Uppdaterad 25 juli, 2022

HĂ€r kommer vi att presentera den kompletta tv-tablĂ„n för damernas europeiska mĂ€sterskap i fotboll 2022, som sĂ€nds i SVT:s kanaler samt pĂ„ TV4 och C More. Ännu finns det ingen klar tablĂ„ för turneringen, men sĂ„ fort den Ă€r officiell kommer vi att publicera den hĂ€r pĂ„ sidan. Notera Ă€ven att det Ă€r starttid för matcherna som presenteras och att sĂ€ndningen inför en match kan börja tidigare.


FOTBOLLS EM 2022 TV-TIDER

TV-TIDER EM SLUTSPELET

Datum Match VĂ€rdstad Kanal
20 juli 2022 kl. 21:00 Kvartsfinal 1 Brighton & Hove SVT/TV4
21 juli 2022 kl. 21:00 Kvartsfinal 2 London SVT/TV4
22 juli 2022 kl. 21:00 Kvartsfinal 3 Wigan & Leigh SVT/TV4
23 juli 2022 kl. 21:00 Kvartsfinal 4 Rotherham SVT/TV4
26 juli 2022 kl. 21:00 Semifinal 1 Sheffield TV4/C More
27 juli 2022 kl. 21:00 Semifinal 2 Milton Keynes SVT
31 juli 2022 kl. 18:00 Final London SVT

Alla tv tider i vÄr EM tablÄ Àr angivna i svensk tid. Observera att vÄra fotbolls EM 2022 tv tider och kanaler kan komma att Àndras med kort varsel samt att EM-fotboll.se ej ansvarar för detta.

đŸ“ș FullstĂ€ndig tablĂ„ med tv-tider Fotbolls-EM 2022

Damernas EuropamÀsterskap i fotboll kommer i svensk tv att sÀndas gemensamt av SVT och TV4. Till mÄnga andra stora mÀsterskap brukar tv-husen dela pÄ rÀttigheterna, och kom sÄ sent som i oktober 2021 överens om att göra det Àven till damernas fotbolls EM. Matcherna kommer fördelas jÀmt mellan kanalerna, som dÀrmed fÄr samma möjlighet till att bjuda tittarna pÄ högklassiga fotbollssÀndningar.

I sommar följer vi damerna pÄ vÀgen mot nya EM-framgÄngar. Foto: Svensk Fotboll/Adidas

TV-rÀttigheter för kommande dam-EM

Det stÄr inte klart Àn vilka som sÀnder EM 2025 till exempel, men det brukar bli klart nÀrmare mÀsterskapet. SVT har tillsammans med TV4 spikat framtida samarbeten för flera mÀsterskap pÄ herrsidan. Men var damernas EM sÀnds i framtiden, det Àr Ànnu oklart.

TV4 och SVT delade bland annat pÄ matcherna under bÄde damernas EM 2017 och 2009. NÀr turneringen spelades pÄ hemmaplan sommaren 2013 hade TV4 pÄ egen hand kammat hem sÀndningsrÀttigheterna för mÀsterskapet.

🇾đŸ‡Ș SĂ€ndningar av Sveriges EM-matcher

SÀndningarna av Sveriges matcher i EM kommer med stor sannolikhet att vara pÄ SVT 1, SVT 2 eller TV4 under bÀsta sÀndningstid. Sveriges matcher drar mycket publik i form av tittare i tv-soffan, som gÀrna vill se sitt landslag storma fram mot EM-guldet. De tre gruppspelsmatcherna som Sverige spelar kommer att sÀndas i TV, detta gÀller Àven potentiella slutspelsmatcher.

  • Lördag 9 juli kl. 21:00 Sverige – NederlĂ€nderna (visas av TV4)
  • Onsdag 13 juli kl. 18:00 Sverige – Schweiz (visas av SVT)
  • Söndag 17 juli kl. 18:00 Sverige – Portugal (visas av TV4)

Det Àr redan nu klart att om Sverige avancerar till slutspelet, kommer deras kvartsfinal att sÀndas av SVT. Tar sig laget till semifinal kommer den matchen visas av TV4. Oavsett om Sverige tar sig till den stora finalen eller ej, sÄ kommer den matchen att sÀndas av Sveriges Television.

