År 2017 hölls U21-EM i Polen mellan den 16 och 30 juni. Detta var den 21.a upplagan utav turneringen och Sverige var ett utav de lag som lyckades kvalificera sig hit. När den stora finalen gick av stapeln var det slutligen Tyskland som för andra gången kunde utses till europeiska mästare.

Dessa lag stod på prispallen i U21 EM 2017:
Guld: Tyskland
Silver: Spanien

Kvalet till U21 EM 2017

Totalt var det 52 lag som deltog i turneringens föreliggande kval, där lagen möttes i olika grupper. Kvalet spelades under perioden mars 2015-november 2016, där lagen lottats in i nio grupper om fem eller sex lag i varje. De nio gruppvinnarna gick direkt vidare till mästerskapet, samtidigt som de fyra bästa grupptvåorna spelade playoff om de två sista platserna.

Sverige spelade i kvalgrupp 6 där man mötte Spanien, Kroatien, Georgien, Estland och San Marino. Med vinst i sju utav 10 matcher kom man etta i sin grupp och var därmed direktkvalificerad till mästerskapet.

Laddar...

Samtliga lag som gick vidare från kvalet från respektive grupp var:
Grupp 1: Tjeckien
Grupp 2: Italien samt Serbien till playoff
Grupp 3: Makedonien
Grupp 4: Portugal
Grupp 5: Danmark
Grupp 6: Sverige samt Spanien till playoff
Grupp 7: Tyskland samt Österrike till playoff
Grupp 8: Slovakien
Grupp 9: England samt Norge till playoff

Ifrån playoffen gick sedan Serbien och Spanien vidare till EM.

Gruppspelet

Turneringens gruppspel pågick mellan den 16-24 juni och de 12 deltagande lagen lottades in i 3 grupper om 4 lag där alla lag mötte varandra en gång. Det bästa laget i varje grupp gick tillsammans med den bästa grupptvåan vidare till slutspel. Sverige kom på en tredjeplats i sin grupp och missade därmed slutspelet.

Grupp A

Laddar...

Laddar...

Grupp B

Laddar...

Laddar...

Grupp C

Laddar...

Laddar...

Slutspelet

Turneringens slutspel bestod utav två semifinaler, där vinnarna kvalificerade sig för den stora finalen. Här var det till slut Tyskland som tog hem mästartiteln.

Laddar...

Uppdaterad 7 februari, 2022