Expekt

Tre spelare har lämnat återbud till januariturnén för Herrlandslaget. FC Köpenhamn-duon Jordan Larsson och Roony Bardghji får inte ansluta efter klubbens Champions League-avancemang bland annat.

I januari väntar en alltid lite spännande landslagssamling för svenska spelare i skandinaviska klubbar när Januariturnén tar plats, detta år på Cypern. Till truppen hade den tillfälliga förbundskaptenen, Daniel Bäckström, kallat Roony Bardghji och Jordan Larsson från FC Köpenhamn för att se dem i miljön. Men nu är det klart att duon inte ansluter. I och med att FC Köpenhamn tog en andraplats i sin Champions League-grupp före Manchester United och Galatasaray så väntar slutspel i vinter/vår och på grund av spelschemat väljer FCK att inte släppa svenskduon till träningslägret i januari.

Daniel Bäckström kallar därför in Rami Al-Hajj från danska Odense samt Joakim Persson från IK Sirius. Senare under helgen uppdagades det också att Edvin Kurtulus, som sägs ha en skadekänning, tvingas lämna återbud till samlingen. I hans ställe kommer IFK Norrköpings Anton Eriksson.

Se hela truppen till januariturnén här.

Uppdaterad 18 december, 2023