  • Eventuell kvartsfinal (visas av SVT)
  • Eventuell semifinal (visas av TV4)
  • Eventuell EM-final (visas av SVT)

Samtliga tider Àr angivna i svensk tid

đŸ–„ïž Följ EM 2022 Online – Streama Fotbolls-EM

NÀr mÀsterskap som dessa arrangeras Àr det mÄnga som gÀrna vill fÄ möjligheten att titta pÄ matcherna online. Tack vare olika streamingtjÀnster brukar detta vara möjligt att göra och i och med att det Àr SVT och TV4 som sÀnder matcherna, sÄ kommer deras tjÀnster SVT Play och C More vara de digitala plattformerna som gÀller.

Det finns en mÀngd olika fördelar med att streama matcherna kontra att följa dem pÄ reguljÀr tv. Till exempel kan du pÄ det hÀr sÀttet följa sÀndningarna var du Àn befinner dig, sÄ lÀnge du har en fungerande internetuppkoppling. Dessutom kan du titta pÄ matcherna i efterhand, samt pausa sÀndningen om det finns ett behov för det.

En ytterligare fördel Àr det extramaterial som man mÄnga gÄnger för förmÄnen att följa nÀr man följer matcherna online. I samband med reklamavbrott i de vanliga tv-sÀndningarna brukar de digitala tjÀnsterna ge sina tittare ett extra besök i EM-studion dÀr intressanta kommentarer frÄn experterna levereras.

SVT Play Àr en gratistjÀnst och hÀr Àr det bara att besöka deras hemsida för att ta del av matcherna. Hos C More krÀvs det i sin tur att man köper nÄgot av paketen C More Mycket Sport eller C More All Sport. Det som skiljer paketen Ät Àr att du med det sistnÀmnda Àven kan se matcher ifrÄn nÄgra av de största fotbollsligorna.

Streama fotbolls EM 2022 via mobil och surfplatta

NÄgonting som brukar underlÀtta streamingupplevelsen Àr att titta pÄ matcherna via tjÀnsternas applikationer istÀllet för i din telefon eller surfplattas webblÀsare. BÄde SVT Play och C More har appar som gÄr att ladda ner i App Store för dig som har iPhone, samt Google Play Store för dig som har en Android-telefon.

Visar SVT Play och TV4 Play EM-matcherna?

Matcherna som SVT har rĂ€ttigheten till kommer finnas tillgĂ€ngliga hos SVT Play, en helt kostnadsfri streamingtjĂ€nst. Även Tv4 har en liknande tjĂ€nst vid namn TV4 Play dĂ€r man kan ta del av ett mycket stort utbud av program. EM-matcherna kommer man dock inte kunna se hĂ€r, utan dĂ„ Ă€r det C More som gĂ€ller.

Streama fotbolls EM-matcher hos spelbolagen

Även spelbolagen som erbjuder spel pĂ„ matcherna kan i vissa fall sĂ€nda matcherna direkt pĂ„ sina hemsidor. Detta tjĂ€nst brukar uppskattas av spelarna, som under matchens gĂ„ng Ă€ven kan ta del av passande livespel direkt pĂ„ samma skĂ€rm.

Vad som krÀvs för att man ska kunna ta del av sÀndningarna skiljer sig Ät mellan spelbolagen och det vanligaste Àr att man redan innan matchstart ska ha satsat en specifik summa pÄ matchen i frÄga.

⏰ NĂ€r börjar Fotbolls EM 2022?

Damernas EM kommer att sparkas igÄng den 6 juli. EuropamÀsterskapet spelas i England. Se fler datum under vÄrt spelschema.

đŸ“ș Vilka sĂ€nder Fotbolls EM i Ă„r?

EM 2022 kommer att sÀndas pÄ SVT och alla deras kanaler, samt pÄ SVT Play tillsammans med TV4 och C More.

đŸ“± Kan jag streama matcherna ifrĂ„n Fotbolls EM?

Matcherna gÄr att streama pÄ SVT Play och C More.

đŸŽ™ïž Experter, kommentatorer och programledare under fotbolls EM 2022

Vid ett stort mÀsterskap som fotbolls EM blir TV:n ofta en god vÀn nÀr det kommer till att följa allt som sker under mÀsterskapet. I samband med de sÀndningar som sker förekommer en mÀngds olika vÀlkÀnda profiler som vÀgleder dig mellan matcherna med sina analyser och tankar. Dessutom hjÀlper kommentatorerna dig att hÀnga med i allt som sker pÄ planen.

