Uppdaterad 31 maj, 2022

HÀr presenterar vi den kompletta tablÄn med alla tv-tiderna för samtliga matcher i Nations League sÀsongen 2022/2023. I Sverige Àr det Nent Group och Viaplay som har köpt rÀttigheterna till ligaspelet som inleds i juni 2022 och avslutas först ett Är senare. Notera att det Àr starttid för matcherna som presenteras och att sÀndningen inför en match kan börja nÄgot tidigare.


       

NATIONS LEAGUE 2022/2023 TV TIDER

Ej satt
Gibraltar - Cypern
        Viaplay
Ej satt
Litauen - Belarus
        Viaplay
Ej satt
Cypern - Gibraltar
        Viaplay
Ej satt
Belarus - Litauen
        Viaplay

TV TIDER NATIONS LEAGUE SLUTSPELET

Datum Tid Match Kanal
Onsdag 14 juni 2023 TBA Semifinal 1
Torsdag 15 juni 2023 TBA Semifinal 2
Söndag 18 juni 2023 TBA Match om tredjeplats
Söndag 18 juni 2023 TBA Final

Alla tv tider i vÄr Nations League tablÄ Àr angivna i svensk tid. Observera att vÄra Nations League 2022 tv tider och kanaler kan komma att Àndras med kort varsel samt att EM-fotboll.se ej ansvarar för detta.

đŸ“ș FullstĂ€ndig tablĂ„ med tv tider Nations League 2022/2023

De svenska sÀndningarna av Nations League kommer att ske i Nent Group:s kanaler, vilket innebÀr att det blir TV3, TV6 eller TV10 som kommer visa matcherna framöver. Dessutom kommer allt ifrÄn ligan att finnas tillgÀngligt i deras streamingtjÀnst Viaplay.

För den som tycker om att titta pÄ landslagsfotboll ger Nations League dig ett ytterligare tillfÀlle att följa matcher av detta slag. Det som gör mötena hÀr unika jÀmfört med till exempel ett EM eller ett EM-kval Àr att lagen hÀr möter lag som ligger pÄ en jÀmn nivÄ med de sjÀlva. Detta innebÀr att det pÄ förhand kan vara svÄrt att förutse en vinnare, vilket ökar spÀnningen ytterligare.

TV-rÀttigheter för kommande sÀsonger av Nations League

Nent Groups förvÀrv av rÀttigheterna till ligan skedde inför sÀsongen 2022/2023 och dessa inkluderar Àven matcherna under sÀsongerna 2024/2025 samt 2026/2027.

TV4 hade lÀnge rÀttigheterna till all svensk landslagsfotboll och sÄvÀl matcherna under de tvÄ första upplagorna av i Nations League. FrÄn 2022 har Nent Group dÀremot köpt rÀttigheterna till sÄvÀl Nations League som EM- och VM-kval samt övriga landskamper fram till och med 2028. TV4 kommer dock sÀnda de stora mÀsterskapen tillsammans med SVT.

🇾đŸ‡Ș SĂ€ndningar av Sveriges Nations League-matcher

HÀr listar vi sÀndningarna av Sveriges matcher i Nations League. I och med att de blÄgulas matcher Àr mest intressanta för den svenska publiken, visar Nent Group alla dessa möten i sin huvudkanal TV3.

  • 2 juni 2022 kl. 20:45 Slovenien-Sverige (visas i TV3)
  • 5 juni: 2022 kl. 20:45 Sverige-Norge (visas i TV3)
  • 9 juni: 2022 kl. 20:45 Sverige-Serbien (visas i TV3)
  • 12 juni 2022 kl. 18:00 Norge-Sverige (visas i TV3)
  • 24 september 2022 kl. 20:45 Serbien-Sverige (visas i TV3)
  • 27 september 2022 kl. 20:45 Sverige-Slovenien (visas i TV3)

Samtliga tider Àr angivna i svensk tid

đŸ–„ïž Följ Nations League 2022 Online – Streama Nations League

Som vi tidigare har nÀmnt sÄ Àr streamingtjÀnsten Viaplay den ultimata plattformen för dig som vill följa allt som sker under Nations League-sÀsongen. HÀr sÀnds nÀmligen alla matcher med samtliga landslag, vilket ger sig ett hundratal möten att följa istÀllet för de relativt fÄ som tar plats i den vanliga tablÄn.

Om du vill streama matcherna frÄn Nations League krÀvs det att du har ett Viaplay-paket som inkluderar deras sportrÀttigheter. HÀr finns alternativen Viaplay Medium och Viaplay Total att vÀlja mellan, dÀr skillnaden Àr det övriga utbudet som man fÄr tillgÄng till. Med bÀgge paketen kan du utöver fotbollsmatcherna se en mÀngd annan mÀsterskapssport, serier och filmer. Men med Viaplay Total fÄr du Àven tillgÄng till sÀndningarna frÄn Premier League och NHL.

Fördelarna med att följa en fotbollsmatch över nĂ€tet Ă€r mĂ„nga För det första krĂ€vs det inte en tv för att se matcherna, utan du kan följa allting direkt i din mobil, dator eller surfplatta. Detta gör i sin tur att du kan se matchen var du Ă€n befinner dig – pĂ„ tĂ„get, pĂ„ jobbet eller kanske ifrĂ„n sommarstugan.

NÀr man streamar en match kan man dessutom möjligheten att pausa sÀndningen vid behov, samt spola tillbaka om man till exempel vill se ett snyggt mÄl eller en viss bedömning av domaren pÄ nytt. Har du inte möjligheten att titta pÄ matchen i realtid kan du dessutom starta sÀndningen upp till 48 timmar efter att den faktiskt spelades.

Streama Nations League 2021 via mobil och surfplatta

Om du befinner dig pÄ sprÄng i samband med att matcherna i Nations League spelas kan du sjÀlvklart följa dessa i dina mobila enheter. För att göra detta krÀvs endast en fungerande nÀtverksuppkoppling, samt ett konto hos streamingtjÀnsten Viaplay. Att rekommenderas Àr att dÀrefter ladda ner deras app till din surfplatta eller mobil och dÀr logga in med dina uppgifter. Appen finns tillgÀnglig för sÄvÀl iOs som Android-telefoner och ger en smidigare streamingupplevelse Àn om du skulle logga in direkt i webblÀsaren.

Visar Viafree matcherna ifrÄn Nations League?

Viafree Àr en gratis streamingtjÀnst som kostnadsfritt visar en stor del av det utbud som Nent Group visar i sina kanaler. Dock kommer man inte att sÀnda matcherna ifrÄn Nations League, utan för att se dessa fÄr man titta pÄ de linjÀra tv-kanalerna, alternativt streama matcherna hos Viaplay.

Streama Nations League via spelbolagen

Det hÀnder Àven att de spelbolag som erbjuder odds pÄ matcherna visar matcher ifrÄn ligan pÄ sin plattform. Att spelbolag erbjuder just den hÀr tjÀnsten Àr nÄgonting som blir allt vanligare och ger pÄ flera sÀtt ett större mervÀrde för kunderna. PÄ sÄ sÀtt kan de pÄ en och samma plats ta del av matchen, samt alla de spel som finns pÄ mötet.

Ofta krÀvs det en nÄgot större insats Àn att enbart skapa ett konto hos spelbolaget för att kunna streama matchen, men vilka krav som stÀlls kan skilja sig Ät. I vissa fall behöver man spela en viss summa pÄ mötet i frÄga, medans andra krÀver en specifik insÀttningssumma pÄ kontot.

⏰ NĂ€r börjar Nations League-sĂ€songen 2022/2023?

Onssdagen den 1 juni spelas de första matcherna i Ärets Nations League-gruppspel. Först i juni 2023 avrundas sÀsongen med det spÀnnande slutspelet.

đŸ“ș Vem sĂ€nder Nations League?

Det Àr Nent Group som har rÀttigheterna till Nations League, vilket innebÀr att du kan följa matcherna i TV3, TV6 och TV10.

đŸ“± Kan jag streama matcherna ifrĂ„n Nations League?

Samtliga matcher kommer finnas tillgÀngliga hos streamingtjÀnsten Viaplay.

đŸŽ™ïž Experter, programledare och kommentatorer under Nations League

NÀr man som tv-tittare ska följa en fotbollsmatch i Nations League Àr det alltid ett plus om sÀndningen innehÄller bra analyser kring matcherna. Detta bidrar profilerna som syns i rutan med, dÀr uppstÀllningen bestÄr av en kombination av programledare och experter. Utöver dessa fÄr vi kanske inte se sÄ mycket, men dock höra desto mer ifrÄn de som Äterfinner sig i kommentatorsbÄset.

Följ Nations League hos Nent Group

FrĂ„n och med 2022 tar Nent Group, företaget som stĂ„r bakom Viasats kanaler och streamingtjĂ€nsten Viaplay, över tv-rĂ€ttigheterna för det svenska landslagets matcher vilket inkluderar sĂ€ndningarna frĂ„n Nations League. HĂ€r kommer programledarna Jennifer KĂŒcĂŒkaslan, Niklas Jihde och Suzanne Sjögren att hĂ„lla i sĂ€ndningarna dĂ€r en mĂ€ngd gĂ€ster och experter tar plats. HĂ€r hittar vi bland annat de tidigare fotbollsspelarna Sebastian Larsson och Fredrik Ljungberg samt den tidigare förbundskaptenen Lars LagerbĂ€ck.

– TĂ€vlingsmatcher Ă€r alltid viktiga, och man fĂ„r ju Ă€nnu mer intressanta matcher om man lyckas gĂ„ upp i A-gruppen. Nu blir de av Ă€nnu större betydelse dĂ„ nĂ€sta kval ska bygga pĂ„ resultaten i Nations League. Sedan har vi hört frĂ„n Janne att de kanske ska Ă€ndra spelidĂ©n vilket gör det lite extra intressant. Om det Ă€r rĂ€tt vĂ€g att gĂ„ fĂ„r resultaten utvisa, sĂ€ger LagerbĂ€ck i ett pressmeddelande.

Andra ansikten som kommer figurera i samband med matcherna Ă€r Anders Bjuhr, Niklas Holmgren, Bojan Djordjic, Jonas Olsson, Ludvig Holmberg, Johanna Frisk, Martin Åslund och Erik Niva.

🌍 Tidszoner för Nations League-matcherna 2022

Under Nations League spelas matcherna i flera olika lÀnder, vilket kan innebÀra en del tidsskillnader beroende pÄ var matcherna Àger rum. Europa inkluderar flera olika tidszoner, dÀr den svenska tiden för tv-sÀndningen kan skilja sig Ät med den lokala tiden för avspark.

I Sveriges grupp ingÄr den hÀr gÄngen Norge, Serbien och Slovenien, som alla Äterfinns i samma tidszon som Sverige. Detta innebÀr att vi inte behöver tÀnka pÄ nÄgra tidsskillnader för Sveriges matcher den hÀr sÀsongen.

Annons: ⇱ Bet365- 1250 kr i bonus pĂ„ Fotbolls-EM hĂ€r ⇠

18+ Är | Regler & villkor gÀller | GÀller nya kunder