Tabeller & grupper fotbolls EM

Här hittar du tabellerna och grupperna ifrån fotbolls EM 2016. När grupperna inför Em 2020 är lottade kommer vi att uppdatera sidan med information kring detta. Lottningen kommer att hållas i början av december 2019 efter det föreliggande kvalet.

Grupp A

Laddar...

Grupp B

Laddar...

Grupp C

Laddar...


Grupp D

Laddar...

Grupp E

Laddar...

Grupp F

Laddar...

De 24 deltagande nationerna delas in i grupper om fyra, där alla lag möter varandra en gång. När dessa matcher är spelade går de två bästa lagen ur varje grupp, tillsammans med de fyra bäste tredjeplacerade lagen vidare till sextondelsfinal. Efter detta följer ett klassiskt slutspel med kvartsfinal, semifinal och final.

Grupptreornas motståndare i åttondelen avgörs inte av resultaten i EM utan det finns en, av Uefa framtagen, ”lottningsnyckel” på förhand med olika utfall beroende på vilka grupper de fyra (av totalt sex) treorna som går vidare kommer från.

321 personer har delat med sig av sina tankar.

Nyare kommentarer →
 1. The Gambler

  Italien 1a
  Irland 2a
  Belgien 3a
  Sverige 4a

  Inga känslor förutom finkänsla!

  • JUDITH ANDERSSON

   tyskland etta 2 potigal 3 Frankrike tyvär Sverige har ingen chans

 2. Hur kan vi vara bäst i Europa med U21-landslaget och sedan blir vi så dåliga vårt riktiga landslag. Vad händer däremellan?

  • Mikael Franzen

   Erik Hamrén

  • spanien kanske vinner em men sverige har inte ett jätte bra lag skulle vela se sverige vs spanien i final men det kommer inte att hända.

  • Ja det kan man ju undra vad dom sysslar med bakom låsta dörrar o det kommer vi aldrig få nys om , Men dom har säkert jävligt roligt med att driva med svenska fotbolls patrioter som oss?

   • Måste ha 1 landslags tränare som vet vad han sysslar med,tror ni Sverige hade kvalat till EM utan Legend Zlatan så tror ni fel. Bort med det gamla o in med det nya.
    Tex. Henke Larson riktig fotbolls taktiker.

  • Svar Hamren den sämsta coachen outstanding i världen.utan konkurreens

 3. Jag säger bara.Ösrerikare, o Ryssar? Tror man att de är oslagbara för att de gick vidare som etta o tvåa i gruppen

 4. Kenth Henrikson

  heja islands tappra gossar bra att ni tvålade bort portugals alla storstjärnor o divor, en sak är ju alltid säker , bollen är ju faktistrund

 5. Går vi vidare så blir det förmodligen som trea, och får då sannolikt möta Frankrike eller Spanien, morsning och bye bye.

  • So what ? Att gå vidare från gruppen ä4 bra. Inga dussin lag i vår grupp. Att sen åka ut mot Spanien eller Frankrike måste ses som ett bra em. Realisten tar ett em guld som en bonus. Inte en självklarhet.

   • JUDITH ANDERSSON

    varför dika dom ej England dom har bråkat två gånger

 6. Bara Ragnarsdottir

  SANSLÖST av Island att spela oavgjort mot Portugal!!! GRATTIS ISLAND 🙂

 7. Kalle Banan

  Sämsta jag har sett som Sverige spelade, man satt och skämdes…

  • vi pratar om sverige. kolla på spaniens spel bollen rulla över planen, sverige måste bli snabbare på att skjuta

  • Den svenska stocholms-lundensaren

   Kom igen nu. Nu får vi igång lite positiv energi nu.

 8. Vart är ambitionen? Nivån är ju mer eller mindre “hjälp hoppas vi inte skämmer ut oss”, 0 skott på mål? Ingen bragd direkt, hoppas vi rannsakar oss och kommer igen

  • Sven-Göran Svensson

   Enbart Martin Olsson och Isaksson får godkänt. Kim Källström är oteknisk och kan inte passa rätt. Därmed har han inte på planen att göra. Det handlar för mycket om Zlatan, som hämmar övriga spelare. Sverige måste tuffa till sig och våga utmana.

 9. Nadir Hajrula Arslan

  Nu måste vi vara Realistiska Angående Sverige jag har sett hur de har spelat genom tiderna och var de har gjort i em kvalen så klart jag vill att Sverige ska vinna men de har inte gjort mig trygg att jag ska säga att Sverige ska vinna en Lnadlag består av 11 spelare inte av en spelare så därifrån måste de börja att bygga en landlag inte en spelare bygge

  • Nadir Hajrula Arslan

   de litar mycket på Zlatan det är inte Zlatan ni ska lita det är hela laget.och jag litar ingen inte ens Zlatan i landlaget för han har inte presterat i landslaget så mycket när det gäller i stora sammanhang som em eller vm jag har följt honom länge och han gör finna mål men bara i kvalen inte när det gäller och nu är det svårare till sverige när italien krossade Belgien så sverige har riktigt svåra matcher mot fram över om de inte ens kunde vinna Irland.

