Expekt

För en lång och trogen landslagstjänst tackas Sveriges största fotbollsspelare av i sommar. Svenska Fotbollförbundet har planerat in avtackningen till Zlatan Ibrahimovic den 8 juni på Friends Arena.

Svenska Fotbollförbundet meddelar under fredagen att man den 8 juni spelar träningslandskamp mot Serbien på Friends Arena, ett Serbien som spelare EM samma sommar. Men den stora händelsen i samband med landskampen är att svensk fotbolls kanske största någonsin, Zlatan Ibrahimovic, får tackas av för sina 122 landskamper och 62 mål för Sverige.

– Vi ser fram emot att tacka av vår störste fotbollsspelare genom tiderna. Det kommer att bli en blågul hyllning till en spelare som haft en stor sportslig betydelse för herrlandslaget, men som också bidragit till en stor positiv påverkan för generationer av unga svenska pojkar och flickor med olika bakgrund inom svensk fotboll, säger generalsekreterare Andrea Möllerberg till SvFF:s hemsida och fortsätter:

– Zlatan Ibrahimović har varit och förblir en inspirationskälla. Vi minns alla fantastiska ögonblick och mål i den svenska landslagströjan, från klacken i EM 2004 till cykelsparken på Friends. Hans insatser är obeskrivliga och nu får supportrarna chans att visa honom sin kärlek.

Zlatan själv ser fram emot hyllningen på nationalarenan där det förhoppningsvis blir gott om folk på plats på Friends Arena (byter till Strawberry Arena i juli).

– Det känns väldigt magiskt. Landslaget har betytt allt för mig. Otroligt mycket positiv energi och stolthet över att representera sitt land, säger Zlatan Ibrahimovic till SvFF:s hemsida.

Zlatan Ibrahimovic sista landskamp blev i 0-3-förlusten mot Belgien i EM-kvalet den 24 mars 2023. 

Uppdaterad 19 februari, 2024