Om EM-fotboll.se

EM-fotboll.se byggdes under 2013 om till den sajt som den är idag och har sedan dess utvecklats till att bli en av de största hemsidorna om Fotbolls-EM i Sverige. Vi samlar allt du som fotbollsfantast kan vilja ha reda på kring Europamästerskapet på en och samma plats.

Hos oss hittar du information om tidigare upplagor av turneringen, det föreliggande EM-kvalet samt allt kring det kommande mästerskapet och de nationer som kvalificerat sig ditt.

Sedan början på 2010-talet har vi som står bakom sajten haft ett skarpt öga på Europamästerskapet och då rapporterat kring ämnet på andra sajter. Men inför kvalet till 2016 års turnering tog vi klivet till en sajt som kan leva vidare år efter år.

Nedan ser nu några av de mästerskap som vi bevakat på EM-fotboll.se:

När turneringen går av stapeln presenterar vi allt ifrån spelschema, tabeller och resultat till kompletta trupper, statistik och de senaste nyheterna, detta med ett huvudsakligt fokus på det svenska lagets EM-resa.

Vårat mål är att konstant utöka sajten för att slutligen bli den ultimata EM-guiden. Vi jobbar även för att öka fokuset kring ungdomsmästerskapen där flera svenska storspelare tagit sina första steg på den internationella scenen.

Företaget bakom sajten

EM-fotboll.se är en del av Sportnyhet Sverige, som bevakar stora mästerskap i ett antal olika sporter.

Tipsa

Om ni vill tipsa oss om en nyhet så kan ni mejla oss på info@em-fotboll.se

Kontaktuppgifter

Sportnyhet Sverige AB
Västra Kvarngatan 62
61132 Nyköping

Telefon: 079-3395109

Läs mer om oss på Allabolag

Kontakta oss på EM-fotboll.se

Använd vårat kontaktformulär för att komma i kontakt med oss. Om du hellre vill skriva direkt till någon av oss som jobbar med sajter hittar du våra kontaktuppgifter på vår redaktions-sida.

Vår Redaktion

Svenska SportjournalistförbundetBakom EM-fotboll.se står en grupp sportskribenter som tillsammans bevakat fotbolls EM i över tio års tid. Detta har givit oss en god insikt i ämnet, samtidigt som våra tidigare erfarenheter ger en bredd i vår rapportering där ren fakta mixas med analys och ett brinnande fotbollsintresse.

Vi är alla medlemmar i Svenska Journalistförbundet, vilket ger oss möjligheten att söka ackreditering för att bevaka matcher och mästerskap på plats. Under åren har vi vid ett flertal tillfällen besökt Sveriges kvalmatcher på Friends Arena och har sikte på att ta oss ut i Europa till framtida mästerskap.

Här hittar du mer information om oss som jobbar med EM-fotboll.se.

Redaktionell Policy

  • Vårat främsta intresse är att delge besökarna med relevant information kring europamästerskapet i fotboll. Detta genom att skriva om relevanta händelser i fotbollsvärlden, samt att sammanställa information som kan komma väl till nytta för den som är intresserad av ämnet.
  • EM-fotbolls journalistik ska vara så nära sanningen som möjligt och baseras på bästa tillgängliga fakta och uppgifter. När rykten florerar väljer vi att avvakta med publiceringar tills faktisk fakta finns att delge besökarna.
  • Vi är källkritiska och utgår ifrån information som publicerats av officiella källor. I de sammanhang som vi gör antaganden innan faktiskt information finns, till exempel gällande hur en laguppställning eller ett spelschema kan komma att se ut, är vi tydliga med att skriva ut detta.
  • Vi försöker att hålla en neutral ställning i de saker som vi rapporterar kring. De artiklar som skrivits i form av åsiktsjournalistik (till exempel krönikor) är tydligt markerade med detta.
  • EM-fotbolls journalister kan ta hjälp av AI-teknik i sitt arbete för att producera material. Detta kan ske till exempel genom om att få fram förslag på rubriker eller infallsvinklar till artiklar. Viktigt att tillägga är att allting vi publicerar är producerat, redigerat och faktagranskat av en människa.
  • Vi på redaktionen följer Journalistförbundets yrkesetiska regler.

GDPR

Här kan du läsa mer om hur vi jobbar med GDPR och behandling av personuppgifter.

Uppdaterad 28 juni, 2023