EM kval

/EM kval
EM kval 2017-12-07T09:32:30+00:00

Under alla år så har de 24 deltagande nationerna i fotbolls.EM tagits fram via ett klassiskt kvalspel. Här har lagen delats in i grupper där man mött varandra på såväl hemma- som bortaplan för att få en tillräckligt bra placering i tabellen för att bli belönad med en EM-biljett.
Inför nästkommande mästerskap så kommer det klassiska kvalupplägg att kvarstå till viss del, men det kommer samtidigt att finnas ett ytterligare sätt att ta sig till EM. Här hittar du all information du behöver inför kvalet till fotbolls EM 2020.

Vid tidigare mästerskap så har den eller de nationer som arrangerar EM fått varsin direktplats in i mästerskapet. Men då EM 2020 kommer att spelas i 13 olika europeiska städer behöver samtliga lag kvala för en plats.

EM-kvalet
20 utav EM-platserna kommer tilldelas de lag som placerar sig bäst i det föreliggande kvalet, som kommer att spelas mellan mars och november 2019. Här delas lagen in i tio kvalgrupper där de två bästa lagen ur vardera grupp får spela i EM. Hur dessa kvalgrupper kommer att se ut tas fram under en lottning som kommer att hållas den 2 december 2018.

>> Här hittar du spelschemat för EM-kvalet
>> Här hittar du grupperna för EM-kvalet
>> Här hittar du resultatet för EM-kvalet
>> Här hittar du tv-tiderna för EM-kvalet

Kval via Nations League
De sista fyra platserna kommer att tilldelas de lag som lyckas bäst i den nya ligan Nations League, där landslag ställs emot lag med liknande ranking som dem själva. Genom detta upplägg har lag som vanligtvis placerar sig i botten utav kval-grupperna en ytterligare chans att ta sig till mästerskapet då de får spela mot lag på samma nivå som dem själva. Nations League kommer att börja under hösten 2018 och avslutas i mars 2020, då vi vet vilka fyra lag som går till EM.

>> Här kan du läsa mer om Nations League

Genom att du fortsätter att använda denna sajt så godkänner du användningen av Cookies. Mer info

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Stäng