Dam EM 2021

/Dam EM 2021
Dam EM 2021 2018-04-10T11:16:29+00:00

Året efter att herrarnas mästerskap hålls så är det dags för Europas damlandslag att ställas mot varandra. I den här turneringen deltar 16 landslag, som alla plockats ut genom ett föreliggande kval. År 2021 hålls nästa upplaga utav turneringen och vilket lag som får stå värd då är ännu inte klart. Detta blir det trettonde mästerskapet i raden och innan turneringen drar igång kommer samtliga nationer att kvala om en plats.

Här hittar du allting om kvalet till turneringen

Om turneringen
Det europeiska fotbollsmästerskapet för damer är en turnering som har funnits sedan 1984, då den gick under namnet European Competition for Women’s Football. På den tiden hölls turneringen inte på en och samma plats, utan matcherna spelades på borta- och hemmaplan runtom i vår världsdel. Dessutom hölls turneringen så ofta som vartannat år, fram tills 1997 när man införde det upplägg som man använder än idag.

Dam EM 2017
Senast som mästerskapet spelades var sommaren 2017. Sverige var ett utav de deltagande länderna, men slutligen var det Nederländerna som tog hem mästerskapet.

Här hittar du tabellerna för mästerskapet
Här hittar du resultaten från de spelade matcherna
Här hittar du spelschemat för hela mästerskapet
Här hittar du tv-tiderna för samtliga matcher
Här hittar du all information om turneringens slutspel

Sverige i dam EM
Under åren som gått har det svenska damlandslaget tagit hem turneringen en gång (1984) och utöver det har man vunnit tre silver och fyra brons. När turneringen spelades 2013 så skedde detta på svensk mark.

Genom att du fortsätter att använda denna sajt så godkänner du användningen av Cookies. Mer info

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Stäng