Uppdaterad 16 juni, 2021

Wales säkrade tre viktiga poäng i kvällens möte med Turkiet. Laget kan nu i stort sätt räkna hem en garanterad plats i slutspelet.

Det var inget av lagen som stack ut överdrivet med sin insats, men Wales var ändå de som gjorde det som krävdes för att ta sig hela vägen till en seger. Sett till statistiken hade lagen nästan lika många målchanser

Strax innan pausvila lyckades Aaron Ramsey spräcka nollan efter en snygg långpassning från mitten av planen. Ramsey kunde ta emot bollen precis utanför målområdet och kunde enkelt sparka bollen i mål.

I den 60:e minuten tilldelas Wales en straff efter att Gareth Bale rivs ner av Turkiets Celik. Stjärnans skott från 11 meter gick dock en bra bit över målburen.

På tilläggstid kunde Wales till slut spika slutresultatet 2-0 i samband med en hörna. Bale rullade här fram bollen längsmed kortsidan till Connor Roberts som tog bollen den sista vägen förbi både försvaret och målvakten.

– Jag är mycket nöjd med vinsten, vi kämpade hårt. Visst, jag missade en straff men jag känner att jag visade god karaktär för att fortsätta kämpa vidare. Målet i slutet av matchen var toppen på moset, sa Gareht Bale till UEFA efter matchen. Tottenham-anfallaren valdes även till matchens bästa spelare.

I den sista omgången väntar en tuff kamp mot Italien för Wales, samtidigt som Turkiet får jaga vidare efter sina första poäng mot Schweiz. Dessa matcher äger rum på söndag klockan 18:00.