Här hittar du all information om slutspelet i det europeiska mästerskapet i fotboll, som 2020 spelar i flera europeiska städer. Till slutspelet går de 16 främsta lagen av de 24 som deltog i turneringens gruppspel. Det är de två bästa lagen ur vardera grupp tillsammans med de fyra bästa treorna som går till slutspelet, som inleds med åttondelsfinaler och avslutas med kampen om guldet.

Slutspelet inleds den 27 juni och när mästerskapet är igång kommer vi här att presentera ett slutspelsträd för lagen som avancerar hit, där du kan följa lagens väg mot finalen. Även spelschema och resultat för samtliga matcher under slutspelet kommer att finnas här.

Att ta sig hela vägen till ett EM-slutspel är inte alltför enkelt. Först måste man prestera tillräckligt bra i de tre gruppspelsmatcherna och få med sig den mängd poäng som krävs för att klättra förbi sina motståndare. För att säkra en placering i tabellens övre del krävs det för det mesta att man får med sig poäng i minst två av sina spelade matcher. För att bli en av de bästa grupptreorna kan det i vissa fall räcka med en trepoängare, men samtidigt hänger det på hur det går för lagen i de övriga grupperna.