  • Nadir Hajrula Arslan

   Italien sa idag att vi är också med i leken till Belgien nu tror jag Italien kommer vinna mot Sverige så är de klara till nästa runda och om sverige förlorar mot Italien kan de packa väskan och börja att tränna till Vm Kvalen.

   • Nadir Hajrula Arslan

    Nya tränaren är från min Hem stad Halmstad så jag kan tänka kanske hjälpa honom ge förslag hur han kan bygga en riktigt bara svensk lag som aldrig för

    • Nadir Hajrula Arslan

     För det första kommer jag säga att han ska ha Isaksson som Reserv och testa nya målvakter tränings matcherna oc andra vänskap matcher så att vi får en fin och ung bild på lage ändra taktik ha några jokrar i avbryt bänk som kan ändra spelet inte såna som väntar efter att Zlatan ska göra allt. hade inte Zlatan varit idag så hade ni inte ens varit med i denna em och idags match hade ni inte fått ett poäng så jag tycker att alting går runt Zlatan .

     • Börja använda punkter i dina meningar.
      Helt omöjligt att läsa vad du skriver annars.

  • JUDITH ANDERSSON

   det är synd att kim ska sluta

 10. Ilir Isufi

  Jag tror på Sverige. Det är dags att avsluta snyggt med Hamrén och Zlatan på topp! Tror Guidetti bli vår supersub och smäller in 3 baljor i gruppspelet. Han spelr trots allt i världens bästa liga. Kolla bara vilket klassmål han gjorde mot At.Madrid i spanska cupen! För att inte prata om spelare som Zlatan(!) och vidare duktiga yttrar som Forsberg och Zengin. Sluta kritisera, det finns kvalité, vi saknar bara utrymme för alla individuella spelare. Låt de gå ut och lattja in bollarna.

  Sverige slår Irland med 2-1, Italien med 1-0 och spelar 2-2 mot Belgien! Älskar vi inte Sverige eller? Tillsammans är vi starka förfan.

  (Håller en skvätt på Albanien också. Deras första mästerskap och jag kan inte mer än att sympatisera med landet jag härstammar ifrån)

  HEJA SVERIGE och ALBANIEN!!!!

  • Om Sverige har tur de kan vinna mot Irland men det är allt som de kan göra i den här gruppen.

  • Kalle Banan

   Realistiskt så kan Sverige ta tre poäng i kväll mot Irland men sedan är det hej då!

  • Nadir Hajrula Arslan

   Jag tror inte på tomten men om jag tror på Sverige måste tro på honom. det blir så här för Sverige mellean italien 1-1, Sverige mellan Belgien 1-3

  • Sverige vakna försent och missade chansen. Alldeles för ängsligt, ingen pondus, inte bra alls – Vi behövde vinst här och inte oavgjort. (PS alltså skrivkunskaperna på vissa här… PISA-haveriet?)

   • 😀

   • Ann-Kristin Brejcha

    Macke, man ska inte kasta sten i glashus. Vad då “vakna”? “Vaknade” ska det vara, analogt med “missade”.

   • PISA-haveri hihi…

    Tycker förövrigt att du var lite snäll i kommentarerna :-p Sverige var helt odugliga. Så är det. Behöver snäppa upp sig 10 steg om dom ska ha nån chans.

  • JUDITH ANDERSSON

   vad mennar ni med det. jag har punkter.

 11. Belgien är favoriter till Guldet så där kommer Sverige att få bita i ett riktigt Äpple 🙂

 12. Ja, det gör dem

 13. Sverige kommer 3:A

 14. Nadir
  Sluta tro att du kan allt Sverige kommer inte komma sist i sin grupp hur gick det för Italien föra EM 👎 Exakt därför kan du sluta mobba Sverige

  • H.Nordberg

   Itaien tog sig till final i förra EM, men jag håller med dig om att sverige förmodligen inte kommer att komma sist

  • Nadir Hajrula Arslan

   kola allsvenskan och kola serie a De är inte i samma nivå ens minstånde är de i campions league och eurpa league det är därifrån du bygger ditt lag för det första sverige kommer aldrig bli bra med denna tack den för de producerar för lite ungdomar i laget senast jag såg sverige bra det var 94 men jag var lite så kommer inte håg det ens

