Expekt

Här hittar du samtliga landslagstrupper för alla nationer som är med och spelar i Fotbolls EM 2024. Totalt deltar 24 nationer i turneringen som ska ta fram Europas främsta fotbollsnation på herrsidan. Listorna med spelare uppdateras av EM-fotboll.se i samband med att trupperna för respektive landslag presenternas, vilket brukar ske ett par veckor innan mästerskapet startar. Förutom truppen hittar du här all övrig information om lagets resa i turneringen såsom deras kommande matcher, placering i tabellen samt EM-kvalet. Du kan även läsa om lagens tidigare deltagande i mästerskapet.

GRUPP A

Tyskland

Tyskland

Ungern

Ungern

Skottland

Skottland

Schweiz

Schweiz

GRUPP B

Spanien

Spanien

Albanien

Albanien

Kroatien

Kroatien

Italien

Italien

GRUPP C

England

England

Danmark

Danmark

Slovenien

Serbien

Serbien

GRUPP D

Frankrike

Frankrike

Österrike

Österrike

Nederländerna

Nederländerna

GRUPP E

Belgien

Belgien

Rumänien

Rumänien

Slovakien

Slovakien

Ukraina

Ukraina

GRUPP F

Portugal

Portugal

Turkiet

Turkiet

Tjeckien

Tjeckien

georgien

Georgien

Landslagstrupper Fotbolls EM 2024

En viktig del av landslagens förberedelser inför det Europeiska mästerskapet är att ta ut de spelare som ska representera nationen. Totalt ska en landslagstrupp bestå av 3 målvakter och 20 utespelare som kan inta positionerna back, mittfältare och forward. Hur många spelare man vill ta med sig på respektive position är upp till laget att avgöra.

Truppen måste enligt UEFA:s regler presenteras minst 10 dagar innan den första gruppspelsmatchen, men oftast tas truppen ut tidigare än så. Detta för att laget ska ha chansen att spela ihop sig under de föreliggande träningslandskamper som brukar finnas med i schemat.

Om en spelare i den uttagna truppen blir skadad innan EM startar och därmed inte kan medverka, finns möjligheten att ersätta denna med ett nytt namn om det hela godkänns av UEFA. Under turneringens gång kan man däremot inte plocka in nya spelare i truppen.

Tidigare EM-trupper

Här hittar du truppsidorna för nationer som inte deltar i årets Europamästerskap i fotboll:

Finland
Irland
Island
Nordirland
Nordmakedonien
Norge
Ryssland
Sverige
Wales

Uppdaterad 28 maj, 2024