Här hittar du all information om slutspelet i fotbolls EM för damer 2021. Hit kvalificerar sig de lag som lyckas bäst i det föreliggande gruppspelet och varje match är avgörande för om laget får fortsätta delta i turneringen eller ej. Det är endast de två bästa lagen ur vardera grupp som går till slutspelet, där det är vinna eller försvinna som gäller i de följande matcherna. Ännu är det inte bestämt när turneringen kommer att spelas, men det hela kommer att hållas i England under sommaren.


Annons: ⇢ Betsson - Få 100 kr extra att spela för!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Trots alla lagen till turneringen inte är klara, är det redan bestämt att slutspelet i dam EM 2021 kommer spelas efter följande upplägg:

Kvartsfinal 1: Vinnaren grupp A – Tvåan grupp B
kvartsfinal 2: Vinnaren grupp B – Tvåan grupp A
Kvartsfinal 3: Vinnaren grupp C – Tvåan grupp D
Kvartsfinal 4: Vinnaren grupp D – Tvåan grupp C

Semifinal 1: Vinnare kvartsfinal 1 – Vinnare kvartsfinal 4
Semifinal 2: Vinnare kvartsfinal 2 – Vinnare kvartsfinal 3

I och med detta upplägg kan inte lag som tidigare spelat i samma grupp mötas förrän i turneringens medaljmatcher.

Slutspelet i ett europeisk mästerskap i fotboll brukar vara en av de mest spännande delarna av turneringen. I och med att antalet lag minskar i rasande takt är det inte ovanligt att supportrar vars egna lag blivit utslagna ansluter sig till de tidigare motståndarnas hejarklackar. Detta är ett uppenbart exempel på hur fotbollen kan få folk att känna en otroligt stor gemenskap oavsett kön, ålder eller ursprung.