Ryssland i EM 2022 – Tabell och Spelschema

Ryssland har lottats in i grupp C där man ställs mot Sverige, Nederländerna och Schweiz. Laget kommer att spela alla sina EM-matcher i staden Wigan & Leigh.

Ryssland vinner Fotbolls-EM

#
Lag
M
V
O
F
Mål
P
1
Sverige
3
2
1
0
8 - 2
7
2
Nederländerna
3
2
1
0
8 - 4
7
3
Schweiz
3
0
1
2
4 - 8
1
4
Portugal
3
0
1
2
4 - 10
1

Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play

Här är Rysslands kompletta EM-spelschema:
Lördag 9 juli kl 18:00 Ryssland-Schweiz
Onsdag 13 juli kl 21:00 Nederländerna-Ryssland
Söndag 17 juli kl 18:00 Sverige-Ryssland

🇷🇺 Rysslands trupp till EM 2022

Målvakter

Backar

Mittfältare

Anfallare

🇷🇺 Rysslands väg till EM 2022

Ryssland kvalade till EM i grupp A tillsammans med Nederländerna, Kosovo, Estland, Turkiet och Slovenien. Efter att ha vunnit åtta av tio matcher slutade man tvåa i gruppen, vilket ledde till en plats i EM-playoffen. Här fick man ta sig an Portugal, som man besegrade efter att ha gjort ett ynka mål i dubbelmötet.

Laddar...

Rysslands matchresultat ifrån EM-kvalet:

30 augusti 2019: Slovenien-Ryssland 0-1
3 september 2019: Ryssland-Estland 4-0
8 oktober 2019: Nederländerna-Ryssland 2-0
6 mars 2020: Kosovo-Ryssland 0-5
18 september 2020: Ryssland-Nederländerna 0-1
22 september 2020: Estland-Ryssland 0-3
23 oktober 2020: Ryssland-Slovenien 1-0
27 oktober 2020: Ryssland-Turkiet 4-2
27 november 2020: Ryssland-Kosovo 3-0
1 december 2020: Turkiet-Ryssland 1-2
9 april 2021: Portugal-Ryssland 0-1
13 april 2021: Ryssland-Portugal 0-0

🇷🇺 Rysslands damer i tidigare fotbolls EM

Det ryska damlandslaget i fotboll har hittills deltagit i fem europeiska mästerskap. Dock har EM-resan varje gång tagit slut redan i gruppspelet och ett avancemang längre än så är ett stort mål för laget. Här nedan kan du läsa mer om lagets tidigare deltagande i fotbolls EM.

EM 2017 i Nederländerna

Senast det begav sig för Ryssland var 2017, då i Nederländerna. De som minns Sveriges EM-äventyr 2017 minns då att ryskorna var en del av Sveriges grupp. Tillsammans med Tyskland och Italien så formade länderna Grupp B under EM. Ryssland segrade i premiären mot Italien med 2-1 men följdes sedan av två plumpar i protokollet. 0-2 mot Sverige blev sedan 0-2 mot Tyskland. Tre poäng i gruppspelet räckte inte för Ryssland som kom trea i sin grupp, något som inte räckte för plats i slutspelet.

Rysslands trupp till EM 2017

Målvakter:
Tatyana Scherbak, Kubanochka
Alena Belyaeva, Chertanovo Moskva
Yulia Grichenko, Rossiyanka

Backar:
Anna Kozhnikova, CSKA Moskva
Viktoriya Shkoda, Kubanochka
Daria Makarenko, Ryazan
Anna Belomyttseva, Ryazan
Nasiba Gasanova, Kubanochka
Ekaterina Morozova, Chertanovo Moskva

Mittfältare/forwards:
Natalya Solodkaya, Kubanochka
Tatiana Sheykina, Ryazan
Anastasia Pozdeeva, Zvezda 2005
Anna Cholovyaga, CSKA Moskva
Nadezhda Smirnova, CSKA Moskva
Elvira Ziyastinova, CSKA Moskva
Margarita Chernomyrdina, Chertanovo Moskva
Elena Morozova, Kubanochka
Nadezhda Karpova, Chertanovo Moskva
Ekaterina Sochneva, CSKA Moskva
Elena Danilova, Ryazan
Marina Fedorova, Ryazan
Ekaterina Pantyukhina, Zvezda 2005
Marina Kiskonen, Chertanovo Moskva

