Foto: Bildbyrån

Nästa sommar går nästa upplaga av fotbolls EM av stapeln på flera olika platser runtom i Europa. För den som vill uppleva fotbollsfesten på plats är det inte långt kvar tills biljettansökan öppnar. UEFA har nu gått ut med mer detaljer kring det hela.

Turneringen äger rum mellan 12 juni och 12 juli 2020 och under samma period i år kan du ansöka om biljetter till turneringen. Oavsett när under perioden som du gör din ansökan så har du lika stor chans att bli tilldelad biljetter som andra fans. Sammanlagt finns det 1,5 miljoner biljetter som kommer att vara tillgängliga vid detta släpp.

Det man får tänka på är att man inte vet vilka lag som kommer att spela i de olika matcherna, utan att man endast får välja vilket datum man vill se en match samt vilken arena och prisgrupp man vill ha sin biljett i. Senare i sommar kommer dragningen bland alla ansökningar göra och du får då reda på om du får möjligheten att köpa biljetter eller ej.

Priserna för biljetter sträcker sig från 30 Euro till 225 Euro för matcherna i gruppspelet samt åttondelsfinalerna och kvartsfinalerna. Vill du istället se en semifinal eller medaljmatch får du betala mellan 85 och 945 Euro beroende på match och plats. I december, när grupperna och lagen är klara till turneringen öppnar nästa biljettfönster upp och där kan man välja biljetter för att se just sitt landslag under mästerskapet.

Uppdaterad 16 oktober, 2023


Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play