Följ Fotbolls EM hos SVT

Det finns nĂ„gra vĂ€lkĂ€nda ansikten som tagit plats i EM-studion genom Ă„ren, eller till andra stora fotbollsmĂ€sterskap. Till damernas turnering i England kommer programledaren Jane Björck leda sĂ€ndningarna frĂ„n studion, dĂ€r hon fĂ„r sĂ€llskap av experten Daniel Nannskog, landslagsstjĂ€rnan Nilla Fischer och OS-silvermedaljören Lisa Dahlkvist. Kommentatorerna Chris HĂ€renstam och Markus Johannesson samt reportrarna Johan KĂŒcĂŒkaslan, Rihaneh Rouhani och Milad Akbarzadeh finns pĂ„ plats och kommer ge tittarna en exklusiv inblick i mĂ€sterskapet.

– Det svenska landslaget har en jĂ€ttechans att gĂ„ hela vĂ€gen och vi hoppas sĂ„klart att Sverige Ă€r ett av tvĂ„ lag nĂ€r vi sĂ€nder finalen frĂ„n Wembley söndag 31 juli. Vi tror pĂ„ en riktig fest i sommar och alla förutsĂ€ttningar finns för att ge svenska folket fantastisk underhĂ„llning, sĂ€ger SVT:s projektledare Marcus Törngren i ett pressmeddelande.

HÀr listar vi de EM-matcher som SVT fÄr visa i sina kanaler:

Fredag 8 juli 21:00 Tyskland-Danmark
Söndag 10 juli 21:00 Frankrike-Italien
MĂ„ndag 11 juli 18:00 Österrike-Nordirland
MĂ„ndag 11 juli 21:00 England-Norge
Tisdag 12 juli 18:00 Danmark-Finland
Onsdag 13 juli 18:00 Sverige-Schweiz
Torsdag 14 juli 18:00 Italien-Island
Lördag 16 juli 21:00 Danmark-Spanien
Lördag 16 juli 21:00 Finland-Tyskland
MĂ„ndag 18 juli 21:00 Island-Frankrike
MĂ„ndag 18 juli 21:00 Italien-Belgien
Onsdag 20 juli 21:00 Kvartsfinal*
Torsdag 21 juli 21:00 Kvartsfinal*
Fredag 22 juli 21:00 Kvartsfinal*
Lördag 23 juli 21:00 Kvartsfinal*
Tisdag 26 juli 21:00 Semifinal*
Onsdag 27 juli 21:00 Semifinal*
Söndag 31 juli 18:00 Final

* SVT kommer sÀnda tvÄ kvartsfinaler samt en semifinal, vilka matcher det blir avgörs nÀr gruppspelet Àr klart. GÄr Sverige till kvartsfinal kommer man visa deras match i sina kanaler.

Följ Fotbolls EM 2022 hos TV4

För TV4 och C Mores rÀkning sÄ kommer Frida Nordstrand sköta sÀndningarna som programledare medan Lotta Schelin, Vicki Blommé och Marcelo Fernandez gör henne sÀllskap i form av experter.

– Det har varit fantastiskt att följa hur intresset för damfotbollen har skjutit i taket runt om i Europa de senaste Ă„ren. Under VM 2019 slogs det tittarrekord i mĂ„nga lĂ€nder och Ă€ven i Sverige var intresset jĂ€ttestort. Den senaste tiden har Ă€ven de stora arenorna fyllts i Spanien, Frankrike, Tyskland och det Ă€r sĂ„ kul och pĂ„ tiden! Att EM nu gĂ„r i England, som lĂ€nge har legat i framkant pĂ„ just den fronten, kĂ€nns fantastiskt. Jag hoppas att vi ger tv-publiken en hĂ€rlig fotbollssommar Ă€ven 2022, sĂ€ger Frida Nordstrand i ett pressmeddelande.

Lasse Granqvist och Lena Sundqvist kommenterar matcherna tillsammans med expertkommentatorerna Hanna Marklund och Jonas Eidevall. PÄ plats i England finns Olof Lundh, Ali Reza och Mattias Tjernström i egenskap av reportrar.

