England mot Italien i EM-final. Två klassiska landslag som tagit sig till final i Europamästerskapet på imponerande sätt. Nedan sammanfattar vi hålltider och annat inför morgondagens final.

Snart går EM mot sitt slut. Endast två av 24 lag återstår och det är turneringens bästa lag som möts i final. England mot Italien på den engelska nationalarenan Wembley.

När börjar EM-finalen?

Den stora finalen sparkas igång 21:00. Minst 90 minuter plus stopptid ska spelas. Om matchen är oavgjord efter 90 minuter, så spelas förlängning i 2×15 minuter. Har inget lag ännu avgjort matchen efter förlängningen så väntar straffläggning.

Vilka sänder EM-finalen?

TV4 och C More är de kanaler som kommer att få äran att visa EM-finalen i Sverige. De som kommenterar finalen är Åke Unger tillsammans med Hasse Backe. I studion kommer Lasse Granqvist att finnas tillsammans med Jimmy Durmaz, Kim Källström och Lotta Schelin.

Pokalen:

EM-bucklan heter Henri Delaunay Trophy och är döpt efter UEFA:s första generalsekreterare. Pokalen skapades till EM 1960 men förnyades 2008. Det lag som haft Henri Delaunay Trophy i sin ägo i fem år är de regerande Europamästarna Portugal. Men nu ska den röra sig vidare, antingen till England eller till Italien.

Domare:

Den nederländska domaren Björn Kuipers kommer att döma EM-finalen. 48-åringen kommer att ha sina nederländska kollegor Erwin Zeinstra och Sander van Roekel som assisterande domare.

Så gick det senast de möttes:

Italien och England spelade oavgjort i en träningslandskamp 2018. Jamie Vardy (inte med i årets England) gjorde engelsmännens mål medan Lorenzo Insigne gjorde mål för Italien.

Italien:

Vunna matcher i EM: 6 av 6. En seger efter förlängning och en efter straffar.
Förluster: 0
Förbundskapten: Roberto Mancini
Bästa målskytt: Lorenzo Insigne, Ciro Immobile, Federico Chiesa, Matteo Pessina, Manuel Locatelli (2)

England:

Vunna matcher i EM: 5 av 6. En seger efter förlängning.
Förluster: 0. En oavgjord match mot Skottland.
Förbundskapten: Gareth Southgate
Bästa målskytt: Harry Kane (4)