HÀr presenterar vi spelschemat för samtliga matcher som spelas under fotbolls EM 2020. NÀr grupperna har lottas kommer vi att fylla i lagens namn pÄ respektive match. Sammanlagt kommer turneringen att bjuda pÄ 51 spÀnnande möten mellan nÄgra av Europas frÀmsta fotbollslandslag. De 24 lagen som medverkar Àr garanterade att fÄ spela minst tre matcher vardera, som dÄ Àger rum under gruppspelet dÀr lagen spelar en match mot varandra.

De tvÄ bÀsta lagen i varje grupp, samt de fyra bÀsta treorna, gÄr sedan vidare till slutspel. PÄ vÄr grupp-sida kan du se den aktuella stÀllningen mellan lagen.

res till fotbolls EM 2020

SPELSCHEMA FOTBOLLS EM 2020

>> Hos Nickes.com kan ni köpa resor & biljetter till Fotbolls-EM

Sverige kommer att spela i Grupp E i stÀderna Bilbao och Dublin. MotstÄndare blir Spanien, Polen och Vinnare i Playoff B (Bosnien, Irland, Nordirland eller Slovakien).

Sveriges spelschema ser ut som följer:

Bilbao
MĂ„ndag 15 juni: Spanien-Sverige

Dublin
Lördag 19 juni: Sverige-Vinnare i Playoff B
Onsdag 24 juni: Sverige-Polen

>> Hos Nickes.com kan ni köpa resor & biljetter till Fotbolls-EM

Laddar...

Slutspel

Datum Lag VĂ€rdstad
27 juni 2020 TvÄa grupp A-TvÄa grupp B Amsterdam, NederlÀnderna
27 juni 2020 Vinnare grupp A-TvÄa grupp C London, England
28 juni 2020 Vinnare grupp C-Trea grupp D/E/F Budapest, Ungern
28 juni 2020 Vinnare grupp B-Trea grupp A/D/E/F Bilbao, Spanien
29 juni 2020 TvÄa grupp D-TvÄa grupp E Köpenhamn, Danmark
29 juni 2020 Vinnare grupp F-Trea grupp A/B/C Bukarest, RumÀnien
30 juni 2020 Vinnare grupp D-TvÄa grupp F Dublin, Irland
30 juni 2020 Vinnare grupp E-Trea grupp A/B/C/D Glasgow, Skottland
3 juli 2020 kl. 18:00 Kvartsfinal 1 Sankt Petersburg, Ryssland
3 juli 2020 kl. 21:00 Kvartsfinal 2 MĂŒnchen, Tyskland
4 juli 2020 kl. 18:00 Kvartsfinal 3 Baku, Azerbajdzjan
4 juli 2020 kl. 21:00 Kvartsfinal 4 Rom, Italien
7 juli 2020 kl. 21.00 Semifinal 1 London, England
8 juli 2020 21:00 Semifinal 2 London, England
12 juli 2020 21:00 Final London, England

Den sextonde upplagan av det europeiska mĂ€sterskapet i fotboll kommer till skillnad frĂ„n tidigare upplagor att spelas utspritt i hela Europa istĂ€llet för i en enskild nation. Semifinaler och final kommer att spelas pĂ„ Wembley Stadium i London. Övriga stĂ€der som mĂ€sterskapet kommer att spelas i Ă€r Baku, MĂŒnchen, Rom, Sankt Petersburg, Amsterdam, Bilbao, Bukarest, Budapest, Köpenhamn, Dublin och Glasgow.

FullstÀndigt fotbolls EM 2020 spelschema

Klockan 21:00 den 12 juni sker avsparken i den allra första matchen i det europeiska mÀsterskapet i fotboll 2020. Vanligtvis brukar vÀrdnationen fÄ Àran att vara med och öppna turneringen, men i och med att Ärets mÀsterskap inte har en ensam vÀrdnation ÄterstÄr det att se vilket lag som fÄr Àran att medverka i gruppspelets första kamp. Matcherna i gruppspelet kommer sedan att pÄgÄ fram till och med den 24 juni, dÄ vi vet vilka lag som avancerar vidare till slutspelet. Denna del av turneringen pÄgÄr sedan fram till den 12 juli dÄ den slutliga kampen om guldet Àger rum. VÄrat fotbolls EM schema kommer att uppdateras med lag i slutspelet sÄ fort lagen blir klara dit.

Som du redan nu kan se Ă€r det klart vilka olika motstĂ„ndare som kommer att möta varandra i slutspelets första skede. Dock gĂ„r det inte att helt och hĂ„llet utlĂ€sa vilka möjliga motstĂ„ndare som kan vĂ€nta för lagen som hamnar pĂ„ en tredjeplats i sina grupper. Grupptreornas motstĂ„ndare i Ă„ttondelen avgörs inte av resultaten i EM utan det finns en, av Uefa framtagen, ”lottningsnyckel” pĂ„ förhand med olika utfall beroende pĂ„ vilka grupper de fyra (av totalt sex) treorna som gĂ„r vidare kommer frĂ„n.

Lag och grupper i fotbolls EM 2020

Sammanlagt Àr det 24 lag som kommer att delta i mÀsterskapet. Dessa kommer att lottas in i sex grupper om fyra lag, dÀr alla möter varandra under gruppspelets gÄng.

NÀr turneringen pÄgÄr kommer vi att uppdatera den aktuella stÀllningen pÄ vÄr sida med EM-tabellerna. De tvÄ bÀsta lagen ur vardera grupp gÄr sedan till slutspel tillsammans med de fyra bÀsta grupptreorna. Vilka treor detta blir avgörs genom att man stÀller lagens prestationer mot varandra.

Se fotbolls EM pÄ TV

SÀndningsrÀttigheterna för turneringen delas av SVT och TV4-gruppen, som dÀrmed kommer att visa hÀlften av matcherna i sina respektive kanaler. Med stor sannolikhet kommer detta Àven innebÀra att samtliga EM-möten gÄr att streama via C More samt SVT Play. I vÄr tv-tablÄ för fotbolls EM 2020 kan du se vilka kanaler som kommer att visa respektive match under sommaren.