EM 2013 i Sverige

Ryssland var en del av EM 2013 på svensk mark där man hamnade i en grupp tillsammans med England, Spanien och Frankrike. Ryssland skulle dock inte få sig någon medalj eller ens ett slutspelsträd att nysta i. Efter gruppspelets tre omgångar så stod Ryssland som trea i Grupp C. På den här tiden kunde lagen nå kvartsfinal som grupptrea, om man tagit tillräckligt med poäng. Men för Rysslands del så var oturen ett faktum när lottning fick avgöra om Ryssland eller Danmark skulle spela kvartsfinal. Lotten föll på Danmark och Ryssland fick därmed lämna Sverige utan plats i kvartsfinalen.

Rysslands trupp till EM 2013

Målvakter:
Elvira Todua, Yulia Grichenko, Margarita Shirokova

Backar:
Yulia Gordeeva, Anastasia Kostyukova, Natalia Pertseva, Elena Medved, Ksenia Tsybutovich, Daria Makarenko

Mittfältare/forwards:
Ekaterina Stepanenko, Maria Dyatchkova, Olga Petrova, Yulia Bessolova, Valentina Savchenkova, Anastasia Pozdeeva, Elena Terekhova, Alla Sidorovskaya, Tatyana Skotnikova, Elena Morozova, Olesya Kurochkina, Ekaterina Sochneva, Natalia Shlyapina, Nelli Korovkina

EM 2009 i Finland

Europamästerskapet var ingen höjdare för Ryssland som hamnade sist i sin grupp med noll poäng. Förlust 0-3 mot Sverige och förlust 0-2 mot Italien stack ut allra mest. Ryssland förlorade dessutom med 2-3 mot England i en tuff match. Men noll poäng alltså, och tidig hemresa för ryskorna.

Rysslands trupp till EM 2009

Målvakter:
Elvira Todua, Elena Kochneva, Galina Vazhnova

Backar:
Anna Kozhnikova, Nadezhda Myskiv, Oksana Schmachkova, Valentina Savchenkova, Olga Poryadina, Natalia Pertseva, Ksenia Tsybutovich

Mittfältare/forwards:
Ekaterina Sochneva, Tatiana Skotnikova. Elena Fomina, Alla Rogova, Nadezhda Kharchenko, Olga Petrova, Svetlana Tsydikova, Natalia Barbashina, Elena Morozova, Elena Terekhova, Olesya Kurochkina, Elena Danilova

EM 2001 i Tyskland

Text kommer inom kort

Rysslands trupp till EM 2001

Text kommer inom kort

EM 1997 i Norge och Sverige

Text kommer inom kort

Rysslands trupp till EM 1997

Text kommer inom kort

🇷🇺 Rysslands herrar i tidigare fotbolls EM

Det ryska herrlandslaget i fotboll tävlade tidigare under sovjetisk flagg och tog där flera höga placeringar. Bland annat vann man EM-guld 1960, samt silver vid tre tillfällen. Som enskild nation har Ryssland som bäst placerat sig på en delad tredjeplats, vilket skedde vid EM 2008. Här nedan kan du läsa mer om lagets tidigare deltagande i fotbolls EM.

EM 2020 i Europa

Ryssland kvalade till EM i grupp I tillsammans med Belgien, Skottland, Cypern, Kazakstan och San Marino. Laget lyckades mycket väl i sina matcher och fick med sig trepoängare i alla möten förutom de emot Belgien. Det stora försprånget i tabellen som laget hade gjorde att man redan innan kvalets slut kunde se sig klara för EM.

