Uppdaterad 4 oktober, 2022

Här hittar du resultaten från samtliga matcher som spelas under det europeiska mästerskapet i fotboll sommaren 2024 i Tyskland. Mellan 14 juni och 14 juli kommer 24 landslag göra upp om Europatiteln i en av världens största fotbollsturneringar, denna gång på plats i Tyskland där tio arenor står värd för spektaklet. Poängen som lagen får med sig under gruppspelet är otroligt viktiga för att kunna ta sig vidare till turneringens slutspel. Listan som visas nedan kommer att uppdateras med jämna mellanrum och så kort inpå att matcherna avslutats som möjligt.


På den här sidan kommer du även kunna följa utvecklingen i matcherna i realtid. Med hjälp av vår fotbolls EM livescore kan du hålla dig uppdaterad på alla dagens matcher på en och samma plats. På så sätt missar du inte ett enda mål som görs under turneringen.

>> Här hittar ni alla resultat från damernas fotbolls EM 2022

Livescore & Liveresultat för Fotbolls EM

FOTBOLLS EM 2024 RESULTAT

Nedan visas resultaten från fotbolls-EM 2021 just nu. Detta uppdateras så fort det finns resultat att ta av i samband med EM 2024.

Italien
1 - 1
England
England
2 - 1
Danmark
Italien
1 - 1
Spanien
Tjeckien
1 - 2
Danmark
Ukraina
0 - 4
England
Schweiz
1 - 1
Spanien
Belgien
1 - 2
Italien
England
2 - 0
Tyskland
Sverige
1 - 2
Ukraina
Kroatien
3 - 5
Spanien
Frankrike
3 - 3
Schweiz
Nederländerna
0 - 2
Tjeckien
Belgien
1 - 0
Portugal
Wales
0 - 4
Danmark
Italien
2 - 1
Österrike
Sverige
3 - 2
Polen
Slovakien
0 - 5
Spanien
Portugal
2 - 2
Frankrike
Tyskland
2 - 2
Ungern
Kroatien
3 - 1
Skottland
Tjeckien
0 - 1
England
Ukraina
0 - 1
Österrike
Nordmakedonien
0 - 3
Nederländerna
Ryssland
1 - 4
Danmark
Finland
0 - 2
Belgien
Schweiz
3 - 1
Turkiet
Italien
1 - 0
Wales
Ungern
1 - 1
Frankrike
Portugal
2 - 4
Tyskland
Spanien
1 - 1
Polen
Sverige
1 - 0
Slovakien
Kroatien
1 - 1
Tjeckien
England
0 - 0
Skottland
Ukraina
2 - 1
Nordmakedonien
Danmark
1 - 2
Belgien
Nederländerna
2 - 0
Österrike
Finland
0 - 1
Ryssland
Turkiet
0 - 2
Wales
Italien
3 - 0
Schweiz
Ungern
0 - 3
Portugal
Frankrike
1 - 0
Tyskland
Skottland
0 - 2
Tjeckien
Polen
1 - 2
Slovakien
Spanien
0 - 0
Sverige
England
1 - 0
Kroatien
Österrike
3 - 1
Nordmakedonien
Nederländerna
3 - 2
Ukraina
Wales
1 - 1
Schweiz
Danmark
0 - 1
Finland
Belgien
3 - 0
Ryssland
Turkiet
0 - 3
Italien

🔢 Resultat Fotbolls EM 2024 – Så fördelas poängen

Under fotbolls EM 2024 kommer 51 spännande matcher att spelas i Tyskland, där lagen kämpar för att ta sig hela vägen till slutspelet. Vi på EM-fotboll.se bevakar hela mästerskapet och uppdaterar på den här sidan samtliga matchresultat direkt när matcherna är avklarade. Resultaten hämtas direkt ifrån UEFA:s hemsida.

Dessutom kan du med hjälp av vårat liveresultat få uppdateringar i realtid kring hur det går i de EM-matcher som spelas just idag. Vi presenterar vilken minut och halvlek matchen befinner sig i, samt hur många mål som hittills har gjorts.

I varje match finns det viktiga poäng att ta hem, som är direkt avgörande för lagens möjligheter till avancemang. Under fliken tabeller kan du följa hur lagen placerar sig i sina grupper efter varje spelad match. En seger ger laget tre poäng i tabellen. Skulle ett möte sluta oavgjort får lagen ett poäng vardera. Som mest kan ett lag få med sig nio poäng ifrån gruppspelet.

För att avancera krävs det att man bli ett av de två bästa lagen i sin grupp, alternativt att man blir en av de fyra grupptreorna med mest poäng. De lag som kommer sist i grupperna, samt de två grupptreorna med minst poäng få i sin tur avsluta EM för den här gången.

⚽ Förlängning och straffläggning under fotbolls EM

En match i EM-gruppspelet avgörs inte genom någon förlängning eller straffläggning, utan här får lagen istället dela på poängen om det står lika vid full tid. När det kommer till slutspelet är det dock en förlängning som följer de 90 ordinarie minuterna i och med att man här måste få fram en vinnare.

Förlängningen består av två perioder på 15 minuter vardera, där de mål som görs räknas samman med målen från ordinarie tid. Det är alltså inte det lag som gör det första målet i förlängningen som vinner, utan man spelar alltid klart den tid som finns tillräknad. Är det fortfarande oavgjort mellan lagen efter de 30 extra minuterna tas mötet vidare till straffar.

Vid en straffläggning får båda lagen skjuta fem straffar vardera, där laget som gör flest mål tar hem matchen. Lagen turas om att skjuta och skulle ett lag ta en ledning där motståndarna inte kan göra fler mål, avslutar man straffläggningen i förtid. Skulle fem försök inte räcka till fortsätter man istället straffläggningen med ytterligare ett försök per lag.

