Expekt

Idag inleder det svenska damlandslaget sitt spel i EM med en match emot gruppens tuffaste motstånd – Tyskland. Laget har befunnit sig på plats i Nederländerna sedan i tisdags för att få till en ordentlig uppladdning inför den viktiga matchen. Att plocka poäng i detta möte kan redan nu stärka möjligheterna att hamna i den övre delen utav tabellen.

Senast de svenska och tyska damlandslagen möttes på plan var under OS-slutspelet där lagen möttes i den stora finalen. Efter en mållös första period satte Tyskland matchens första mål som sedan följdes utav ett svenskt självmål. Stina Blackstenius följde upp och reducerade, men det hela räckte inte till guld. Under 2015 möttes lagen vid tre olika tillfällen, där samtliga matcher gick till tyskarna.

Med sikte på kvarten
Att ta medalj i EM är ett mål för Pia Sundhage och hennes lag. Det första delmålet på vägen dit är en plats i kvartsfinal, vilket kräver att man hamnar bland de två bästa lagen i gruppen.
– Tar vi oss dit finns alla vägar mot medalj och det finns alla möjligheter att vinna resten, säger hon om det hela enligt Svenskfotboll.se.

Hur startelvan kommer att se ut avslöjas först drygt en timme innan avspark som sker klockan 20:45. Du kan följa hela matchen i SVT 1. Förutom denna spelas även ett möte mellan de andra två lagen i Sveriges grupp, Italien och Ryssland,  under dagen. Denna startar 18:00.

Uppdaterad 17 juli, 2017