  • Nadir Hajrula Arslan

   vet kanske inte allt om Sverige men jag är inte blind jag ser hur de spelar med gamla inte erfrana spelare en Zlatan jag undrar var Sverige ligger när de förlorar Zlatan när längst i botten om de forsätter med samma taktik de måste sammla unga spelare och ge de chans i vänskap matcher så att de blir uppvämrda till såna matcher som nu men de lägger de nu när de inte ens varit erfarna tillräckligt så lycka till med och jag mobbar inte sverige jag sägger vad jag tycker om de hade jag mobbat de så hade jag skrivit till de inte i denna forum

  • Nadir Hajrula Arslan

   det var för åtta årsen man kollar inte back om har gjort mistag kollat man alltid back för att lera av sitt mistagg men i fotboll kollar man alltid framåt så att man blir bättre men du kollar alltid som sverige kollar på fotboll back men inga ändringar på laget om det går dåligt så måste du bygga en stabil lag men de går på samma gamla spelare som Isakson som är snart på sten holdern han kan man börja bygga på sen back linjen är inte stabil på sveriges grupp de har en hyfsat mittfält hyfsat anfall

  • Jacob Ericsson

   Jag kan förstå din hoppfullhet. Jag vill gärna se Sverige gå långt men de har inte ett jättebra lag. Och tänk på hur det gick för Sverige förra EM. Fyra i gruppen. Jag tror att Nadir har tippat ganska korrekt.

  • Tror sverige bli 2:a;)👍🏻

  • Italien kom 2a men tror dock att Sverige har mycket stor skans att slå både Italien och Irland och kanske också rå på Belgien.

 15. Urban Larsson

  Ni fattar ingenting Sverige vinner sin grupp

  • Nadir Hajrula Arslan

   in your dreams om de spelar som de har spelat dröm vidare det enda bra spelare som har gjort sist bästa är Zlatan men de andra måste också jobba ilaget prata med mig när detta klart jag hoppas de gör bra från sig men då tror jag på jultomten

  • Nadir Hajrula Arslan

   de hade en lättare grupp föra em men de kom trea nu i fotboll är inte som för alla länder bra spelare laget som gör nånting men i sverige med den målvakten kan deinte komma långt sverige för han inte bra på vissa situationer som de andra lagen för de andra har inte dåliga målvakter som Sveriges målvakt

  • JUDITH ANDERSSON

   om dom skärper sig kan dom kanske vinner dom

 16. Nadir Hajrula Arslan

  Jag brukar ha ungefär 70 procent rätt vet ni varför jag har tagit Spanien fyra i dems grupp för de är mycket dåliga i anfallet har torres som kommer inte i form efter Liverpool han har ingen spel Spanien har nästan samma grupp när de vann så de har alla läst för tillfället så jag tror inte på spanien eller på sverige i år i em

 17. Nadir Hajrula Arslan

  Grupp A-F fyror är. Albanien, Slovakien, Nordirland, Spanien, Sverige och Ungern

  • Amir Salem

   Snarare Albanien, Ryssland, Nordirland, Tjeckien, Irland och Ungern

 18. Nadir Hajrula Arslan

  Grupp A-F Treor är. Rumänien, England, Ukraina, Tjeckien, Italien och Portugal

 19. Nadir Hajrula Arslan

  Grupp A-F tvåor är. Schweiz, Wales, Polen, Turkiet, Irland och Österrike

  • Albanien*

   • Nadir Hajrula Arslan

    Albanien har inte chans att komma över Rumänien ens men fortsätter de att producera duktiga ungdomar för de har en bra spel kanske nästa em

 20. Nadir Hajrula Arslan

  obs Island

 21. Nadir Hajrula Arslan

  Grupp A-F alla Ettor som jag tror som kommer att hända är de här lagen. Frankrike, Ryssland, Tyskland, Kroatien, Belgien, Islan

 22. Nadir Hajrula Arslan

  Jag gissar att Sverige kommer sist i sin grupp för att alla är bra men Sverige har inte bra lag så jag tror mycket på alla underdogs lag som kommer göra bra från sig. Mitt lag är Turkiet har en bra mittfält som kommer göra en bra anfall i fasta sitvationer

 23. Blir ett mycket intressant EM-slutspel. Tror på Belgien, men även Tyskland och kanske Spanien. Sverige skulle kunna gå vidare som bästa grupp trea. Jag tror vi vinner mot Italien men förlorar mot Belgien. Irland? Osäkert men hoppas på seger

 24. Heja Island 😀

  • Michael Sundin

   Självklart hejar man på Island. Riktiga kämpar. Och islänningarna ser ut som islänningar. Laerbäck verkar ha utvecklats enormt.

