Här presenterar vi tv-tiderna för samtliga matcher i UEFA Europa League-gruppspelet och slutspelet samt utvalda kvalmatcher för den aktuella säsongen. Rättigheterna för att visa matcherna i Sverige ägs idag av NENT Group som kommer att visa utvalda matcher i deras kanaler TV6 och TV10. Dessutom kommer bolagets streamingtjänst Viaplay ge svenskarna möjligheten att se samtliga Europa League-matcher online.

Från och med säsongen 2024/25 sänder Disney (Disney Plus) Europa League och Conference League.

Notera att det är starttid för matcherna som syns i tablån och det kan hända att sändningarna börjar en stund innan avspark. En annan brasklapp kan vara att Viaplay inte sänder alla lagens kvalmatcher utan man tar absolut vid under gruppspelet och fortsätter sedan under slutspelet.

EUROPA LEAGUE TV TIDER

Marseille - Atalanta
    Viaplay
Roma - Bayer Leverkusen
    Viaplay
Atalanta - Marseille
    Viaplay
Bayer Leverkusen - Roma
    Viaplay

Alla matchtider i vår tablå är angivna i svensk tid. Observera att ändringar kan ske med kort varsel samt att EM-fotboll.se ej ansvarar för detta.

📺 Fullständig TV-tablå för Europa League 2023/24

UEFA Europa League (UEL) i fotboll sänds för den svenska publiken av Viaplay Group (tidigare NENT group). Bolaget är ett av de ledande i Sverige och har under de senaste åren tagit ett fast grepp om just det sportrelaterade utbudet. I deras linjära kanaler TV3, TV6 och TV10 kan utvalda matcher från varje omgång komma att visas, inte minst om de svenska klubblagen skördar framgångar, samtidigt som samtliga möten går att streama digitalt i deras streamingtjänst Viaplay.

Från och med säsongen 2024/25 sänder Disney (Disney Plus) Europa League och Conference League.

🖥️ Följ turneringen Online – Streama Europa League

Viaplay Groups stora flaggskepp är streamingtjänsten Viaplay, som kommer bli den ultimata samlingsplatsen under turneringen. Här finns alla hundratals matcher tillgängliga att se, vilket ger dig en exklusiv inblick i mötena för såväl de allra största som de betydligt mindre nationerna.

Genom att streama matcherna från UECL har du en större flexibilitet i din fotbollsbevakning, då du kan starta matchen från avspark på den tid som det passar dig allra bäst. Skulle du dessutom behöva pausa, eller kanske spola tillbaka för att se en viss händelse på nytt, så är detta möjligt att göra.

För att ta del av sportutbudet hos Viaplay krävs det att du har något av paketen Viaplay Medium eller Viaplay Total. Skillnaden mellan dessa är att du i det senare även får tillgång till matcherna i Premier League och NHL. Ditt abonnemang betalas månadsvis och du kan när som helst stänga av ditt konto. Du kan även se matcherna via deras kanaler som går under ”V Sport” med en hel del kanaler nischade för fotboll, ishockey och golf bland annat.

Streama Europa League i din mobil eller surfplatta

En ytterligare stor fördel med att streama matcherna i klubblagsturneringen Europa League är att du kan se mötena var du än befinner dig. Det enda som krävs är en surfplatta eller mobiltelefon med internetuppkoppling, där du för smidigast hantering laddar ner Viaplays egna app (tillgänglig till både iOS och Android). Logga sedan in för att komma åt dina tidigare påbörjade streams som du alltså kan återuppta när det passar dig som bäst.

Följ matcherna hos spelbolagen

Om du inte vill betala för ett konto hos Viaplay, men ändå få möjligheten att se fler matcher än de som visas i de vanliga tv-kanalerna kan ett alternativ vara att registrera sig hos något av de svenska spelbolagen. Flera av dessa erbjuder nämligen streaming av utvalda matcher som man kan spela på.

För att kunna ta del av dessa sändningar finns krav som skiljer sig åt mellan bolagen. Det gäller därför att titta upp vad som gäller för just ditt bolag. Till exempel kan det krävas en viss summa spelbara pengar insatt på ditt konto, eller att du har lagt ett spel på matchen i fråga.

Vilka matchdagar och matchtider gäller för Europa League?

