EM kval

Under alla år så har de 24 deltagande nationerna i fotbolls-EM tagits fram via ett klassiskt kvalspel. Här har lagen delats in i grupper där man mött varandra på såväl hemma- som bortaplan i kampen om att få en tillräckligt bra placering i tabellen för att bli belönad med en EM-biljett.
Inför nästkommande mästerskap som spelas sommaren 2020 kommer det klassiska kvalupplägg kvarstå till viss del, men det kommer samtidigt att finnas ett flertal nya inslag. Här hittar du all information du behöver inför kvalet till fotbolls EM.

Kvalet till fotbolls VM 2020

20 utav EM-platserna kommer tilldelas de lag som placerar sig bäst i det föreliggande kvalet, som kommer att spelas mellan mars och november 2019. Här delas UEFA:s 55 nationer in i tio kvalgrupper där de två bästa lagen ur vardera grupp får spela i EM. Hur dessa kvalgrupper kommer att se ut tas fram under en lottning som kommer att hållas den 2 december 2018.

>> Här hittar du spelschemat för EM-kvalet
>> Här hittar du grupperna för EM-kvalet
>> Här hittar du resultatet för EM-kvalet
>> Här hittar du tv-tiderna för EM-kvalet

Vid tidigare mästerskap så har den eller de nationer som arrangerar EM fått varsin direktplats in i mästerskapet. Men då EM 2020 kommer att spelas i 13 olika europeiska städer behöver samtliga lag kvala för en plats.

Kvala till EM via Nations League

De sista fyra platserna kommer att tilldelas de lag som lyckas bäst i den nya ligan Nations League, där landslag ställs emot lag med liknande ranking som dem själva. Genom detta upplägg har nationerna som vanligtvis placerar sig i botten utav kval-grupperna en ytterligare chans att ta sig till mästerskapet då de får spela mot lag på samma nivå som dem själva. Nations League kommer att börja under hösten 2018 och avslutas i mars 2020, då vi vet vilka fyra lag som går till EM.

>> Här kan du läsa mer om Nations League

11 personer har delat med sig av sina tankar.

 1. Jag tror faktiskt att Island ta det hela

  • Ja Islands aktier har ju stärkts väsentligt sedan det nu står klart att de får stöd av Hamréns fasta hand

 2. TURKIET ÄR BÄST!!!!!!!!!!!!

 3. Tyskland eller Sverige tar EM guld!!!!

 4. 1-4 förlust ,, Avgå hamren,, nya tränare plus helt nytt lag , in med U21..

 5. Magnus Hammarwall

  Hoppas Sverige vinner sina matcher!

  • Lägg Ner Fotbollen

   Om Sverige vinner sina matcher…. så blir det EM-guld.
   Önsketänkande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.