Expekt

Danmarks EM-genrep spelas mot Sverige. Herrlandslaget åker till Köpenhamn och Parken för att värma upp danskarna inför Europamästerskapet i Tyskland 2024.

I juni får Sveriges herrlandslag i fotboll, som ännu står utan förbundskapten, åka till Danmark för att hjälpa de skandinaviska grannarna i sin EM-uppladdning. Den 5 juni väntar nämligen ett skandinaviskt derby i en träningslandskamp på Parken där Danmark laddar upp inför EM i Tyskland.

– Herrlandslaget har genom åren haft många intressanta, minnesvärda möten med Danmark. Vi ser fram emot att möta ett EM-klart lag på deras hemmaplan i juni före sommarens mästerskap. Det är bäddat för en riktigt vass sportslig utmaning med en fin publik inramning, säger landslagschefen Stefan Pettersson till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Sverige har redan gjort klart med två tuffa träningslandskamper i mars månad mot Albanien och Portugal och nu har man även en träningslandskamp i juni uppbokad, där det finns utrymme för en till träningslandskamp under samma landslagsuppehåll.

Uppdaterad 7 februari, 2024