Expekt

Här presenterar vi tv-tiderna för samtliga matcher i herrarnas Champions League 2023/24. Rättigheterna för att visa Europa-matcherna ägs idag av Telia som kommer att visa utvalda matcher i deras kanaler. Dessutom kommer bolagets streamingtjänst TV4 Play ge svenskarna möjligheten att se samtliga Champions League-matcher online. Matcherna spelas mellan september 2023 till finalen i juni 2024.

Notera att det är starttid för matcherna som syns i tablån och det kan hända att sändningarna börjar en stund innan avspark.

Streama hela Champions League hos TV4 Play

Få tillgång till alla matcher för 299 kr/mån i 6 månader med TV4 Play+ Sport (ord. pris 399 kr/mån).

CHAMPIONS LEAGUE TV TIDER

Bodø / Glimt - Rigas FS
TV4 Play
Panevezys - Jagiellonia Białystok
TV4 Play
Lincoln Red Imps - Qarabag
TV4 Play
APOEL - Petrocub
TV4 Play
Malmö - KÍ
TV4 Play
FCSB - Maccabi Tel Aviv
TV4 Play
Ferencváros - The New Saints
TV4 Play
UE Santa Coloma - Midtjylland
TV4 Play
Dinamo Kiev - Partizan
TV4 Play
Lugano - Fenerbahce
TV4 Play
Shamrock Rovers - Sparta Prague
TV4 Play
PAOK - Borac Banja Luka
TV4 Play
Ludogorets - Dinamo Minsk
TV4 Play
Celje - Slovan Bratislava
TV4 Play
Qarabag - Lincoln Red Imps
TV4 Play
Petrocub - APOEL
TV4 Play
KÍ - Malmö
TV4 Play
The New Saints - Ferencváros
TV4 Play
Fenerbahce - Lugano
TV4 Play
Sparta Prague - Shamrock Rovers
TV4 Play
Slovan Bratislava - Celje
TV4 Play
Rigas FS - Bodø / Glimt
TV4 Play
Jagiellonia Białystok - Panevezys
TV4 Play
Maccabi Tel Aviv - FCSB
TV4 Play
Midtjylland - UE Santa Coloma
TV4 Play
Partizan - Dinamo Kiev
TV4 Play
Borac Banja Luka - PAOK
TV4 Play
Dinamo Minsk - Ludogorets
TV4 Play
Ej satt
Slavia Prague - Union Saint-Gilloise
TV4 Play
Ej satt
Salzburg - Twente
TV4 Play
Ej satt
Union Saint-Gilloise - Slavia Prague
TV4 Play
Ej satt
Twente - Salzburg
TV4 Play

Alla matchtider i vår Champions League-tablå är angivna i svensk tid. Observera att ändringar kan ske med kort varsel samt att EM-fotboll.se ej ansvarar för detta.

📺 Fullständig TV-tablå för Champions League 2023/2024

Champions League är den stora turneringen för klubblag på herrsidan och turneringen sänds för den svenska publiken av TV4 Play, tidigare C More som ägs av Telia. Bolaget är ett av de ledande i Sverige och har under de senaste åren tagit ett fast grepp om just det sportrelaterade utbudet. I deras linjära kanaler TV4, Sjuan och TV12 kan utvalda matcher från varje kvalomgång komma att visas, samtidigt som samtliga möten går att streama digitalt i deras streamingtjänst TV4 Play.

TV-rättigheter för kommande Champions League-säsonger

Det var i juni 2021 som dåvarande C More och Telia säkrade sändningsrättigheterna till samtliga Champions League-matcher i åtminstone fyra säsonger. Detta innebär att kanalen (som nu blivit TV4 Play) kommer att visa världens bästa klubblagsturnering i fyra säsonger från och med säsongen 2021/22.

– UEFA Champions League har länge stått högst på vår önskelista över sporträttigheter. Den här satsningen är ett första exempel på hur vi på TV4 Media nu med Telia som ägare ytterligare lyfter ambitionerna att skapa Sveriges bästa TV-upplevelser, sade Casten Almqvist, vd på TV4 Media, i ett pressmeddelande i sambans med annonseringen av avtalet.

