Uppdaterad 22 juni, 2021

Kvällens avslutande gruppspelsomgång i grupp B bjöd på en storseger för Danmark som besegrade Ryssland med 4-1. Samtidigt utökade Belgien sin ledning då de vann över Finland med 2-0. Resultaten gör att tre lag – Ryssland, Finland och Danmark, alla hamnar på tre poäng vardera. Det blir därmed de inbördes mötena i kombination med målskillnad som avgör lagens slutliga placering i grupperna.

Då alla lagen vunnit en match mot någon av de andra blir det målskillnaden som man får titta på, där Danmark är det enda laget med en positiv sådan. Det är därmed de rödvita som kan se sig klara för slutspel tillsammans med Belgien. Finland hamnar i sin tur på tredjeplats och får nu hoppas att deras poäng kan räcka hela vägen till ett avancemang.

De möter lagen i slutspelet

Belgien får ta sig an en av grupptreorna ifrån grupp A, D, E eller F i den fjärde åttondelsfinalen som äger rum i Sevilla på söndag den 27 juni. Avspark i den här kampen sker klockan 21:00.

Danmark får i sin tur möta Wales i den allra första åttondelsfinalen som spelas på midsommardagen, lördagen den 26 juni. Mötet äger rum i Amsterdam och börjar klockan 18:00.

Om Finlands poäng räcker till ett avancemang får man antingen möta vinnaren i grupp E eller F, vilket gör det fullt möjligt för ett nordiskt derby.