HÀr listar vi de EM-matcher som TV4 fÄr visa i sina kanaler:

Onsdag 6 juli 21:00 England-Österrike
Torsdag 7 juli 21:00 Norge-Nordirland
Fredag 8 juli 18:00 Spanien-Finland
Lördag 9 juli 18:00 Portugal-Schweiz
Lördag 9 juli 21:00 NederlÀnderna-Sverige
Söndag 10 juli 18:00 Belgien-Island
Tisdag 12 juli 21:00 Tyskland-Spanien
Onsdag 13 juli 21:00 NederlÀnderna-Portugal
Torsdag 14 juli 21:00 Frankrike-Belgien
Fredag 15 juli 21:00 Nordirland-England
Fredag 15 juli 21:00 Österrike-Norge
Söndag 17 juli 18:00 Schweiz-NederlÀnderna
Söndag 17 juli 18:00 Sverige-Portugal
Onsdag 20 juli 21:00 Kvartsfinal*
Torsdag 21 juli 21:00 Kvartsfinal*
Fredag 22 juli 21:00 Kvartsfinal*
Lördag 23 juli 21:00 Kvartsfinal*
Tisdag 26 juli 21:00 Semifinal*
Onsdag 27 juli 21:00 Semifinal*

* TV4 kommer sÀnda tvÄ kvartsfinaler samt en semifinal, vilka matcher det blir avgörs nÀr gruppspelet Àr klart. GÄr Sverige till semifinal kommer man visa deras match i sina kanaler.

🌍 Tidszoner för EM-stĂ€derna 2022

I och med att turneringen spelas i England fÄr vi rÀkna med en viss tidsskillnad för matcherna. De brittiska öarna befinner sig i tidszonen GMT, vilket innebÀr att de ligger en timme efter oss i tid. Om lokal tid för nedslÀpp Àr 17:00 innebÀr detta att matchen börjar klockan 18:00 svensk tid. Alla matchtider hÀr pÄ Em-fotboll.se Àr alltid angivna i svenska tid.

ReservtablÄ

Datum Match VĂ€rdstad Kanal
6 juli 2022 kl. 21:00 England-Österrike Trafford TV4
7 juli 2022 kl. 21:00 Norge-Nordirland Southampton TV4
8 juli 2022 kl. 18:00 Spanien-Finland Milton Keynes TV4
8 juli 2022 kl. 21:00 Tyskland-Danmark London SVT
9 juli 2022 kl. 18:00 Portugal-Schweiz Wigan & Leigh TV4
9 juli 2022 kl. 21:00 NederlÀnderna-Sverige Sheffield TV4
10 juli 2022 kl. 18:00 Belgien-Island Manchester TV4
10 juli 2022 kl. 21:00 Frankrike-Italien Rotherham SVT
11 juli 2022 kl. 18:00 Österrike-Nordirland Southampton SVT
11 juli 2022 kl. 21:00 England-Norge Brighton & Hove SVT
12 juli 2022 kl. 18:00 Danmark-Finland Milton Keynes SVT
12 juli 2022 kl. 21:00 Tyskland-Spanien London TV4
13 juli 2022 kl. 18:00 Sverige-Schweiz Sheffield SVT
13 juli 2022 kl. 21:00 NederlÀnderna-Portugal Wigan & Leigh TV4
14 juli 2022 kl. 18:00 Italien-Island Manchester SVT
14 juli 2022 kl. 21:00 Frankrike-Belgien Rotherham TV4
15 juli 2022 kl. 21:00 Österrike-Norge Brighton & Hove TV4
15 juli 2022 kl. 21:00 Nordirland-England Southampton TV4
16 juli 2022 kl. 21:00 Danmark-Spanien London SVT
16 juli 2022 kl. 21:00 Finland-Tyskland Milton Keynes SVT
17 juli 2022 kl. 18:00 Sverige-Portugal Wigan & Leigh TV4
17 juli 2022 kl. 18:00 Schweiz-NederlÀnderna Sheffield TV4
18 juli 2022 kl. 21:00 Italien-Belgien Manchester SVT
18 juli 2022 kl. 21:00 Island-Frankrike Rotherham SVT
Annons: ⇱ ComeOn- 1000 SEK oddsbonus pĂ„ Fotbolls-EM ⇠

18+ Är | Regler & villkor gÀller | GÀller nya kunder