🖥️ Följ kvalificeringen Online – Streama Champions League

Det är TV4 Play som är platsen för dig som vill följa världens bästa klubblag i kampen om Champions League-titeln, som alltjämnt anses vara den mest åtråvärda titeln för ett europeiskt klubblag. I och med flytten från tidigare C More till TV4 Play så sker inga större förändringar där matcherna och utbudet bara byter applikation. Samma utbud finns med samtliga matcher på TV4 Play och med de tidigare kanalerna, framför allt Sportkanalen, bara byter skepnad. Innehållet förblir detsamma och samma Champions League-plattform finns kvar med undantaget för namnet och att du nu måste skaffa TV4 Play som applikation på din tv, surfplatta, mobil eller dator för att nå världens största fotbollsscen från soffan.

Streama Champions League i din mobil eller surfplatta

En ytterligare stor fördel med att streama matcherna är att du kan se mötena var du än befinner dig. Det enda som krävs är en surfplatta eller mobiltelefon med internetuppkoppling, där du för smidigast hantering laddar ner TV4 Plays egna app (tillgänglig till både iOS och Android). Logga sedan in för att komma åt dina tidigare påbörjade streams som du alltså kan återuppta när det passar dig som bäst. Eller registrera dig direkt via appen.

Följ Champions League-matcherna hos spelbolagen

Om du inte vill betala för ett konto hos TV4 Play, men ändå få möjligheten att se fler matcher än de som visas i de vanliga tv-kanalerna kan ett alternativ vara att registrera sig hos något av de svenska spelbolagen. Flera av dessa erbjuder nämligen streaming av utvalda matcher som man kan spela på – däribland mötena Champions League-möten under hela säsongen.

För att kunna ta del av dessa sändningar finns krav som skiljer sig åt mellan bolagen. Det gäller därför att titta upp vad som gäller för just ditt bolag. Till exempel kan det krävas en viss summa spelbara pengar insatt på ditt konto, eller att du har lagt ett spel på matchen i fråga.

⏰ När börjar Champions League 2023/2024?

Gruppspelet spelas med början i september 2023 och fram till och med december samma. I februari året därpå börjar slutspelet.

📺 Vilka sänder matcherna i Champions League?

Det är TV4 Play (tidigare C More) som sänder alla Champions League-matcher hemma i Sverige..

📱 Kan jag streama matcherna ifrån Champions League?

Hos TV4 Play kan du livestreama hundratals Champions League-matcher för alla de bästa klubblagen i Europa.

🎙️ Programledare, kommentatorer & experter för Champions League

Att TV-huset som får den stora äran att sända matcherna från Champions League-gruppspelet och slutspelet levererar en bra sändning är A och O för dig som tittare. En viktig pusselbit i detta är uppställningen av profiler som syns i rutan, där detta inkluderar så mycket mer än bara kommentatorer.

Sändningarna ifrån fotbollens Champions League tar ofta avstamp i en sportstudio där en eller flera programledare håller i rodret. Dessa ackompanjeras av experter, ofta i form av tidigare spelare med goda erfarenheter av det som väntar för spelarna som ska ut på planen.

I TV4 Plays trupp till Champions League-sändningarna hittar vi bland annat tidigare landslagsspelarna Mikael Lustig och Kim Källström som experter men där även Olof Mellberg har synts till vid sidan om sitt arbete som huvudtränare för IF Brommapojkarna i Allsvenskan. Som programledare är det allt som oftast Gusten Dahlin som programleder, samma programledare som utgör ena halvan i den omåttligt populära podden Tutto Balutto. Som experter i studion finns bland annat nyss nämnda Källström och Lustig men också analytikern Vicki Blommé som med sina instick har gjort sig ett starkt namn i TV-rutan tillsammans med krönikören Siavoush Fallahi som fick sitt genombrott under herrarnas fotbolls-VM 2022 i Qatar. På kommentatorsposition hittar vi allt som oftast ”Lasse” Granqvist, Lena Sundqvist och Adam Pinthorp som ackompanjeras av bland annat Hasse Backe och Olof Mellberg stundtals. Reportrar på plats, men även i studion, är Olof Lundh och Frida Nordstrand som båda är välrenommerade journalister.

Uppdaterad 9 april, 2024