När en match som avslutas på straffar är över så tilldelas laget som vinnare straffläggningen ett extra mål till de som de lyckades göra under matchens ordinarie tid och förlängning. Man räknar alltså inte in samtliga fullträffar ifrån straffläggningen i matchens slutliga resultat. Om det till exempel står 1-1 i ett möte som går till straffar, blir slutresultatet 2-1 till laget som vinner matchen.

⏰ När spelas Fotbolls-EM 2024?

Öppningsmatchen i fotbolls-EM 2024 spelas den 14 juni 2024. Mästerskapet avslutas sedan med stora finalen 14 juli 2024 på Olympiastadion i Berlin med avspark klockan 21:00.

📣 Hur följer jag matcherna i realtid?

🏟 Var spelas matcherna i Fotbolls-EM 2024?

Europamästerskapet 2024 spelas i Tyskland, utspritt över tio populära och majestätiska arenor i landets respektive värdstäder för mästerskapet.

🥇 Vilket lag har tagit hem flest EM-guld?

Tyskland och Spanien har båda utsetts till Europeiska mästare i fotboll vid tre tillfällen. Därefter följer Frankrike och Italien med två titlar vardera.

📣 Livescore – Det nya sättet att följa fotboll

Idag finns det så pass mycket sport att följa, att det ibland kan vara svårt att hålla sig uppdaterad på allt som sker. En stor hjälp här är livescore, där du på en och samma plats kan se den aktuella ställningen i samtliga matcher som just nu pågår. I ett liveresultat kan du se hur långt matchen är spelad, samt hur många mål som har gjort. I samband med att nya mål görs uppdateras resultatet på sidan, utan att du själv behöver uppdatera den.

Här hos oss på EM-fotboll.se är vår livescore fokuserad på matcherna som spelas under fotbolls EM 2024, där du får följa de främsta lagen i Europa på deras väg mot mästartiteln. Turneringen som sträcker sig från 14 juni till 14 juli 2024 kommer att bjuda på ett 50-tal matcher som alla kommer finnas att följa här ovan.

Livescore hos spelbolagen

En något oväntad källa att följa sport i realtid hos är faktiskt spelbolagen. Förutom att leverera odds och spel på matcherna, erbjuder många idag möjligheten att följa utvecklingen i realtid i form av just en liverapportering. På så sätt kan du se hur dina chanser till vinst ser ut på samma plats där du lagt ditt spel. Ofta finns spelbolagens livespel i anslutning till rapporteringen, så att du enkelt kan lägga livespel om du känner att det finns läge för det.

För att kunna ta del av den här typen av liverapportering krävs det först och främst att man har ett konto hos spelbolaget i fråga. Om du sedan sätter in pengar på ditt konto har du möjligheten att ta del av de livespel som finns att välja mellan. Vissa spelbolag erbjuder även livestreaming för de som satsat på matchen.

🇸🇪 Sveriges matchresultat i tidigare EM

Det svenska herrlandslaget har medverkat i sex tidigare Europeiska mästerskap och där hunnit med en hel del matcher. Här har vi sammanställs samtliga resultat för Sveriges EM-matcher genom tiderna.

EM 1992 i Sverige

Sverige-Frankrike 1-1
Sverige-Danmark 1-0
Sverige-England 2-1
Sverige-Tyskland 2-3

EM 2000 i Belgien

Belgien-Sverige 2-1
Sverige-Turkiet 0-0
Italien-Sverige 2-1

EM 2004 i Portugal

Sverige-Bulgarien 5-0
Italien-Sverige 1-1
Danmark-Sverige 2-2
Sverige-Nederländerna 0-0 (4-5 efter straffläggning)

EM 2008 i Schweiz och Österrike

Grekland-Sverige 0-2
Sverige-Spanien 1-2
Ryssland-Sverige 2-0

EM 2012 i Polen och Ukraina

Ukraina-Sverige 2-1
Sverige-England 2-3
Sverige-Frankrike 2-0

EM 2016 i Frankrike

Irland-Sverige 1-1
Italien-Sverige 1-0
Sverige-Belgien 0-1

EM 2020 (2021) i Europa

Spanien-Sverige, 0-0
Sverige-Slovakien, 1-0
Sverige-Polen, 3-2
Ukraina-Sverige, 2-1.e.förl

💥 Tidigare EM-resultat i siffror

Det europeiska mästerskapet i fotboll för herrar har hittills spelats vid 16 tidigare tillfällen, där totalt 829 mål har gjorts under de 337 spelade matcherna. Detta ger ett snitt på drygt 2,5 mål per match. Det målrikaste europamästerskapet någonsin var det mästerskap som spelades senast, år 2021 runt om i Europa. Det var också ett historiskt mästerskap sett till att elva av mästerskapets 129 mål kom till via självmål.

Det största antalet mål under en och samma match är nio stycken, vilket skedde vid öppningsmatchen mellan Frankrike och Jugoslavien under den allra första upplagan av EM år 1960. Slutresultatet blev här 5-4 till Jugoslavien, som tog hem segern efter tre snabba mål i matchens slutskede.

Det största antalet mot som ett och samma lag gjort i en EM-match är sex stycken. Detta lyckades Nederländerna med när de besegrade Jugoslavien med 6-1 under kvartsfinalen vid EM 2000. Patrick Kluivert blev tremålsskytt, samtidigt som ett jugoslaviskt självmål bidrog till de höga siffrorna.

Annons: ⇢ ComeOn- 1000 SEK oddsbonus på Fotbolls-EM

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder