Nu stundar returmötena i kvartsfinalerna av Champions League 2023/24, där åtta lag ska elimineras till fyra i kampen om den ultimata klubblags-titeln. Men vilka lag ser egentligen ut att gå vinnande ur kamperna? Ta del av oddsen här nedan. 

I förra veckan ägde de första mötena rum där klubblagen från Spanien, Tyskland, Frankrike och England fick chansen att möta sig mot några av sina tuffaste motståndare för säsongen. Nu är det alltså dags för returerna, där det sammanlagda resultatet från matcherna avgör vilka fyra lag som når semifinal.

Resultat från första matchomgången

Atletico Madrid-Bayern München 2-2
Real Madrid-Manchester City 3-3
Atletico Madrid-Borussia Dortmund 2-1
Paris Saint Germain-FC Barcelona 2-3

Vem har störst chans att avancera?

Inför returmötena har Atlético Madrid och FC Barcelona båda en ettmåls-ledning över sina motståndare Borussia Dortmund och Paris Saint-Germain. Barcelona lyckades knipa sin vinst på bortaplan, vilket ger en extra boost inför hemmamatchen på Estadi Olímpic. I de två andra mötena slutade de första matcherna oavgjort vilket gör de kommande matcherna något öppnare.

Om man tar en titt på oddsen inför de kommande matcherna så ser det ut som att just hemma-lagen har siffrorna på sin sida. Laget som i dagsläget har de bästa siffrorna är Manchester City, samtidigt som vinnar-oddsen för deras motståndare Real Madrid är de högsta.

Odds från Unibet (favorit att avancera)

FC Barcelona vs Paris Saint Germain
2.20 vs 3.15

Borussia Dortmund vs Atletico Madrid
2.32 vs 3.10

Manchester City vs Real Madrid
1.71 vs 4.90

Bayern München vs Arsenal
2.38 vs 3.00

Vad händer vid oavgjort resultat?

Om de två lagen skulle ha gjort lika många mål vid slutsignal i den andra matchen, kommer en förlängning spelas på 2 x 15 minuter. De mål som görs här adderas till de tidigare insamlade där laget med flest mål på tavlan går vinnande ur striden. Skulle inte heller dessa extra 30 minuter räcka till går mötet vidare till straffar.

Kommande matcher och odds

Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play

När spelas semifinalerna i Champions League?

Sedan en månad tillbaka är det redan nu klart vilka två kvartsfinal-vinnare som paras ihop mot varandra i de stundande semifinalerna, som kommer äga rum den 30 april respektive 1 maj, med returer den 7 och 8 maj. Vinnaren mellan Madrid och Dortmund kommer att ställas mot antingen PSG eller Barcelona, samtidigt som Arsenal eller Bayern kommer få ta sig an Real Madrid eller Manchester City. Detta innebär att vi kan så se såväl ett spanskt som ett engelskt möte i CL-semifinalerna.

Uppdaterad 15 april, 2024