Här presenterar vi tv-tiderna för samtliga matcher i UEFA Europa Conference League-gruppspelet och slutspelet samt utvalda kvalmatcher för den aktuella säsongen. Rättigheterna för att visa matcherna i Sverige ägs idag av Viaplay Group som kan komma att visa utvalda matcher i deras kanaler TV6 och TV10. Dessutom kommer bolagets streamingtjänst Viaplay ge svenskarna möjligheten att se samtliga kvalmatcher online.

Notera att det är starttid för matcherna som syns i tablån och det kan hända att sändningarna börjar en stund innan avspark. En annan brasklapp kan vara att Viaplay inte sänder alla lagens kvalmatcher utan tar absolut vid under gruppspelet.

Från och med säsongen 2024/25 sänder Disney (Disney Plus) Europa League och Conference League.

CONFERENCE LEAGUE TV TIDER

Alla matchtider i vår tablå är angivna i svensk tid. Observera att ändringar kan ske med kort varsel samt att EM-fotboll.se ej ansvarar för detta.

📺 Fullständig TV-tablå för Europa Conference League 2023/24

UEFA Europa Conference League (UECL) i fotboll sänds för den svenska publiken av Viaplay Group (tidigare NENT group). Bolaget är ett av de ledande i Sverige och har under de senaste åren tagit ett fast grepp om just det sportrelaterade utbudet. I deras linjära kanaler TV3, TV6 och TV10 kan utvalda matcher från varje omgång komma att visas, inte minst om de svenska klubblagen skördar framgångar, samtidigt som samtliga möten går att streama digitalt i deras streamingtjänst Viaplay.

Från och med säsongen 2024/25 sänder Disney (Disney Plus) Europa League och Conference League.

🖥️ Följ turneringen Online – Streama Europa Conference League

Viaplay Groups stora flaggskepp är streamingtjänsten Viaplay, som kommer bli den ultimata samlingsplatsen under turneringen. Här finns alla hundratals matcher tillgängliga att se, vilket ger dig en exklusiv inblick i mötena för såväl de allra största som de betydligt mindre nationerna.

Genom att streama matcherna från UECL har du en större flexibilitet i din fotbollsbevakning, då du kan starta matchen från avspark på den tid som det passar dig allra bäst. Skulle du dessutom behöva pausa, eller kanske spola tillbaka för att se en viss händelse på nytt, så är detta möjligt att göra.

För att ta del av sportutbudet hos Viaplay krävs det att du har något av paketen Viaplay Medium eller Viaplay Total. Skillnaden mellan dessa är att du i det senare även får tillgång till matcherna i Premier League och NHL. Ditt abonnemang betalas månadsvis och du kan när som helst stänga av ditt konto.

Streama Conference League i din mobil eller surfplatta

En ytterligare stor fördel med att streama matcherna i klubblagsturneringen är att du kan se mötena var du än befinner dig. Det enda som krävs är en surfplatta eller mobiltelefon med internetuppkoppling, där du för smidigast hantering laddar ner Viaplays egna app (tillgänglig till både iOS och Android). Logga sedan in för att komma åt dina tidigare påbörjade streams som du alltså kan återuppta när det passar dig som bäst.

Följ matcherna hos spelbolagen

Om du inte vill betala för ett konto hos Viaplay, men ändå få möjligheten att se fler matcher än de som visas i de vanliga tv-kanalerna kan ett alternativ vara att registrera sig hos något av de svenska spelbolagen. Flera av dessa erbjuder nämligen streaming av utvalda matcher som man kan spela på.

För att kunna ta del av dessa sändningar finns krav som skiljer sig åt mellan bolagen. Det gäller därför att titta upp vad som gäller för just ditt bolag. Till exempel kan det krävas en viss summa spelbara pengar insatt på ditt konto, eller att du har lagt ett spel på matchen i fråga.

Vilka matchdagar och matchtider gäller för Conference League?

UEFA Champions League har som bekant abonnerat på tisdagar och onsdagar för att ge fotbollsälskarna fasta tider för Europa-matcher. När det gäller UEFA Europa Conference League så är det torsdagar som gäller för samtliga matcher. Detta innebär att lagen spelar på samma dag vid varje omgång. Endast vid få undantag har matcher flyttats.

För att alla lag inte ska spela exakt samtidigt så har UEFA valt ut två specifika matchtider i 18:45 och 21:00. Dessa tider gäller för gruppspel och slutspelet och som tidigare nämnt är det endast vid ytterst få undantag som dessa ändras. Vid de allra första kvalomgångarna till turneringen är tiderna inte lika bestämda, då kan det variera mellan 17:00-21:00 för avspark, detta då vissa länder också ingår i andra tidszoner.

