Här hittar du information om biljettförsäljningen till Sveriges matcher under kvalet till fotbolls EM. Såväl herrlandslaget, damlandslaget som juniorlandslagen spelar regelbundet viktiga matcher där ett avancemang till det Europeiska mästerskapet står på spel.

Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play

Se hemmamatcher under EM-kvalet

Om du är intresserad av att se en av lagens hemmamatcher på plats kan du köpa dina biljetter via Svenska fotbollsförbundets hemsida. Biljetterna kommer att släppas i omgångar inför varje spelomgång med matcher och på den här sidan listar vi vilka biljetter som finns att köpa för tillfället.


Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play

Se bortamatcher under EM-kvalet

Om man vill se någon av Sveriges bortamatcher på plats så får man ansöka om biljetter via Svenska Fotbollsförbundets Supporterklubb. Detta sker ungefär 2-3 månader innan själva matchen spelas, men ibland kan det vara kortare tid som gäller. Efter att du gjort en anmälan får du sedan ett mail med information om du har fått biljetter eller ej. Även dessa biljetter släpps i omgångar inför respektive match. Oftast reser alla supportrar gemensamt till dessa matcher och bor i vissa fall även på samma hotell.

Biljetter till herrarnas EM-kvalmöten

Under 2023 kommer herrarna kvala till EM 2024, där åtta matcher väntar. För att avancera till turneringen krävs en topp-två placering i gruppen, annars kan laget få en andra chans i EM-playoffen under våren 2024. Svenska herrlandslagets hemmamatcher under kvalet till fotbolls EM kommer att spelas på Friends Arena.

Herrarnas aktuella kvalmatcher

  • Fredag 24 mars kl. 20:45 Sverige-Belgien
  • Måndag 27 mars kl. 20:45 Sverige-Azerbajdzjan
  • Tisdag 20 juni kl. 20:45 Österrike-Sverige
  • Lördag 9 september kl. 20:45 Estland-Sverige
  • Tisdag 12 september kl. 20:45 Sverige-Österrike
  • Måndag 16 oktober kl. 20:45 Belgien-Sverige
  • Torsdag 16 november kl. 18:00 Azerbajdzjan-Sverige
  • Söndag 19 november kl. 18:00 Sverige-Estland

Biljetter till damernas EM-kvalmöten

Nästa Europamästerskap för damerna blir under sommaren 2025, där Sverige är ett av de land som visat intresse för att hålla i hela turneringen tillsammans med de övriga nordiska länderna. Om EM spelas på svensk mark kan det bli  så att de svenska damerna inte behöver spela några kvalificeringsmatcher, men annars lär kvalet inledas under hösten 2023 och pågå fram till och med hösten 2024. Svenska damlandslagets hemmamatcher under kvalet till fotbolls EM spelas på Gamla Ullevi, men ibland händer det att lagets möten hålls på andra arenor.

Biljetter till U21-landslagets EM-kvalmöten

Det svenska juniorlandslaget lyckades inte kvalificera sig till U21 EM 2023, men får inom kort en ny chans att nå nästkommande upplaga av turneringen. Under våren 2023 inleds kvalet till EM 2025, där matcher spelas under såväl hela 2023 som 2024 innan turneringen 16 platser är fyllda. U21-landslaget har ingen fast arena för sina hemmamatcher, utan brukar resa runt i landet under kval-året. Detta öppnar upp möjligheten för fler att ta del av mötena på plats.

Boka paketresor till kvalmatcherna

För den som vill kunna boka allt som har med en EM-resa att göra på en och samma gång finns det idag en mängd olika företag som paketerar och säljer färdiga fotbollsresor. Paketresor som dessa är en stor favorit hos supportrarna som inte vill lägga tid och energi på att leta flyg och boende.

Uppdaterad 13 november, 2023