OBS! På grund av coronaviruset har EM flyttats till 2021!

Här presenterar vi de fotbolls EM 2021 grupper som lagen spelar i under turneringens gruppspel. Sammanlagt är det 6 grupper med 4 lag i vardera, där alla möter varandra en gång under mästerskapets första skede. Att man får med sig poäng i dessa matcher är väldigt viktigt för att få fortsätta delta i turneringen. När gruppspelet är över går nämligen de två bästa lagen ur vardera grupp till slutspelet tillsammans med de fyra bästa grupptreorna.


Annons: ⇢ William Hill - Lägg in 200 kr - Få ett freebet värt 100 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Att vinna en match ger tre poäng, samtidigt som ett oavgjort möte ger båda lagen en poäng vardera. Om flera lag hamnar på en och samma poäng i tabellen så är det inbördes mötet mellan lagen som avgör vem som placerar sig över den andra.

FOTBOLLS EM 2021 TABELLER

GRUPP A

Laddar...

GRUPP B

Laddar...

GRUPP C

Laddar...

GRUPP D

Laddar...

GRUPP E

Laddar...

GRUPP F

Laddar...

Vad händer vid lika många poäng?

Som vi nämnde ovan så händer det ibland att två eller flera lag får med sig lika många poäng ifrån sina gruppspelsmatcher. För att då kunna bestämma lagens placeringar i tabellen får man se på matchen som spelades mellan de två lagen för att avgöra vem som ska placeras överst. Det lag som vann mötet placeras överst och skulle mötet ha slutat oavgjort får man istället titta på den målskillnad som de två lagen har samlat på sig under sina matcher.

Är det fler än två lag som står på samma poäng lägger man samman de inbördes mötena i en egen tabell och får utifrån det utläsa hur lagen ska placeras.

Hur lottningen av grupperna går till

Den 30 november 2019 kommer EM-lottningen att ske, där de 24 lagen delas in i sex fotbolls EM grupper. Lottningen sker kort efter att kvalet är avklarat, men innan de fyra lagen ifrån Nations League-playoffen är klara.

Lagen kommer inför lottningen att seedas utifrån sina resultat i EM-kvalet, där lagen som vinner sina grupper seedas högst. De lag som kvalificerar och även är med och håller i matcherna är garanterade att hamna i den grupp som spelas på deras hemmaplan.