Futsal EM 2018

/Futsal EM 2018
Futsal EM 20182018-08-20T15:52:57+00:00

Vartannat år så går det europeiska mästerskapet i futsal utav stapeln. Sporten är en mer okänd variant utav fotboll som spelas inomhus och på flera andra vis skiljer sig från den världskända sporten. Det senaste mästerskapet gick av stapeln den 30 januari – 10 februari 2018, där tolv landslag gjorde upp om titeln. Turneringen spelades i Slovenien och här nedan hittar du såväl grupperna som spelschema och resultat för samtliga matcher.

Slutspelet

Laddar...

Laddar...

Gruppspelet

Grupp A

Laddar...

Grupp B

Laddar...

Grupp C

Laddar...

Grupp D

Laddar...

Resultat för futsal EM

Laddar...

Om turneringen
Det europeiska mästerskapet i futsal spelas vartannat år och har så gjort sedan starten 1996. Från början var turneringen endast tillgänglig för sex landslag, men har under åren utökats vid flera tillfällen till dagens 12 platser. Från och med 2022 kommer däremot turneringen växa ytterligare och bjuda in hela 16 landslag. Hittills är det Spanien som överlägset har flest segrar utav turneringen, men även Ryssland och Italien har tagit hem segern.

Inför turneringen lottas de 12 deltagande nationerna in i fyra grupper om tre, där alla lagen möter varandra. När dessa matcher är avklarade går de två bästa lagen ur vardera grupp till kvartsfinal, vilka sedan följs utav semifinaler och slutligen final och bronsmatch.

Kval till EM 2018
Inför mästerskapet spelades ett långt kval där hela 47 nationer deltog. Kvalet inleddes med att de 26 lägst rankade lagen spelade gruppspel där de sju gruppvinnarna gick vidare till ett nytt gruppspel tillsammans med de 21 högst rankade lagen. Härifrån tog sig de sju nya gruppvinnarna direkt till EM medans grupptvåorna och den bästa trean gjorde upp i playoff-möten om de fyra sista platserna. Dessutom hade värdnationen Slovenien en direktplats till turneringen.

Sverige i futsal EM
Det svenska landslaget i futsal är ett relativt nytt sådant, då laget spelade sin första landskamp för lite mer än 10 år sedan. Hittills har man inte lyckats ta sig in i turneringen någon gång, men varit med och kvalat vid flera tillfällen. Här senast åkte man däremot ut redan under den första kvalomgången.

Genom att du fortsätter att använda denna sajt så godkänner du användningen av Cookies. Mer info

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Stäng