Expekt

Den norska miljardären Petter Stordalen har köpt namnrättigheterna till nationalarenan i fotboll. Från och med juli 2024 byter Friends Arena namn till Strawberry Arena.

Det som har etsat sig fast som namnet för Sveriges nationalarena, Friends Arena, kommer ny att bytas ut. I ett pressmeddelande meddelar Stockholm Live, som driver arenan, att namnet byts till Strawberry Arena efter att norrmannen Petter Stordalen köpt upp rättigheterna.

– Det nya namnet, Strawberry Arena, symboliserar upplevelser och mångfald. Detta blir en arena med plats för energi, mod och begeistring. Här ska de bästa konserterna vara, här ska fotbollsfans jubla och gråta och här ska det finnas plats för alla. Strawberry vill fortsätta skapa en plats för de största mötena, upplevelserna och ögonblicken i Sverige och Norden tillsammans med Stockholm Live. Vi är otroligt stolta över att arenan får namnet Strawberry Arena, säger Petter Stordalen, ägare och grundare av hotellkedjan Strawberry, till Stockholm Lives pressmeddelande.

Men Friends, som haft arenanamnet sedan öppningen i oktober 2012, kommer finnas med i framtiden också.

Stiftelsen Friends och deras arbete mot mobbning kommer fortsatt finnas representerade på arenan och genom ett nytt samarbetsavtal utökas dessutom engagemanget till Stockholm Lives övriga arenor”, skriver Stockholm Live i pressmeddelandet.

Avtalet för Strawberry Arena inleds den 12 juli 2024 och enligt Petter Stordalen är kontraktet skrivet i minst tio år framåt. Enligt Dagens Industri ska norrmannen ha betalat ungefär 100 miljoner svenska kronor för arenanamnet.

Uppdaterad 17 januari, 2024