Nations League Slutspel

/Nations League Slutspel
Nations League Slutspel2018-12-04T14:23:36+00:00

Förutom gruppspel så består även Nations League av ett slutspel, dock i en betydligt mindre modell än det som förekommer i andra mästerskap eller ligor. Här deltar enbart fyra nationer och slutspelet i sig består därmed enbart av semifinaler, samt matcher för att ge lagen sina placeringar. Slutspelet äger rum 5-9 juni 2019, vilket är mer än ett halvår efter att gruppspelet är avklarat.

Lagen som tagit sig till 2018/2019 års slutspel i Nations League är Nederländerna, Schweiz, England och Portugal, som alla vann sina respektive grupper i den högsta divisionen. Portugal kommer att stå värd för alla matcherna som spelas enligt följande schema:

Laddar...

Laddar...

9 Juni: Match om tredjeplatsen
9 Juni: Final

Vilka lag kan ta sig till slutspelet?

Det är enbart lagen som spelar i division A som har möjligheten att få delta i Nations League-slutspelet. Hit kvalificerar sig nämligen de fyra nationer som vinner sina grupper och därmed även säkrar sina platser i den högsta divisionen inför nästa säsong. Jämfört med matcherna i gruppspelet, samt playoff-matcherna där man gör upp om platser i EM, så sker mötena i slutspelet i form av enkla möten istället för dubbelmöten där poäng och mål räknas samman. Vilka lag som möter varandra i de två semifinalerna avgörs vid en lottning som sker den 3 december 2018.

Genom att du fortsätter att använda denna sajt så godkänner du användningen av Cookies. Mer info

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Stäng