 25. Nu är det Englands tur…om de lämnar spöket i omklädningsrummet

  • JUDITH ANDERSSON

   jag är förvånad över Island och albaien är bättre än väntat

 26. Belgien tar hem det här. Ungt starkt låg.

 27. kallejerka

  Matchen mot Wales visar att Sverige har vuxit in i uppgiften 🙂

 28. Asså jag hoppas att sverige förlorar

 29. respekt till ryssland, de kommer trea förlorar mot england spelar lika mot wales och vinner mot slovakien.

  • Ryssland vinner lätt sin grupp. Wales är ju usla. T.om Sverige spelade ut dom häromdagen. England är överskattade.

 30. Olavi Finne

  Finland tar guldet!!! 🙂

 31. Synd att inte Holland är med, dom skulle helt klart gjort EM mer sevärt.

 32. Giovanni Cavianonelli

  ITALIEN vinner!

 33. Patrik Fridh

  Byt ut isaksson. Han har inget i landslaget å göra!

 34. Är det någon som vet något om Isaksson?

  • Isaksson Expert

   Han kommer att vara med men kommer till 99% att sluta i landslaget tror jag

  • Fotbolls tjej

   Frankrike, Spanien,Tyskland, England och Portugal delades upp i en grupp var och kommer förmodligen vinna i sina grupper. Men hur blir det när Italien och Belgien “råkade” hamna i samma grupp? 🙂

  • kalle kanin

   Nä, vem är det?

  • JUDITH ANDERSSON

   ja han är ej skadad

 35. LindeborgsAnders

  Låt oss börja spela EM- matcher innan alla negativa inlägg. Bollen är rund allt kan hända.

 36. Jag håller på Rumänien!!!! Sverige med sin hamren har inget i Em att göra,.. Sluta trea i en sån där skitgrupp.. Ja herregud

 37. sanna karlsson

  TYSKLAND ,FRANKRIKE , ITALIEN, PORTUGAL och SPANIEN är väl alla som spelar på toppnivå,nån av dessa lag vinner garanterad

 38. Ja jag säger bara att om Zlatan eller Kim Källström skadar sig är Sverige nog rätt körda! Tror Tyskland vinner men hoppas verkligen Spanien visar upp ett bättre lag än förra året. !

 39. Vilka är med i Sveriges grupp?

 40. Förstår inte att ryssarna tillåts vara med, detta skitland ska bojkottas i alla sammanhang

  • Och varför är det ett skitland? Bara för att man säger det på tv?

  • Förstår inte varför ni tillåter sådana negativa kommentarer.Det är fotbollsfest nu och ALLA negativa tankar om länder,folkslag,ect ska inte få utrymme här!!

 41. Det spelades bättre boll på Gunnar Nordahls tid ( tagen från en bra låt) så sant så sant dock!

 42. Frankrike!

  • Det kommer att gå åt skogen för Sverige igen. Jag älskar när de förlorar. Det är Sveriges sämsta landslag. I princip inte åstadkommit ett dugg sen -94

 43. Tycker stavningen hos alla som gjort inlägg är under all kritik;)

 44. ÄR INTE GREKLAND MED??

 45. Så klart vinner Tyskland, Spanien, kroatisen och wales

 46. Är dödens grupp igen för Sverige?

  • sverige skulle nog få det tufft i alla grupperna, svårt att kalla det dödens grupp när man börjar kolla på de andra grupperna

   • JUDITH ANDERSSON

    nej det är det ej det är Tysklands grupp som är dödens grupp

  • Knappast, grupp D absolut men oavsett vilken grupp vi hamnat i så hade det varit svårt vi är o förblir en pisse nation tyvärr

   • Om man inte vill tillhöra en “pissenation” kan man ju sluta klanka ner och höra landet lite mindre negativt.

  • Min kristallkula säger att Sverige vinner hela EM. Omöjligt!? Till det svarar jag: Inget är möjligt, allt är omöjligt.;)

   • Sverige kommer 2a i sin grupp och slår ut Portugal i 8e, England i kvarten och Spanien i semin. Kroatien slår vi i finalen 🙂

  • JUDITH ANDERSSON

   ja det kan man säga

 47. Christer Bäck

  Vilka regler gäller för att bestämma ordningen inom grupperna t.ex för att bestämma vilka som blir “bästa 3:or”?

  • Jacob Ericsson

   Kag tror att man kollar på poäng i första hand. Sedan målskillnad och efter det antal vinster eller gjorda mål antar jag.

 48. Hej!

  I villastäder spelas matcherna?

  • Hej Inge,
   I dessa städer spelas det matcher;

   Saint-Denis
   Lens
   Bordeaux
   Marseille
   Paris
   Nice
   Lille Métropole
   Toulouse
   Lyon
   Saint-Etienne

Nyare kommentarer →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *