Nations League Slutspel

/Nations League Slutspel
Nations League Slutspel 2018-03-16T09:21:47+00:00

Förutom gruppspel så består även Nations League utav ett slutspel, dock i en betydligt mindre modell än det som förekommer i andra mästerskap eller ligor. Här deltar enbart fyra nationer och slutspelet i sig består därmed enbart utav två semifinaler samt en sista match för att kora en vinnare, samt en match om ligans tredjeplats. Slutspelet äger rum  den 5-9 juni 2019, drygt ett halvår efter att gruppspelet är avklarat.

Det är enbart lagen som spelar i division A som har möjligheten att få delta i slutspelet. Hit kvalificerar sig nämligen de fyra nationer som vinner sina grupper och därmed även säkrar sina platser i den högsta divisionen inför nästa säsong. Jämfört med matcherna i gruppspelet, samt playoff-matcherna där man gör upp om platser i EM, så sker mötena i slutspelet i form utav enkla möten istället för dubbelmöten där poäng och mål räknas samman. Vilka lag som möter varandra i de två semifinalerna avgörs vid en lottning som sker i början utav december 2018.

Genom att du fortsätter att använda denna sajt så godkänner du användningen av Cookies. Mer info

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Stäng