Under mästerskapet var man en av de nationer som var med och arrangerade matcher på hemmaplan. Under gruppspelet spelade man två av sina möten i Sankt Petersburg, där man inledningsvis åkte på en förlust mot Belgien. Detta följdes av en seger mot Finland och när man sedan flög till Köpenhamn för den sista matchen mot Danmark åkte man på en ytterligare tung förlust. Trots att man fick med sig tre poäng slutade man på grund av målskillnaden sist i sin grupp och missade därmed slutspelet.

Rysslands trupp till EM 2020

Målvakter
Yuri Dyupin, Matvei Safonov och Anton Shunin

Backar
Georgi Dzhikiya, Igor Diveev, Yuri Zhirkov, Vyacheslav Karavaev, Fedor Kudryashov, Andrei Semenov och Mario Fernandes

Mittfältare
Dmitri Barinov, Rifat Zhemaletdinov, Maksim Mukhin, Aleksandr Golovin, Daniil Fomin, Roman Zobnin, Alexei Ionov, Daler Kuzyayev, Andrei Mostovoy, Magomed Ozdoev, Denis Makarov, Aleksei Miranchuk och Denis Cheryshev

Anfallare
Artem Dzyuba, Anton Zabolotny och Aleksandr Sobolev

EM 2016 i Frankrike

Ryssland gjorde den här gången ett mycket svagt EM, där man endast fick med sig poäng ifrån ett oavgjort möte med det engelska laget. I mötet med Slovakien gjorde man ett sent reduceringsmål, men det räckte inte för att ta mötet till förlängning. Wales i sin tur tog tidigt övertaget i lagens möte och Ryssland var därmed ute ur turneringen som gruppfyra.

Rysslands trupp till EM 2016

Målvakter
Igor Akinfeev, Guilherme och Yuri Lodygin

Försvarare
Alexei Berezutsky, Vasily Berezutsky, Sergei Ignashevich, Dmitry Kombarov, Roman Neustadter, Georgy Shchennikov, Roman Shishkin och Igor Smolnikov

Mittfältare
Igor Denisov, Denis Glushakov, Alexander Golovin, Oleg Ivanov, Pavel Mamaev, Alexander Samedov, Oleg Shatov, Roman Shirokov och Dmitri Torbinski

Anfallare
Artyom Dzyuba, Alexander Kokorin och Fyodor Smolov

EM 2012 i Polen och Ukraina

Mästerskapet inleddes på nästa sätt med en storseger mot Tjeckien. Man följde sedan upp det hela med ett oavgjort möte med hemmanationen Polen och avrundade gruppspelet med en förlust mot Grekland. På grund av detta puttades man ner från tabellens andraplats och missade därmed slutspelet.

EM 2008 i Österrike och Schweiz

Spanien stod för det första motståndet i mästerskapet och här åkte man på en förlust med 1-4. Vidare i gruppspelet presterade man dock bättre och nollade såväl Grekland som Sverige. Med sex poäng slutade man tvåa i gruppen och kunde sedan vinna över Nederländerna på övertid i kvarten. Semifinalen bjöd på en ny match mot Spanien, som även här blev för svåra att slå.

EM 2004 i Portugal

Ryssland hamnade i grupp tillsammans med både Spanien och Portugal, som båda två vann över laget i deras möten. Man kunde dock avrunda gruppspelet med en vinst mot Grekland, men detta räckte inte för att ta sig någonstans i tabellen. Man slutade därmed sist i gruppen.

EM 1996 i England

Ryssland fick en tung start på mästerskapet då man missade poäng mot både Italien och Tyskland. I det avslutande mötet med Tjeckien kunde man återta en ledning i den 85:e minuten, men lyckan blev inte långvarig då motståndarna kvitterade med två minuter kvar på klockan. Matchen slutade oavgjort och med en ynka poäng hamnade Ryssland i tabellens botten.

EM 1992 i Sverige

Ryssland tävlade i EM under Oberoende Staternas Samväldes flagg och spelade här oavgjort mot såväl Tyskland som Nederländerna. I den sista gruppspelsmatchen mot Skottland fick man dock se sig besegrade och som bottenlag gick man inte vidare till något slutspel.

Uppdaterad 2 februari, 2024