Dam EM 2017 i Nederländerna

/Dam EM 2017 i Nederländerna
Dam EM 2017 i Nederländerna2018-04-10T11:16:26+00:00

År 2017 hölls damernas europeiska turnering i Nederländerna och detta mellan datumen 16 juli – 6 augusti. Detta blev det tolfte mästerskapet i raden och Sverige var ett utav lagen som kvalificerat sig hit. Slutligen var det hemmanationen Nederländerna som för första gången kunde utnämnas till europeiska mästare.

Dessa lag stod på prispallen i EM 2017:
Guld: Nederländerna
Silver: Danmark

Kvalet till dam EM 2017

Totalt var det 46 lag som deltog i turneringens föreliggande kval, där lagen möttes i olika grupper. Kvalet spelades under perioden april 2015-oktober 2016 och inleddes med att de åtta lägst rankade lagen mötas i ett gruppspel, varifrån de två bästa lagen gick vidare till huvudkvalet. Här lottades de 40 lagen in i åtta grupper om 5, varifrån samtliga gruppvinnare samt de sex bästa grupptvåorna gick till EM. De lägst rankade grupptvåorna fick i sin tur spela play-off om den sista platsen.

Sverige spelade i kvalgrupp 4 där man mötte Danmark, Polen, Slovakien och Moldavien. Efter sju vinster placerade man sig högst upp i tabellen och fick därmed en direktplats i turneringen

Samtliga lag som gick vidare från kvalet från respektive grupp var:
Grupp 1: Island och Skottland
Grupp 2: Spanien och Portugal
Grupp 3: Frankrike
Grupp 4: Sverige och Danmark
Grupp 5: Tyskland och Ryssland
Grupp 6: Schweiz och Italien
Grupp 7: England och Belgien
Grupp 8: Norge och Österrike

Portugal slog ut Rumänien i play-off matchen om den sista platsen.

Gruppspelet

Turneringens gruppspel pågick mellan den 16-27 juli och de 16 deltagande lagen lottades in i 4 grupper om 4 lag där alla lag mötte varandra en gång. De två bästa lagen i varje grupp tog sig vidare till slutspel, där Sverige gick vidare ifrån sin grupp som tvåa.

Grupp A

Laddar...

Laddar...

Grupp B

Laddar...

Laddar...

Grupp C

Laddar...

Laddar...

Grupp D

Laddar...

Laddar...

Slutspelet

Turneringens slutspel bestod utav de 8 främsta lagen som gjorde upp i vinna eller försvinna-möten. Det svenska landslaget fick tyvärr se sig utslagna i kvartsfinalen utav hemmanationen, som sedan gick och vann finalen mot Danmark.

Laddar...

Genom att du fortsätter att använda denna sajt så godkänner du användningen av Cookies. Mer info

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Stäng