År 2019 hölls U21-EM i Italien och San Marino mellan den 16 och 30 juni. Detta var den 22:a upplagan av turneringen och tyvärr lyckades det svenska landslaget inte kvalificera sig till turneringen. När den stora finalen gick av stapeln var det slutligen Spanien som för femte gången kunde utses till europeiska mästare.

Dessa lag stod på prispallen i U21 EM 2019:
Guld: Spanien
Silver: Tyskland

Kvalet till U21 EM 2019

Totalt var det 55 lag som deltog i turneringens föreliggande kval, där lagen möttes i olika grupper. Kvalet spelades under perioden mars 2017-november 2018, där lagen lottats in i nio grupper om sex lag i varje. De nio gruppvinnarna gick direkt vidare till mästerskapet, samtidigt som de fyra bästa grupptvåorna spelade playoff om de två sista platserna.

Sverige spelade i kvalgrupp 6 där man mötte Belgien, Turkiet, Ungern, Cypern och Malta. Med vinst i sex av 10 matcher kom man tvåa i sin grupp, men tyvärr räckte inte detta för att ta sig vidare till playoffen. Det såg länge ut som att man skulle kunna ta sig vidare till turneringen, men i och med en förlust i den avslutande matchen med Belgien hade man inte tillräckligt mer poäng för att gå vidare som grupptvåa.

Laddar...

Samtliga lag som gick vidare från kvalet från respektive grupp var:
Grupp 1: Kroatien samt Grekland till playoff
Grupp 2: Spanien
Grupp 3: Danmark samt Polen till playoff
Grupp 4: England
Grupp 5: Tyskland
Grupp 6: Belgien
Grupp 7: Serbien samt Österrike till playoff
Grupp 8: Rumänien samt Portugal till playoff
Grupp 9: Frankrike

Ifrån playoffen gick sedan Österrike och Polen vidare till EM.

Gruppspelet

Turneringens gruppspel pågick mellan den 16-24 juni och de 12 deltagande lagen lottades in i 3 grupper om 4 lag där alla lag mötte varandra en gång. Det bästa laget i varje grupp gick tillsammans med den bästa grupptvåan vidare till slutspel.

Grupp A

Laddar...

Laddar...

Grupp B

Laddar...

Laddar...

Grupp C

Laddar...

Laddar...

Slutspelet

Turneringens slutspel bestod av två semifinaler, där vinnarna kvalificerade sig för den stora finalen. Här var det till slut Spanien som tog hem mästartiteln.

Laddar...

Uppdaterad 7 oktober, 2021