brukar vara en av de mest spÀnnande delarna av turneringen. I och med att antalet lag minskar i rasande takt Àr det inte ovanligt att supportrar vars egna lag blivit utslagna ansluter sig till de tidigare motstÄndarnas hejarklackar. Detta Àr ett uppenbart exempel pÄ hur fotbollen kan fÄ folk att kÀnna en otroligt stor gemenskap oavsett kön, Älder eller ursprung.