Den generella tidszonen är Centraleuropeisk Tid vilket vi har här i Sverige. Avsparkstiderna kommer därmed nästan alltid vara 18:45 eller 21:00.

⏰ När börjar Conference League 2023/24?

De allra första kvalmötena spelas den 13 juli 2023 och fram till och med sista augusti samma år pågår ett intensivt kvalspel med fyra kvalomgångar. Gruppspelet inleds sedan den 21 september 2023.

📺 Vilka sänder matcherna i Conference League?

Det är Viaplay Group (tidigare NENT Group) som numera har rättigheterna till alla matcher i turneringen. Det är därmed också kanalerna TV3, TV6 och TV10 som du bör ha koll på. Men från och med 2024/25 äger Disney rättigheterna.

📱 Kan jag streama matcherna ifrån Conference League?

Hos Viaplay kan du livestreama hundratals kvalmatcher, gruppspelsmatcher och slutspelsmtacher i UECL.

🎙️UEFA Conference League 2023/2024 – Exklusivt på Kanal 6 och Viaplay

Fotbollsfans kan se fram emot att följa UEFA Conference League säsongen 2023/2024 på TV6 samt streamat på Viaplay. Viaplay Group (tidigare NENT Group) är de som äger sändningsrättigheterna till turneringen, vilket innebär att de kommer erbjuda exklusiv täckning av alla matcher för svenska tittare.

Viaplay Group äger sändningsrättigheterna

Viaplay Group säkrade sändningsrättigheterna för UEFA Conference League, vilket innebär att de kan erbjuda live-täckning av turneringen på TV6 och Viaplay. Tittare kommer att kunna följa sina favoritlag och spelare under hela turneringen, från gruppspelet till den spännande finalen.

Ett starkt team av experter och kommentatorer täcker turneringen

Viaplay har satt samman ett imponerande team av experter och kommentatorer för att ge tittarna den bästa möjliga upplevelsen när de följer UEFA Conference League. På bästa sändningstid visar Viaplay Conference League och Europa League där man går igenom höjdpunkter, tankar och resultat från båda turneringarna under samma torsdagssändningar. Teamet inkluderar bland annat:

Programledare och reportrar:

 • Niklas Jihde
 • Jennifer Kücükaslan
 • Ludvig Svan (tidigare Holmberg)

Experter:

 • Erik Niva
 • Bojan Djordjic
 • Lars Lagerbäck
 • Johanna Frisk
 • Martin Åslund
 • Jonas Olsson
 • Glenn Strömberg
 • Pontus Kåmark

Kommentatorer:

 • Niklas Holmgren
 • Anders Bjuhr
 • Lars Sandberg
 • Axel Olsson
 • Henrik Strömblad
 • Claes Andersson
 • Robert Tennisberg
 • Per Forsberg
 • Gustav Karlsson
 • Tobias Dahlberg
 • Erik Bäckrud

🌍Ny klubblagstävling kompletterar Champions League och Europa League

UEFA Europa Conference League är en ny klubblagstävling som spelades första gången under säsongen 2021/22. Tävlingen har skapats för att komplettera de redan existerande Champions League och Europa League. Syftet med den nya turneringen är att erbjuda fler europeiska klubbar en chans att tävla på högsta nivå och ytterligare sprida intäkterna mellan de olika klubbarna.

Den här turneringen ger också möjlighet för mindre klubbar att visa upp sig på den europeiska scenen och kanske överraska med några starka prestationer mot mer etablerade lag.

För fotbollsfans över hela Sverige är det dags att förbereda sig på en spännande säsong av UEFA Conference League. Oavsett om du följer ditt favoritlag eller bara vill se högkvalitativ fotboll, kommer Kanal 6 och Viaplay erbjuda bästa möjliga täckning av turneringen.

Så se till att markera datumet för när gruppspelet drar igång och njut av all den spännande fotbollen som väntar under säsongen 2022/2023. Med ett så starkt team av experter och kommentatorer är du garanterad en rik och informativ upplevelse när du följer turneringen på Kanal 6 och Viaplay.

Glöm inte att hålla dig uppdaterad om de senaste nyheterna, analyserna och intervjuerna som erbjuds av Viaplays team av programledare, experter och reportrar. Deras insikter och kunskaper kommer att ge dig en djupare förståelse för både turneringen och de deltagande lagen.

Sammanfattningsvis kommer UEFA Conference League säsongen 2022/2023 att sändas exklusivt på Kanal 6 och streamas på Viaplay, med sändningsrättigheterna ägda av Viaplay Group (från början NENT Group). Ett starkt team av programledare, experter och kommentatorer står redo att guida dig genom turneringen och ge dig bästa möjliga upplevelse av den spännande fotbollen som väntar. Så förbered dig på en säsong fylld av överraskningar och stora fotbollsögonblick!

Uppdaterad 16 april, 2024