UEFA Champions League har som bekant abonnerat på tisdagar och onsdagar för att ge fotbollsälskarna fasta tider för Europa-matcher. När det gäller UEFA Europa League men även Conference League så är det torsdagar som gäller för samtliga matcher. Detta innebär att lagen spelar på samma dag vid varje omgång. Endast vid få undantag har matcher flyttats.

För att alla lag inte ska spela exakt samtidigt så har UEFA valt ut två specifika matchtider i 18:45 och 21:00. Dessa tider gäller för gruppspel och slutspelet och som tidigare nämnt är det endast vid ytterst få undantag som dessa ändras. Vid de allra första kvalomgångarna till turneringen är tiderna inte lika bestämda, då kan det variera mellan 17:00-21:00 för avspark, detta då vissa länder också ingår i andra tidszoner.

Den generella tidszonen är Centraleuropeisk Tid vilket vi har här i Sverige. Avsparkstiderna kommer därmed nästan alltid vara 18:45 eller 21:00.

⏰ När börjar Europa League 2023/24?

De allra första kvalmötena spelas i augusti 2023 och fram till och med sista augusti samma år pågår ett intensivt kvalspel med två kvalomgångar. Gruppspelet inleds sedan den 21 september 2023.

📺 Vilka sänder matcherna i Europa League?

Det är Viaplay Group (tidigare NENT Group) som numera har rättigheterna till alla matcher i turneringen, inklusive BK Häckens säsongen 2023/24. Det är därmed också kanalerna TV3, TV6 och TV10 som du bör ha koll på. Från säsongen 2024/25 äger Disney Plus rättigheterna..

📱 Kan jag streama matcherna ifrån Europa League?

Hos Viaplay kan du livestreama hundratals kvalmatcher, gruppspelsmatcher och slutspelsmatcher i EL.

🎙️UEFA Europa League 2023/2024 – Exklusivt på Kanal 6 och Viaplay

Fotbollsfans kan se fram emot att följa UEFA Europa League säsongen 2023/2024 på Kanal 6 samt streamat på Viaplay. Nordic Entertainment Group (NENT Group) är de som äger sändningsrättigheterna till turneringen, vilket innebär att de kommer erbjuda exklusiv täckning av alla matcher för svenska tittare.

Nordic Entertainment Group (NENT Group) äger sändningsrättigheterna

NENT Group säkrade sändningsrättigheterna för UEFA Europa League, vilket innebär att de kan erbjuda live-täckning av turneringen på Kanal 6 och Viaplay. Tittare kommer att kunna följa sina favoritlag och spelare under hela turneringen, från gruppspelet till den spännande finalen. Säkringen av Europa League och Conference League kom efter att företaget tappat rättigheterna till Champions League till konkurrenten C More och TV4.

Ett starkt team av experter och kommentatorer täcker turneringen

Viaplay har satt samman ett imponerande team av experter och kommentatorer för att ge tittarna den bästa möjliga upplevelsen när de följer UEFA Europa League. Teamet inkluderar bland annat:

Programledare och reportrar:

 • Niklas Jihde
 • Jennifer Kücükaslan
 • Ludvig Holmberg

Experter:

 • Erik Niva
 • Bojan Djordjic
 • Lars Lagerbäck
 • Johanna Frisk
 • Martin Åslund
 • Jonas Olsson
 • Glenn Strömberg
 • Pontus Kåmark

Kommentatorer:

 • Niklas Holmgren
 • Anders Bjuhr
 • Lars Sandberg
 • Axel Olsson
 • Henrik Strömblad
 • Claes Andersson
 • Robert Tennisberg
 • Per Forsberg
 • Gustav Karlsson
 • Tobias Dahlberg
 • Erik Bäckrud

🌍Nytt format till Champions League, Europa League och Conference League 2024/25

Från och med säsongen 2024/25 kommer Europa-spelet inte vara sig likt hos de europeiska klubblagsligorna då gruppspelet ser ut att tas bort. Under år 2022 beslutade UEFA att man från och med säsongen 2024/25 kommer att introducera 36 lag in till varsin liga där man spelar i just en liga och inte i gruppspel. De 36 lagen spelar åtta matcher vardera mot åtta olika motståndare (hälften borta och hälften hemma) och efter åtta matcher är en ligatabell färdigställd där de åtta första lagen går direkt till åttondelsfinal medan lagen på plats 9-24 spelar sextondelsfinal om övriga platser till åttondelsfinalerna. Lagen på plats 25-36 avslutar sitt Europa-spel för den aktuella turneringen.

Uppdaterad 16 april, 2024