Här presenterar vi spelschemat för samtliga matcher som spelas under fotbolls EM 2021. Sammanlagt kommer turneringen att bjuda på 51 spännande möten mellan några av Europas främsta fotbollslandslag. De 24 lagen som medverkar är garanterade att få spela minst tre matcher vardera, som då äger rum under gruppspelet där lagen spelar en match mot varandra.

De två bästa lagen i varje grupp, samt de fyra bästa treorna, går sedan vidare till slutspel. På vår grupp-sida kan du se den aktuella ställningen mellan lagen.

res till fotbolls EM 2020

SPELSCHEMA FOTBOLLS EM 2021

Laddar...

SPELSCHEMA SLUTSPELET EM 2021

Datum Lag Värdstad
26 juni 2021 kl. 18:00 Tvåa grupp A-Tvåa grupp B Amsterdam, Nederländerna
26 juni 2021 kl. 21:00 Vinnare grupp A-Tvåa grupp C London, England
27 juni 2021 kl. 18:00 Vinnare grupp C-Trea grupp D/E/F Budapest, Ungern
27 juni 2021 kl. 21:00 Vinnare grupp B-Trea grupp A/D/E/F Bilbao, Spanien
28 juni 2021 kl. 18:00 Tvåa grupp D-Tvåa grupp E Köpenhamn, Danmark
28 juni 2021 kl. 21:00 Vinnare grupp F-Trea grupp A/B/C Bukarest, Rumänien
29 juni 2021 kl. 18:00 Vinnare grupp D-Tvåa grupp F Dublin, Irland
29 juni 2021 kl. 21:00 Vinnare grupp E-Trea grupp A/B/C/D Glasgow, Skottland
2 juli 2021 kl. 18:00 Kvartsfinal 1 Sankt Petersburg, Ryssland
2 juli 2021 kl. 21:00 Kvartsfinal 2 München, Tyskland
3 juli 2021 kl. 18:00 Kvartsfinal 3 Baku, Azerbajdzjan
3 juli 2021 kl. 21:00 Kvartsfinal 4 Rom, Italien
6 juli 2021 kl. 21.00 Semifinal 1 London, England
7 juli 2021 21:00 Semifinal 2 London, England
11 juli 2021 21:00 Final London, England

Den sextonde upplagan av det europeiska mästerskapet i fotboll kommer till skillnad från tidigare upplagor att spelas utspritt i hela Europa istället för i en enskild nation. Semifinaler och final kommer att spelas på Wembley Stadium i London. Övriga städer som mästerskapet kommer att spelas i är Baku, München, Rom, Sankt Petersburg, Amsterdam, Bilbao, Bukarest, Budapest, Köpenhamn, Dublin och Glasgow.

Fullständigt Fotbolls-EM 2021 spelschema

Klockan 21:00 den 11 juni sker avsparken i den allra första matchen i det europeiska mästerskapet i fotboll 2021. Vanligtvis brukar värdnationen få äran att vara med och öppna turneringen, men i och med att årets mästerskap inte har en ensam värdnation blev det Turkiet och Italien som får äran att medverka i gruppspelets första kamp. Matcherna i gruppspelet kommer sedan att pågå fram till och med den 23 juni, då vi vet vilka lag som avancerar vidare till slutspelet. Denna del av turneringen pågår sedan fram till den 11 juli då den slutliga kampen om guldet äger rum. Vårat fotbolls EM schema kommer att uppdateras med lag i slutspelet så fort lagen blir klara dit.

Som du redan nu kan se är det klart vilka olika motståndare som kommer att möta varandra i slutspelets första skede. Dock går det inte att helt och hållet utläsa vilka möjliga motståndare som kan vänta för lagen som hamnar på en tredjeplats i sina grupper. Grupptreornas motståndare i åttondelen avgörs inte av resultaten i EM utan det finns en, av Uefa framtagen, ”lottningsnyckel” på förhand med olika utfall beroende på vilka grupper de fyra (av totalt sex) treorna som går vidare kommer från.

Lag och grupper i Fotbolls-EM 2021

Sammanlagt är det 24 lag som kommer att delta i mästerskapet. Dessa har lottats in i sex grupper om fyra lag, där alla möter varandra under gruppspelets gång. När turneringen pågår kommer vi att uppdatera den aktuella ställningen på vår sida med EM-tabellerna. De två bästa lagen ur vardera grupp går sedan till slutspel tillsammans med de fyra bästa grupptreorna.

Varje EM-grupp kommer att spela sitt gruppspel i två av värdstäderna, där nationerna som är med och arrangerar turneringen har fördelen att få spela sina matcher på hemmaplan. Här nedan kan du se vilka lag som spelar i de olika grupperna, samt vilka städer deras matcher äger rum i.

Grupp A: Italien, Schweiz, Turkiet och Wales (Rom och Baku)
Grupp B: Danmark, Finland, Belgien och Ryssland (Köpenhamn och Sankt Petersburg)
Grupp C: Nederländerna, Ukraina, Österrike och Nordmakedonien (Bukarest och Amsterdam)
Grupp D: England, Kroatien, Skottland och Tjeckien (London och Glasgow)
Grupp E: Spanien, Sverige, Polen och Slovakien (Dublin och Bilbao)
Grupp F: Ungern, Portugal, Frankrike och Tyskland (Budapest och München)

Sveriges matcher i Fotbolls EM 2021

Sverige kommer att spela i Grupp E, där motståndarna blir Spanien, Polen och Slovakien. Gruppens matcher kommer att äga rum i Bilbao och Dublin, där Sverige inleder mästerskapet med en match i Kroatien innan man reser vidare mot Wales. Sveriges spelschema ser ut som följer:

Bilbao
Måndag 14 juni kl. 21:00: Spanien – Sverige

Dublin
Fredag 18 juni kl. 15:00: Sverige – Slovakien
Tisdag 23 juni kl. 18:00: Sverige – Polen

Skulle laget avancera till slutspelet står det redan nu klart att man vid en gruppseger får spela sin åttondelsfinal i Glasgow. Blir man tvåa i gruppen får man istället resa till Köpenhamn, vilket är den närmaste EM-staden för de svenska supportrarna. Slutar man på en tredjeplats åker man antingen till Budapest eller tillbaka till Bilbao, beroende på vilka andra grupptreor som avancerar. Det är endast de fyra bästa tredjeplacerade lagen som tar sig vidare.

Se fotbolls EM på TV

Sändningsrättigheterna för turneringen delas av SVT och TV4-gruppen, som därmed kommer att visa hälften av matcherna i sina respektive kanaler. Med stor sannolikhet kommer detta även innebära att samtliga EM-möten går att streama via C More samt SVT Play. I vår tv-tablå för fotbolls EM 2021 kan du se vilka kanaler som kommer att visa respektive match under sommaren.