För att kunna få tag på biljetter till fotbolls EM 2020 gäller det att man gör en intresseanmälan på UEFA:s hemsida. Från och med den 12 juni 2019 finns det en möjlighet att göra detta och ansökningsperioden sträcker sig då fram till och med den 12 juli. Att du gör en ansökan under den här perioden garanterar inte att du får en biljett till mästerskapet, utan visar endast att du är intresserad av biljetter. Vid ansökan får du välja vilket eller vilka lag du är intresserad av att se, samt vilken typ av biljett du vill köpa.

När ansökningstiden är över sker en lottning bland alla ansökningar, där ett utvalt antal personer får chansen att köpa biljetterna som de visade intresse för. Svar på om du får möjligheten att köpa biljetter eller ej beräknas komma någon gång under juli eller augusti månad. Är man då intresserad får man under en begränsad tid chansen att köpa biljetterna man ansökt om.

Det är först i slutet av året som vi vet vilka de första 20 EM-lagen blir och på grund av detta öppnar ett nytt försäljningsfönster upp i december månad. Här kan fans ansöka om biljetter till matcher med ett specifikt landslag. I april kommer den sista möjligheten till att köpa biljetter, då även lagen ifrån playoffen är klara.

Biljettpriserna skiljer sig beroende på vad det är för match du vill se, samt var i arenan du vill sitta. Dyrast är platserna på långsidan, medans platserna högt upp eller långt ner bakom mål är de billigaste.Vilka exakta priser som kommer att gälla är ännu inte klart, men under EM 2016 kostade en biljett till gruppspelet mellan 25-145 Euro, samtidigt som priset för en finalbiljett låg mellan 85-895 Euro.

Det kommer inte att finnas några möjligheter att köpa biljetter via EM-fotboll.se utan allt sker hos UEFA.