OBS! PĂ„ grund av coronaviruset har EM flyttats till 2021, vi kommer uppdatera med ny information inom kort!

HÀr presenterar vi de fotbolls EM 2021 grupper som lagen spelar i under turneringens gruppspel. Sammanlagt Àr det 6 grupper med 4 lag i vardera, dÀr alla möter varandra en gÄng under mÀsterskapets första skede. Att man fÄr med sig poÀng i dessa matcher Àr vÀldigt viktigt för att fÄ fortsÀtta delta i turneringen. NÀr gruppspelet Àr över gÄr nÀmligen de tvÄ bÀsta lagen ur vardera grupp till slutspelet tillsammans med de fyra bÀsta grupptreorna.

Att vinna en match ger tre poÀng, samtidigt som ett oavgjort möte ger bÄda lagen en poÀng vardera. Om flera lag hamnar pÄ en och samma poÀng i tabellen sÄ Àr det inbördes mötet mellan lagen som avgör vem som placerar sig över den andra.

FOTBOLLS EM 2021 TABELLER

GRUPP A

Laddar...

GRUPP B

Laddar...

GRUPP C

Laddar...

GRUPP D

Laddar...

GRUPP E

Laddar...

GRUPP F

Laddar...

Vad hÀnder vid lika mÄnga poÀng?

Som vi nÀmnde ovan sÄ hÀnder det ibland att tvÄ eller flera lag fÄr med sig lika mÄnga poÀng ifrÄn sina gruppspelsmatcher. För att dÄ kunna bestÀmma lagens placeringar i tabellen fÄr man se pÄ matchen som spelades mellan de tvÄ lagen för att avgöra vem som ska placeras överst. Det lag som vann mötet placeras överst och skulle mötet ha slutat oavgjort fÄr man istÀllet titta pÄ den mÄlskillnad som de tvÄ lagen har samlat pÄ sig under sina matcher.

Är det fler Ă€n tvĂ„ lag som stĂ„r pĂ„ samma poĂ€ng lĂ€gger man samman de inbördes mötena i en egen tabell och fĂ„r utifrĂ„n det utlĂ€sa hur lagen ska placeras.

Hur lottningen av grupperna gÄr till

Den 30 november 2019 kommer EM-lottningen att ske, dÀr de 24 lagen delas in i sex fotbolls EM grupper. Lottningen sker kort efter att kvalet Àr avklarat, men innan de fyra lagen ifrÄn Nations League-playoffen Àr klara.

Lagen kommer inför lottningen att seedas utifrÄn sina resultat i EM-kvalet, dÀr lagen som vinner sina grupper seedas högst. De lag som kvalificerar och Àven Àr med och hÄller i matcherna Àr garanterade att hamna i den grupp som spelas pÄ deras hemmaplan.