Bet365

Uppdaterad 20 mars, 2023

HÀr presenterar vi tv-tiderna för samtliga kvalmatcher till fotbolls-EM 2024. RÀttigheterna för att visa kvalmatcherna Àgs idag av NENT Group som kommer att visa utvalda matcher i deras kanaler TV6 och TV10. Dessutom kommer bolagets streamingtjÀnst Viaplay ge svenskarna möjligheten att se samtliga kvalmatcher online. Kvalmatcherna spelas mellan mars-november 2023 samt att playoff-mötena som Àger rum i mars 2024.

Notera att det Àr starttid för matcherna som syns i tablÄn och det kan hÀnda att sÀndningarna börjar en stund innan avspark.

FOTBOLLS EM KVAL TV TIDER

Alla matchtider i vÄr EM kval-tablÄ Àr angivna i svensk tid. Observera att Àndringar kan ske med kort varsel samt att EM-fotboll.se ej ansvarar för detta.

đŸ“ș FullstĂ€ndig TV-tablĂ„ för EM-kvalet 2023/2024

Kvalificeringen till EuropamÀsterskapet i fotboll sÀnds för den svenska publiken av Viaplay Group (tidigare NENT group). Bolaget Àr ett av de ledande i Sverige och har under de senaste Ären tagit ett fast grepp om just det sportrelaterade utbudet. I deras linjÀra kanaler TV3, TV6 och TV10 kommer utvalda matcher frÄn varje kvalomgÄng att visas, samtidigt som samtliga möten gÄr att streama digitalt i deras streamingtjÀnst Viaplay.

TV-rÀttigheter för kommande EM-kval

Det var i september 2020 som dÄvarande NENT Group sÀkrade sÀndningsrÀttigheterna till samtliga kvalmatcher till sÄvÀl EM som VM under perioden 2022-2028. Detta innebÀr att kanalen Àven kommer att visa kvalificeringsmöten inför herrarnas EM 2028, samt damernas EM 2025 och 2029.

– Viaplay Ă€r nu hemvisten för svenska landslagen i fotboll. Supportrar kan följa bĂ„de det framgĂ„ngsrika damlandslaget och den nya herrgenerationen av supertalanger pĂ„ vĂ„r streamingplattform i vĂ€rldsklass, sa Anders Jensen, VD och koncernchef, NENT Group i ett uttalande i samband med att avtalet sĂ€krades.

Uppköpet gÀller dock inte för sjÀlva mÀsterskapet, som kommer att sÀndas av SVT och TV. Tidigare har kvalet till fotbolls EM sÀnts hos TV4, som Àgde rÀttigheterna för all landslagsfotboll mellan 2018 och 2022. Dessförinnan var det Discovery som visade matcherna i sina kanaler.

🇾đŸ‡Ș SĂ€ndningar av Sveriges kvalmatcher

Sveriges kvalmöten Ă€r ganska sĂ„ sjĂ€lvklart de möten som svenskarna har störst intresse kring. PĂ„ bĂ€sta sĂ€ndningstid kommer du kunna följa alla matcherna i TV3 samt hos Viaplay. Skulle laget avancera till EM-playoffen gĂ€ller detsamma för dessa matcher. HĂ€r nedan hittar du alla speldatum och matchtider för Sveriges EM-kval. Sverige möter Belgien, Österrike, Azerbajdzjan och Estland i sin kvalgrupp, Grupp F.

  • Fredag 24 mars kl. 20:45 Sverige-Belgien
  • MĂ„ndag 27 mars kl. 20:45 Sverige-Azerbajdzjan
  • Tisdag 20 juni kl. 20:45 Österrike-Sverige
  • Lördag 9 september kl. 20:45 Estland-Sverige
  • Tisdag 12 september kl. 20:45 Sverige-Österrike
  • MĂ„ndag 16 oktober kl. 20:45 Belgien-Sverige
  • Torsdag 16 november kl. 18:00 Azerbajdzjan-Sverige
  • Söndag 19 november kl. 18:00 Sverige-Estland

Samtliga tider Àr angivna i svensk tid

đŸ–„ïž Följ kvalificeringen Online – Streama EM-kvalet

Viaplay Groups stora flaggskepp Àr streamingtjÀnsten Viaplay, som kommer bli den ultimata samlingsplatsen under EM-kvalet. HÀr finns alla hundratals matcher tillgÀngliga att se, vilket ger dig en exklusiv inblick i mötena för sÄvÀl de allra största som de betydligt mindre nationerna.

Genom att streama matcherna frÄn EM-kvalet har du en större flexibilitet i din fotbollsbevakning, dÄ du kan starta matchen frÄn avspark pÄ den tid som det passar dig allra bÀst. Skulle du dessutom behöva pausa, eller kanske spola tillbaka för att se en viss hÀndelse pÄ nytt, sÄ Àr detta möjligt att göra.

