Förutom gruppspel så består även Nations League av ett slutspel, dock i en betydligt mindre modell än det som förekommer i andra mästerskap eller ligor. Här deltar enbart fyra nationer och slutspelet i sig består därmed enbart av semifinaler, samt matcher för att ge lagen sina placeringar. Slutspelet äger rum 5-9 juni 2019, vilket är mer än ett halvår efter att gruppspelet är avklarat.

Lagen som tagit sig till 2018/2019 års slutspel i Nations League är Nederländerna, Schweiz, England och Portugal, som alla vann sina respektive grupper i den högsta divisionen. Portugal kommer att stå värd för alla matcherna som spelas enligt följande schema:

Laddar...

Laddar...

9 Juni kl. 16:00: Bronsmatch (Visas i TV4)
9 Juni kl. 21:00: Final (Visas i TV4)

Vilka lag kan ta sig till slutspelet?

Det är enbart lagen som spelar i division A som har möjligheten att få delta i Nations League-slutspelet. Hit kvalificerar sig nämligen de fyra nationer som vinner sina grupper och därmed även säkrar sina platser i den högsta divisionen inför nästa säsong. Jämfört med matcherna i gruppspelet, samt playoff-matcherna där man gör upp om platser i EM, så sker mötena i slutspelet i form av enkla möten istället för dubbelmöten där poäng och mål räknas samman. Vilka lag som möter varandra i de två semifinalerna avgörs vid en lottning som sker den 3 december 2018.