Expekt

HÀr presenterar vi den kompletta tablÄn med alla tv-tiderna för samtliga matcher i damernas Nations League sÀsongen 2023/2024. I Sverige Àr det Sveriges Television som har rÀttigheterna till svenska damlandslagets matcher under hela denna period och dÀrmed kommer visa damlandslagets kamper. Notera att det Àr starttid för matcherna som presenteras och att sÀndningen inför en match kan börja nÄgot tidigare.

NATIONS LEAGUE 2023/2024 TV TIDER

Spanien - Frankrike
NederlÀnderna - Tyskland
Sverige - Bosnien & Hercegovina

TV TIDER NATIONS LEAGUE SLUTSPELET

Datum Tid Match Kanal
TBA TBA Semifinal 1
TBA TBA Semifinal 2
TBA TBA Match om tredjeplats
TBA TBA Final

Alla tv tider i vÄr Nations League tablÄ Àr angivna i svensk tid. Observera att vÄra Nations League 2023 TV-tider och kanaler kan komma att Àndras med kort varsel samt att EM-fotboll.se ej ansvarar för detta.

đŸ“ș FullstĂ€ndig tablĂ„ med tv tider Nations League 2023/2024

De svenska sÀndningarna av damernas Nations League kommer att ske i Sveriges Televisions kanaler, vilket innebÀr att det blir SVT1, SVT2 eller STV24 som kommer visa matcherna framöver. Dessutom kommer allt ifrÄn ligan att finnas tillgÀngligt i deras streamingtjÀnst SVT Play. Under sÀsongen kommer Àven enstaka matcher att sÀndas av TV4. TV-huset har ett avtal med SVT som ger dem rÀttigheten till tvÄ av damernas landskamper per Är.

För den som tycker om att titta pÄ landslagsfotboll ger Nations League dig ett ytterligare tillfÀlle att följa matcher av detta slag. Det som gör mötena hÀr unika jÀmfört med till exempel ett EM eller ett EM-kval Àr att lagen hÀr möter lag som ligger pÄ en jÀmn nivÄ med de sjÀlva. Detta innebÀr att det pÄ förhand kan vara svÄrt att förutse en vinnare, vilket ökar spÀnningen ytterligare.

TV-rÀttigheter för kommande och tidigare sÀsonger

Viaplay Groups förvÀrv av rÀttigheterna till herrarnas upplaga av ligan skedde inför sÀsongen 2022/2023. Denna deal inkluderar Àven matcherna under sÀsongerna 2024/2025 samt 2026/2027.

TV4 hade lÀnge rÀttigheterna till all svensk landslagsfotboll och sÄvÀl matcherna under de tvÄ första upplagorna av herrarnas Nations League. FrÄn 2022 har Viaplay Group dÀremot köpt rÀttigheterna till sÄvÀl herrarnas Nations League som EM- och VM-kval samt övriga landskamper fram till och med 2028. TV4 kommer dock sÀnda de stora mÀsterskapen tillsammans med SVT.

Även pĂ„ damsidan kommer Viaplay Group att bli hem för landslagets matcher framöver. FrĂ„n och med Ă„r 2025 innehar de rĂ€ttigheterna för allt ifrĂ„n Nations League, trĂ€ningsmatcher och mĂ€sterskapskvalificeringar. Detta innebĂ€r att de kommer att sĂ€nda möten under Nations League-sĂ€songen 2025/2026.

Herrarnas sÀsong 2018/2019: TV4-gruppen
Herrarnas sÀsong 2020/2021: TV4-gruppen
Herrarnas sÀsong 2022/2023: Viaplay Group
Damernas sÀsong 2023/2024: Sveriges Television
Herrarnas sÀsong 2024/2025: Viaplay Group
Damernas sÀsong 2025/2026: Viaplay Group
Herrarnas sÀsong 2026/2027: Viaplay Group
Damernas sÀsong 2027/2028: Viaplay Group

🇾đŸ‡Ș SĂ€ndningar av Sveriges Nations League-matcher

HÀr listar vi sÀndningarna av Sveriges matcher i damernas Nations League. TV4 fÄr Àran att sÀnda en av kamperna, medans resterande matcher visas av det statligt Àgda TV-bolaget.

