Expekt

Danmarks möte med Belgien såg till en början ut att bli en solklar seger, men nyfunnen energi hos motståndarna lämnade de rödvita utan poäng. Trots detta bjöd matchen på dansk glädje och en varm hyllning av Christian Eriksen.

Det var många som ställde sig frågande till hur Danmark skulle prestera i dagens match, i och med den dramatik som uppstod när Christian Eriksen föll ihop livlös under matchen mot Finland. Händelsen har berört hela fotbollsvärlden och för att hylla Eriksen valde man att i den tionde minuten av dagens match, samma siffra som Inter-mittfältaren, stoppa spelet för att hylla spelaren som just nu vårdas på sjukhus bara ett hundratals meter ifrån Parken i Köpenhamn. De 25 000 åskådarna på plats ställde sig alla upp för att applådera samtidigt som en stor tröja med Eriksens namn och nummer veks ut på planen.

Någonting som förstärkte den gemensamma glädjen hos publiken var det faktum att Danmark redan i matchens andra minut intagit ledningen efter ett mål av Yussuf Poulsen. Laget fortsatte att hålla i taktpinnen och hade flera farliga lägen på att utöka sin ledning. Dessutom stoppade de näst intill samtliga försök till anfall från Belgiens sida.

Men mot slutet av den första perioden började Belgien komma in i spelet och i den 55:e minuten kom kvitteringen där Thorgan Hazard var sist på bollen. En kvart senare kom ledningsmålet när Kevin De Bruyne nätade från 20 meters avstånd. Danmark kämpade på in i det sista för att få med sig åtminstone en poäng ur mötet, men det räckte inte hela vägen. Istället blev det Belgien som fick med sig en ny trepoängare.

I och med segern är Belgien nu klara för slutspel och har möjlighet att säkra gruppsegern om man även vinner mötet med Finland. För Danmarks del finns möjligheten att inta platsen som grupptrea om man skulle vinna över Ryssland. Båda dessa matcher har avspark på måndag klockan 21.00

Uppdaterad 17 juni, 2021