Betsson

Att uppleva ett fotbolls EM på plats är en fantastisk upplevelse som inte så många får chansen att vara med om. När mästerskapet arrangeras under sommaren 2021 kommer matcherna att spelas i 11 olika städer runtom i Europa, vilket gör det enklare än någonsin att hitta en destination som känns lockande att besöka.

Med hjälp av våra reseguider hoppas vi underlätta din resa till någon av EM-städerna, då vi sammanställt en mängd användbar information som kan behövas inför och under resans gång. Följ oss gärna på Facebook så blir du uppdaterad om lottningen, biljetter, med mera.

RESEGUIDER TILL FOTBOLLS EM 2021

Vi har skapat reseguider för respektive värdstad, där vi sammanställt alltifrån hur du tar dig hit, information om matcherna som spelas här samt saker som kan vara bra att ha koll på när man reser till de olika destinationerna. Välj stad nedan för att läsa mer.

UPPDATERING: Bilbao och Dublin kommer inte längre arrangera några matcher under fotbolls EM. Sveriges matcher spelas istället i spanska Sevilla, samt ryska Sankt Petersburg.

Sankt Petersburg

Ryssland

Bilbao

Spanien

London

England

Köpenhamn

Danmark

München

Tyskland

Rom

Italien

Amsterdam

Nederländerna

Bukarest

Rumänien

Budapest

Ungern

Baku

Azerbadjan

Glasgow

Skottland

Dublin

Irland

Anledningen till upplägget med matcher i flera olika länder är att turneringen firar 60 år. UEFA vill då låta en större del av vår kontinent ta del av evenemanget på nära håll. Sverige och Stockholm var länge en av de städer som visade intresse för att få hålla i matcher, men fick till slut se sig bortvald.

Få tag på matchbiljetter

Många av de som reser till någon av värdstäderna under mästerskapet vill då gärna se någon av matcherna på plats. För att kunna göra detta måste du få tag på EM-biljetter, vilket du kan göra via UEFA:s hemsida. Det krävs först och främst att du anmäler intresse för att få köpa biljetter och att du sedan blir utvald till att få chansen att göra detta.

Att uppleva fotbolls EM på plats

När man är på plats i någon av EM-städerna finns det så mycket mer än bara matcherna att uppleva. Till exempel arrangerar UEFA en speciell fan zone i samtliga städer, där fotbollsfans kan samlas för att tillsammans titta på matcherna på storbildsskärm. Att gå in på fan zone är helt gratis och man behöver inte ha en matchbiljett för att komma in. Utöver fan zone kommer de olika städerna också ha ett speciellt football village, där man förutom att titta på matcherna kan ta del av andra aktiviteter för fans i alla åldrar.

Förutom de arrangemang som UEFA står bakom är det många lokala arrangörer som ställer till med saker som ska ge besökarna en ännu bättre upplevelse av staden. Till exempel kan det finnas restauranger och barer som blir självklara mötesplatser för fans ifrån en specifik nation.

Tips när du planerar din resa

När du har bestämt dig för att du kommer göra en resa till någon av de tolv destinationerna gäller det att sätta igång med planeringen kring det hela. I och med mästerskapets storhet så är trycket på hotell, resor och liknande mycket stort vilket gör att man behöver vara ute i god tid om man ska få tag på det man söker.

Dessutom kan det vara bra att ha ett öppet sinne för alternativa boenden och resesätt om till exempel boenden i en viss del av staden är fullbokade, eller att flygbiljetterna är slut. Till exempel finns det privatpersoner som hyr ut sina boenden till turister under perioden, där konkurrensen om utbudet inte brukar vara lika stor. På samma vis kan en tågresa till destinationen vara enklare att komma över, samtidigt som man gör miljön en stor tjänst.

Boka paketresor till fotbolls EM

För den som vill slippa all planering kan en färdig paketresa till mästerskapet vara ett alternativ. Idag finns det en mängd olika resebyråer som arrangerar resor där allt ifrån boende, resan tur och retur och ibland även matchbiljett ingår. I många fall blir priset något högre för en paketresa än om du skulle sätta ihop det hela på egen hand, men samtidigt vet du att du har kunnig personal på plats som kan hjälpa dig med allt du undrar över.