  • 2 september kl. 18:30 Sverige-Spanien (sĂ€nds av SVT)
  • 26 september kl. 1:45 Italien-Sverige (sĂ€nds av TV4)
  • 27 oktober kl. 18:30 Sverige-Schweiz (sĂ€nds av SVT)
  • 31 oktober kl. 18:30 Sverige-Italien (sĂ€nds av SVT)
  • 1 december Schweiz-Sverige (sĂ€nds av SVT)
  • 5 december Spanien-Sverige (sĂ€nds av SVT)

Samtliga tider Àr angivna i svensk tid

đŸ–„ïž Följ Nations League Online – Streama Nations League

Som vi nÀmnt ovan visas den nÀrmaste upplagan av Nations League i SVT. Men under kommande Är blir det Viaplay som tar över skeppet. DÄ Àr streamingtjÀnsten Viaplay den ultimata plattformen för dig som vill följa allt som sker under sÀsongen. HÀr sÀnds nÀmligen alla matcher med samtliga landslag, vilket ger dig ett hundratal möten att följa istÀllet för de relativt fÄ som tar plats i den vanliga tablÄn.

Om du vill streama matcherna frÄn Nations League krÀvs det att du har ett Viaplay-paket som inkluderar deras sportrÀttigheter. HÀr finns alternativen Viaplay Medium och Viaplay Total att vÀlja mellan, dÀr skillnaden Àr det övriga utbudet som man fÄr tillgÄng till. Med bÀgge paketen kan du utöver fotbollsmatcherna se en mÀngd annan mÀsterskapssport, serier och filmer. Men med Viaplay Total fÄr du Àven tillgÄng till sÀndningarna frÄn Premier League och NHL.

Fördelarna med att följa en fotbollsmatch över nĂ€tet Ă€r mĂ„nga För det första krĂ€vs det inte en tv för att se matcherna, utan du kan följa allting direkt i din mobil, dator eller surfplatta. Detta gör i sin tur att du kan se matchen var du Ă€n befinner dig – pĂ„ tĂ„get, pĂ„ jobbet eller kanske ifrĂ„n sommarstugan.

NÀr man streamar en match kan man dessutom möjligheten att pausa sÀndningen vid behov, samt spola tillbaka om man till exempel vill se ett snyggt mÄl eller en viss bedömning av domaren pÄ nytt. Har du inte möjligheten att titta pÄ matchen i realtid kan du dessutom starta sÀndningen upp till 48 timmar efter att den faktiskt spelades.

Streama Nations League 2023 via mobil och surfplatta

Om du befinner dig pÄ sprÄng i samband med att matcherna i Nations League spelas kan du sjÀlvklart följa dessa i dina mobila enheter. För att göra detta krÀvs endast en fungerande nÀtverksuppkoppling, samt ett konto hos streamingtjÀnsten SVT Play. Att rekommenderas Àr att dÀrefter ladda ner deras app till din surfplatta eller mobil och dÀr logga in med dina uppgifter. Appen finns tillgÀnglig för sÄvÀl iOs som Android-telefoner och ger en smidigare streamingupplevelse Àn om du skulle logga in direkt i webblÀsaren.

Streama Nations League via spelbolagen

Det hÀnder Àven att de spelbolag som erbjuder odds pÄ matcherna visar matcher ifrÄn ligan pÄ sin plattform. Att spelbolag erbjuder just den hÀr tjÀnsten Àr nÄgonting som blir allt vanligare och ger pÄ flera sÀtt ett större mervÀrde för kunderna. PÄ sÄ sÀtt kan de pÄ en och samma plats ta del av matchen, samt alla de spel som finns pÄ mötet.

