Speltips Fotbolls-EM 2021 – tips, odds och rekar

Hem/Speltips Fotbolls-EM 2021 – tips, odds och rekar
Speltips Fotbolls-EM 2021 – tips, odds och rekar2020-03-18T12:01:38+01:00

I samband med fotbolls EM 2021 och det föreliggande kvalet är det många som väljer att satsa pengar på de olika matcher som spelas. Genom att sätta sina fotbollskunskaper på prov kan man här med lite tur få fira lite extra när just ditt lag vinner en match. Här samlar vi speltips för en mängd matcher ifrån både EM-kvalet samt självklart EM-slutspelet. Vi rekar för såväl Sveriges matcher som andra högintressanta möten, samt övriga odds som finns kring mästerskapet.

Två snabba Speltips

  • Matchstart: 26/3 kl 20.45 | Island – Rumänien | Island vinner | 2.14 betsson |

  • Matchstart: 26/3 kl. 20.45 | Norge – Serbien | Norge vinner | 2.60  WilliamHill |

Speltipsen för fotbolls-EM kvalet

VISA FLER NYHETER

Kampanjer & erbjudande

VISA FLER NYHETER

Satsa pengar på EM 2021

Vid stora mästerskap erbjuder alla spelbolagen en rad olika former av spel och betting. Det kan handla om att spela på vilket lag som vinner en specifik match eller vilket land som vinner hela turneringen. För att kunna bli en framgångsrik spelare så krävs det att du lägger ner mycket tid innan matcherna. Att studera trupperna noggrant är tar mycket tid men ger dig som spelare en större chans att vinna pengar. Det är viktigt att du som spelar lägger ner tiden för att kolla igenom hur laget du vill spela på har fungerat under de senaste matcherna, vilka spelare som förväntas missa matchen på grund av avstängningar och skador är andra förutsättningar som alltid gör det svårt att förespå matchutvecklingen.

Årets mästerskap blir extra svårt att spela på då många av matcherna spelas i städer där ett land har hemmaplan. Att spela mästerskapsmatcher på hemmaplan har i regel en stor fördel. Nu kommer det att bli extra svårt att veta hur mycket av detta som spelar in när det finns hela 8 länder som har möjlighet att spela EM-matcher på hemmaplan. Du behöver därför även kolla upp ifall något av länderna har fördel av match på hemmaplan eller om det spelas på neutral mark. Kolla även upp hur långt man har behövt åka till matchen från sitt huvudläger. Långa restider till matcherna sätter gör att det blir svårare att prestera för spelarna.

Betta & spela på fotbolls EM 2021

Under EM erbjuder de flesta spelbolagen på marknaden ett stort utbud av odds på turneringen. Förutom att spela på vem som vinner en enskild match kan du långt innan turneringen startar satsa på vilket lag som slutligen kommer ta hem mästartiteln. Spel som dessa tar visserligen längre tid att få fram en vinnare på, men blir då en ytterligare anledning till att följa med i allt som sker. Ofta är oddsen på dessa långa spel mycket höga innan turneringen startar, vilket gör att du har en stor chans att ta hem en rejäl vinst om du lägger ditt spel redan då.

Här kommer en genomgång av de vanligaste spelformerna under fotbolls EM.

1X2

Den vanligaste spelformen är vilket lag som kommer att vinna en specifik match. Här tippar man på laget som kommer att vinna den specifika matchen. Det finns tre olika alternativ på 1×2 spel. Spelar man på en 1a så betyder det att hemmalaget kommer att vinna matchen. Tror man istället att det blir oavgjort i matchen så ska man spela på X. Är det bortalaget som du tror kommer att vinna matchen så ska du spela på en 2a.

Under slutspelsmatcher så erbjuder bettingbolagen även möjligheten att ta bort möjligheten att det blir X i matchen. Det betyder att dit spel blir vinst ifall du har valt rätt land som står som segrare i matchen. Väljer man att spela på denna spelform sjunker oddset som betyder att din vinst blir lägre, anledningen till detta är att du har en större chans att ditt spel sitter om du tar bort X som alternativ. Detta fungerar endast i slutspelsmatcherna eftersom gruppspelsmatcherna fotbolls-EM kan sluta oavgjort.

Över/Under

Under fotbolls-EM erbjuds det även bettingspel på över/under. I denna spelform handlar det om att du som spelare ska gissa om det blir över eller under. Det kan handla om att det ska bli över eller under 2,5 mål i en match eller över/under exempelvis 4 offside i matchen.

Det som styr oddset på matchen är vilka lag som spelar. Är det två målglada lag så får man ett högre odds ifall man spelar på att det ska bli under 2,5 mål i matchen än om det är två målsnåla lag som möts.

Över/Under spel är vanligt förekommande på marknaden antal mål i matchen, antal hörnor i matchen, antal gula kort i matchen och antal offside i matchen. En del spelbolag använder sig även av marknaden antal skott på mål i matchen. Vad gäller rättningen i dessa spel så är det alltid det officiella matchprotokollet som är det som gäller.

Handikapp system

Det är vanligt att bettingbolagen även erbjuder spel med handikapp under EM i fotboll. Detta erbjuder bettingbolagen för att du som spelare ska kunna få ett högre odds än vid ett spel där du endast har klickat i vinnaren.

Är din känsla att Sverige kommer besegra Polen med minst 2 måls marginal under EM så kan du välja att spela Sverige -1. Det betyder att Polen leder matchen med 1-0 när matchen startar och Sverige behöver därför vinna matchen med minst två måls marginal för att ditt spel ska bli rättat som vinst.

Det behöver inte vara handikapp på antalet mål man spelar på, under EM erbjuds det även betting på exempelvis antalet hörnor som laget får.

Långtidsspel

Långtidsspel är precis som det låter ett spel som pågår under en längre period än bara över en enskild match. Det vanligaste långtidsspelen på EM i fotboll är vilket lag som vinner turneringen. England är favoriter att vinna EM-2020. Engelsk seger ger drygt 6 gånger pengarna. Tror du däremot att Sverige vinner så är oddset drygt 100 gånger pengarna beroende på vilket spelbolag du väljer att spela hos. Tänk på att alla bolagen erbjuder olika odds på olika marknader, se därför till att alltid spela hos det bettingbolag som du tycker erbjuder bäst valuta.

En vanlig marknad när det gäller långtidsspel är vem som kommer att bli skyttekung under fotbolls-em. Här handlar det om att gissa vilken spelare som kommer att göra flest mål. Innan du lägger ett långtidsspel på skyttekung så kolla upp egenskaper som kan bli avgörande, en sådan egenskap kan vara att spelaren är straffskytt. Under en kort turnering som EM där skytteligavinnaren sällan gör speciellt många mål är det därför en fördel med att välja en spelare som är straffskytt för sitt land.

Om våra speltips och rekar

Våra speltips ska finnas som ett stöd för dig som vill vara med och spela på matcherna inför och under fotbolls EM. Vi rekar utifrån fakta som tidigare möten mellan lagen, aktuell status på trupperna och många andra saker – allt för att ge en så bra helhetsbild som möjligt över lagens chanser.

Vi poängterar även att våra speltips endast är förslag på hur man kan spela och att vi inte garanterar att de kommer vara vinstgivande. Man tar alltid en risk att förlora pengar när man lägger ett spel, vilket är någonting man måste ha med sig i åtanke.

Till toppen