Sveriges herrlandslag har spenderat tio dagar på Cypern. Det Allsvenskan-betonade landslaget lämnar Cypern med en seger mot Estland med 2-1 efter mål av Sebastian Nanasi och Isaac Kiese Thelin.

Under fredagskvällen den 12 januari spelade Sverige sin enda landskamp under januariturnén 2024 där man ställdes mot Estland, ett estniskt gäng med en del ordinarie landslagsspelare i truppen. Sverige, ledda av tillförordnade förbundskaptenen Daniel Bäckström, ställde upp med en intressant startelva på Cypern där Isaac Kiese Thelin var lagkapten i landskampen.

Redan i första halvlek började regnet ösa ner på arenan och gräsmattan tog mer och mer stryk desto längre halvleken led. Efter ett slarv från Sveriges Sebastian Nanasi utanför straffområdet kunde Estland ta ledningen efter 19 minuter till 0-1. Samme Nanasi skulle dock få revanschera sig. I ett fullkomligt regnoväder, där bollen knappt kunde rulla på gräset på grund av regnet, kunde Nanasi påpassligt kvittera till 1-1 för Sverige efter halvtimmen spelad. Den första halvleken var smått parodisk med allt regn på planen, som faktiskt påverkade spelet i första halvlek.

Till andra halvleken var det något enklare att spela fotboll för Daniel Bäckströms possession-letande landslag. Sverige ägde mycket boll och fick utdelning i den 53:e minuten när matchens bästa spelare, Taha Ali, tog sig förbi sin estniska försvarare innan han sköt in ett inlägg till Isaac Kiese Thelin som kunde raka in 2-1 för Blågult. Sverige tappade sedan inte sin ledning efter att den unge målvakten Oliver Dovin bland annat stått för ett par fina räddningar på vägen till slutsignalen.

Sverige vann januariturnéns enda landskamp med 2-1 och spelarna vänder nu hem till sina klubblag med ett positivt läger på Cypern. På minussidan finns att Mjällby-målvakten Noel Törnqvist skadade sig i början av lägret, något som förhoppningsvis inte påverkar 21-åringens säsong.