Ofta krÀvs det en nÄgot större insats Àn att enbart skapa ett konto hos spelbolaget för att kunna streama matchen, men vilka krav som stÀlls kan skilja sig Ät. I vissa fall behöver man spela en viss summa pÄ mötet i frÄga, medans andra krÀver en specifik insÀttningssumma pÄ kontot.

⏰ NĂ€r börjar Nations League-sĂ€songen 2023/2024?

Torsdagen den 21 september spelas de första matcherna i Ärets Nations League-gruppspel. Först i februari 2024 avrundas sÀsongen med det spÀnnande slutspelet.

đŸ“ș Vem sĂ€nder Nations League?

Det Àr Sveriges Television som har rÀttigheterna till svenska damernas matcher, vilket innebÀr att du kan följa matcherna i SVT, SVT2 och SVT 24.

đŸ“± Kan jag streama matcherna ifrĂ„n Nations League?

Samtliga av Sveriges matcher kommer finnas tillgÀngliga hos streamingtjÀnsten SVT Play.

đŸŽ™ïž Experter, programledare & kommentatorer under Nations League

NÀr man som tv-tittare ska följa en fotbollsmatch Àr det alltid ett plus om sÀndningen innehÄller bra analyser kring matcherna. Detta bidrar profilerna som syns i rutan med, dÀr uppstÀllningen bestÄr av en kombination av programledare och experter. Utöver dessa fÄr vi kanske inte se sÄ mycket, men dock höra desto mer ifrÄn de som Äterfinner sig i kommentatorsbÄset.

Vilka som kommer att synas i samband med damernas Nations League-matcher under sÀsongen 2023/2024 Àr Ànnu oklart.
Vi kommer att uppdatera infon kring detta framöver.

Följ Nations League hos Viaplay Group

FrĂ„n och med 2022 tar Viaplay Group, företaget som stĂ„r bakom kanalerna TV3 och TV6 samt streamingtjĂ€nsten Viaplay, över tv-rĂ€ttigheterna för det svenska herrlandslagets matcher vilket inkluderar sĂ€ndningarna frĂ„n Nations League. HĂ€r kommer programledarna Jennifer KĂŒcĂŒkaslan, Niklas Jihde och Suzanne Sjögren att hĂ„lla i sĂ€ndningarna dĂ€r en mĂ€ngd gĂ€ster och experter tar plats. HĂ€r hittar vi bland annat de tidigare fotbollsspelarna Sebastian Larsson och Fredrik Ljungberg samt den tidigare förbundskaptenen Lars LagerbĂ€ck.

– TĂ€vlingsmatcher Ă€r alltid viktiga, och man fĂ„r ju Ă€nnu mer intressanta matcher om man lyckas gĂ„ upp i A-gruppen. Nu blir de av Ă€nnu större betydelse dĂ„ nĂ€sta kval ska bygga pĂ„ resultaten i Nations League. Sedan har vi hört frĂ„n Janne att de kanske ska Ă€ndra spelidĂ©n vilket gör det lite extra intressant. Om det Ă€r rĂ€tt vĂ€g att gĂ„ fĂ„r resultaten utvisa, sĂ€ger LagerbĂ€ck i ett pressmeddelande.

Andra ansikten som kommer figurera i samband med matcherna Ă€r Anders Bjuhr, Niklas Holmgren, Bojan Djordjic, Jonas Olsson, Ludvig Holmberg, Johanna Frisk, Martin Åslund och Erik Niva.

🌍 Tidszoner för Nations League-matcherna 2023

Under Nations League spelas matcherna i flera olika lÀnder, vilket kan innebÀra en del tidsskillnader beroende pÄ var matcherna Àger rum. Europa inkluderar flera olika tidszoner, dÀr den svenska tiden för tv-sÀndningen kan skilja sig Ät med den lokala tiden för avspark.

I Sveriges grupp ingÄr den hÀr gÄngen Italien, Schweiz och Spanien, som alla Äterfinns i samma tidszon som Sverige. Detta innebÀr att vi inte behöver tÀnka pÄ nÄgra tidsskillnader för Sveriges matcher den hÀr sÀsongen.

Uppdaterad 11 september, 2023