För att ta del av sportutbudet hos Viaplay krÀvs det att du har nÄgot av paketen Viaplay Medium eller Viaplay Total. Skillnaden mellan dessa Àr att du i det senare Àven fÄr tillgÄng till matcherna i Premier League och NHL. Ditt abonnemang betalas mÄnadsvis och du kan nÀr som helst stÀnga av ditt konto.

Streama kvalet till fotbolls EM i din mobil eller surfplatta

En ytterligare stor fördel med att streama kvalmatcherna Àr att du kan se mötena var du Àn befinner dig. Det enda som krÀvs Àr en surfplatta eller mobiltelefon med internetuppkoppling, dÀr du för smidigast hantering laddar ner Viaplays egna app (tillgÀnglig till bÄde iOS och Android). Logga sedan in för att komma Ät dina tidigare pÄbörjade streams som du alltsÄ kan Äteruppta nÀr det passar dig som bÀst.

Följ kvalmatcherna hos spelbolagen

Om du inte vill betala för ett konto hos Viaplay, men Ă€ndĂ„ fĂ„ möjligheten att se fler matcher Ă€n de som visas i de vanliga tv-kanalerna kan ett alternativ vara att registrera sig hos nĂ„got av de svenska spelbolagen. Flera av dessa erbjuder nĂ€mligen streaming av utvalda matcher som man kan spela pĂ„ – dĂ€ribland mötena under EM-kvalifikationen.

För att kunna ta del av dessa sÀndningar finns krav som skiljer sig Ät mellan bolagen. Det gÀller dÀrför att titta upp vad som gÀller för just ditt bolag. Till exempel kan det krÀvas en viss summa spelbara pengar insatt pÄ ditt konto, eller att du har lagt ett spel pÄ matchen i frÄga.

⏰ NĂ€r börjar EM-kvalet 2023/2024?

De allra första mötena spelas i mars 2023 och fram till och med november samma Är pÄgÄr ett intensivt kvalspel med intensiva möten. I mars Äret dÀrpÄ Àger den avrundande playoffen rum.

đŸ“ș Vilka sĂ€nder matcherna i EM-kvalet?

Det Àr Viaplay Group (tidigare NENT Group) som numera har rÀttigheterna till alla EM-kval i fotboll. Det Àr dÀrmed kanalerna TV3, TV6 och TV10 som du bör ha koll pÄ.

đŸ“± Kan jag streama matcherna ifrĂ„n EM-kvalt?

Hos Viaplay kan du livestreama hundratals kvalmatcher för alla europeiska landslag.

đŸŽ™ïž Programledare, kommentatorer & experter under kvalet till fotbolls EM 2024

Att TV-huset som fÄr den stora Àran att sÀnda matcherna frÄn EM-kvalet levererar en bra sÀndning Àr A och O för dig som tittare. En viktig pusselbit i detta Àr uppstÀllningen av profiler som syns i rutan, dÀr detta inkluderar sÄ mycket mer Àn bara kommentatorer.

SÀndningarna ifrÄn EM-kvalet i fotboll tar ofta avstamp i en sportstudio dÀr en eller flera programledare hÄller i rodret. Dessa ackompanjeras av experter, ofta i form av tidigare spelare med goda erfarenheter av det som vÀntar för spelarna som ska ut pÄ planen.

I Viaplay Groups stall hittar vi bland annat tidigare förbundskaptenen Lars LagerbĂ€ck samt landslagsspelarna Fredrik Ljungberg och Sebastian Larsson. Andra namn som kan komma att synas i rutan Ă€r Niklas Jihde, Jonas Olsson, Martin Åslund, Jennifer KĂŒcĂŒkaslan, Erik Niva, Bojan Djordjic, Axel Olsson, Johanna Frisk, Henrik Strömblad och Niklas Holmgren.

🌍 Tidszoner för Sveriges EM-kvalmatcher

DĂ„ de europeiska lĂ€nderna befinner sig i olika tidszoner kan det hĂ€nda att lokal matchtid och svensk sĂ€ndningstid skiljer sig Ă„t. Belgien och Österrike har samma tidszon som Sverige, Centraleuropeisk tid. Azerbajdzjan ligger Ă„ sin sida tvĂ„ timmar före oss medan Estland ligger en timme före. Nedan ser du hur tidsskillnaden ser ut mellan Sverige och de lĂ€nder som man möter under kvalet.

Belgien: Samma tidszon som Sverige
Österrike: Samma tidszon som Sverige
Estland: +1 timme
Azerbajdzjan: +2 timmar

Sveriges hemmamatcher kommer som vanligt att spelas pÄ nationalarenan Friends Arena i Solna.