Dam EM 2017

År 2017 hölls damernas europeiska turnering i Nederländerna och detta mellan datumen 16 juli – 6 augusti. Detta blev det tolfte mästerskapet i raden och Sverige var ett utav lagen som kvalificerat sig hit. Slutligen var det hemmanationen Nederländerna som för första gången kunde utnämnas till europeiska mästare.

Här nedanför hittar du slutspelsträd och tabeller från mästerskapet samt resultaten från varje enskild match.

Grupp A

Laddar...

Laddar...

Grupp B

Laddar...

Laddar...

Grupp C

Laddar...

Laddar...

Grupp D

Laddar...

Laddar...

Slutspel
Efter att gruppspelet var över gick de två bästa lagen ur varje grupp vidare till kvartsfinal, varifrån man sedan avancerade eller åkte ur turneringen.

Laddar...

Om turneringen
Året efter att herrarnas mästerskap hålls så är det dags för Europas damlandslag att ställas mot varandra. Det europeiska fotbollsmästerskapet för damer är en turnering som har funnits sedan 1984, då den gick under namnet European Competition for Women’s Football. På den tiden hölls turneringen inte på en och samma plats, utan matcherna spelades på borta- och hemmaplan runtom i vår världsdel. Dessutom hölls turneringen så ofta som vartannat år, fram tills 1997 när man införde det upplägg som man använder än idag.

Sverige i dam EM
Under åren som gått har det svenska damlandslaget tagit hem turneringen en gång (1984) och utöver det har man vunnit tre silver och fyra brons. När turneringen spelades 2013 så skedde detta på svensk mark.

9 personer har delat med sig av sina tankar.

 1. Svenskaspel.se

  Sverige visar ingen gnista mot italien😑

 2. Uppladdning för svenskorna 1 1/2 timme före match då står dom och leker med mobilerna bra jobbat inte undra på att dom inte klarar 3 passningari följd och spelar höns fotboll

 3. Emelie Olsson

  Jag håller med Stefan, saknar också övriga lags uppställning!

  • Redaktören

   Hej Emelie,
   För herrarna så har vi fått trupperna av Elitfootball. För damernas mästerskap så har vi tyvärr inte detta samarbete.

   Men vi ska ändra på detta till nästa mästerskap.
   / Redaktionen

 4. Christer Pehrsson

  Spelartruppen damernas EM 2017 saknas – dåligt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *