Betsson

Att få se en match under fotbolls EM på plats är en mycket unik upplevelse som många fotbollsfantaster drömmer om att få vara med om. För att kunna få tag på biljetter till fotbolls EM 2021 så är det till UEFA:s hemsida som man får vända sig. I den här guiden hittar du mer information om hur biljettförsäljningen till EM 2021 går till.

Annons: ⇢ Betsson - Få 100 kr gratisspel på dina EM-spel!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Det finns inga möjligheter att köpa biljetter via EM-fotboll.se, all försäljning sker hos UEFA.

Biljetterna till Sveriges matcher har makulerats

I samband med att UEFA flyttade Sveriges matcher ifrån Bilbao och Dublin till Sevilla och Sankt Petersburg meddelade man att samtliga biljetter till matcherna kommer att återbetalas. Istället kommer man att utannonsera ett nytt försäljningsdatum, där de vars biljetter blivit makulerade ska ha förtur till att köpa nya.

Svenska Fotbollsförbundet meddelar på sin hemsida att de svenska biljettköparna ska bli tilldelade möjligheten att köpa biljetter enligt Supporterklubbens tilldelningsprinciper, där de mest hängivna fansen har störst chans att få tag på biljetter. 50% av supporterkvoten kommer att tilldelas medlemmar med högst poäng. Övriga 50% kommer att lottas fritt mellan resten av medlemmarna som ansöker om biljetter. Hur stor kvot av de totala biljetterna som kommer att tilldelas de svenska supportrarna är ännu inte klart.

Såhär får du tag på biljetter till EM 2021

De svenska fotbollsfansen som vill resa till EM har blivit tilldelade ett visst antal biljetter som man kan ansöka om hos UEFA. För att kunna ansöka om biljetter krävs det att man är medlem i Supporterklubben. 50% av de biljetter som Sverige har tilldelats kommer gå till de medlemmar med flest lojalitetspoäng. Resterande biljetter lottas ut bland övriga medlemmar som ansökt om biljetter.

Detta krävs för att kunna ansöka om biljetter till fotbolls EM 2021

  • Bli Guldmedlem i Supporterklubben (OBS! alla som är med på ansökan måste vara guldmedlemmar)
  • Ansök om biljetter hos UEFA i samband med något av biljettsläppen.
  • Efter varje släpp kommer UEFA återkomma till de som får möjligheten att köpa biljetter.

Att du gör en ansökan om att få biljetter till EM garanterar inte att du faktiskt får en biljett till mästerskapet, utan visar endast att du är intresserad av biljetter. Efter att ansökningsperioden är över sker en lottning bland alla ansökningar, där ett utvalt antal personer får chansen att köpa biljetterna som de visade intresse för. Är man då intresserad får man under en begränsad tid chansen att köpa biljetterna man ansökt om. Sammanlagt kommer det finnas drygt 3 miljoner biljetter till matcherna under årets fotbolls EM. För att ansöka om biljetter måste du vara över 18 år och varje person kan ansöka om högst 4 biljetter till en och samma match.

Kommande biljettsläpp

Det kommer att bli ett sista biljettsläpp till de åtta flyttade matcherna som tidigare skulle ha ägt rum i Bilbao och Dublin. När detta släpp äger rum är ännu oklart.

Tidigare biljettsläpp

Det första biljettsläppet skedde redan under sommaren 2019 och under perioden 12 juni-12 juli 2019 kunde fans från hela Europa ansöka om att få tag på biljetter till matcherna. I och med att kvalet var i full gång kunde man inte veta på förhand vilka lag som skulle att mötas i de matcher som man ansökte om att få se, utan man fick istället utgå ifrån vilken av EM-städerna man var intresserad av att besöka.

I slutet av sommaren fick de som skickat in en ansökan reda på om de blivit utvalda till att få köpa biljetter eller inte och kunde om de fortfarande var intresserade då köpa dessa. Biljettsläppet slog stora rekord hos UEFA då det ansöktes om hela 19,3 miljoner biljetter, vilket var nästan dubbelt så många som vid samma släpp inför EM 2016. Utifrån dessa ansökningar blev 1,5 miljoner biljetter sålda.

Efter att EM-lottningen hölls i december 2019 ägde nästkommande biljettfönster rum, där fans ifrån de 20 nationer som lyckats kvalificera sig till turneringen igenom det vanliga kvalet kunde ansöka om biljetter. Det fanns då biljetter till de olika gruppspelsmatcherna, men även speciella Follow my team-biljetter, som ger dig möjligheten att se en slutspelsmatch med just din hemmanation. Skulle Sverige inte ta sig vidare till slutspelet återbetalas summan som man har lagt ut för biljetten.

Biljettkategorier och priser

Till samtliga matcher finns biljetter tillgängliga i tre olika priskategorier, där kategori 1 är den dyrare och kategori 3 är den billigare. Kategorierna är uppdelade utifrån var på arenan man vill sitta:

Kategori 1: Platser på långsidan
Kategori 2: Platser på arenans hörn
Kategori 3: Platser bakom målen

Priserna för en matchbiljett skiljer sig något mellan de olika städerna, men ligger mellan 30-185 Euro under gruppspelet och åttondelsfinalerna. För kvartsfinalbiljetter får man betala 30-225 Euro beroende på kategori och stad, samt att de allra sista matcherna i London ligger på 195-945 Euro per biljett.