Dejan Kulusevski har testats positivt för coronaviruset. Den svenska landslagsspelaren kommer att hållas isolerad från resten av laget och landslaget hoppas att smittan inte spridit sig eller kommer att sprida sig.

Under tisdagseftermiddagen tidigarelade det svenska landslaget en presskonferens. Där meddelade landslaget att stjärnan Dejan Kulusevski har drabbats av Covid-19. Juventusspelaren kommer hållas isolerad från övriga laget nu. Det meddelar landslagets läkare Anders Valentin på dagens presskonferens.

Nästa gång Sverige testar sig är om tre dagar, då visar det sig om fler har smittats av viruset. Landslagsläkaren är dock positiv gällande och meddelar att det inte är ett ”utbrott” av viruset i landslaget utan det är endast ett enskilt fall.

– Vi har isolerat honom och vi har gott hopp om att han inte har smittat någon annan, säger Anders Valentin.

Även förbundskaptenen Janne Andersson befann sig på presskonferensen och kommenterade bakslaget.

– Det är jättetråkigt. Det är tråkigt för Dejan och tråkigt totalt sett. Det går inte att komma ifrån. Det skapar en viss oro. Samtidigt hanterar vi det på sättet vi ska göra och jag är trygg med våra läkare, säger förbundskaptenen Janne Andersson på presskonferensen.

Enligt Anders Valentin hoppas man på ett kort och lindrigt förlopp men Dejan Kulusevski kommer inte att vara tillgänglig för truppen som åker till Sevilla inför EM-premiären. Ingen reserv kommer att kallas in istället för Juventus-mittfältaren, utan han kommer fortsatt vara en del av den svenska truppen.

Landslagsläkaren utgår från att Kulusevski blev smittad under den ledighet som landslagsspelarna fick häromveckan.

Uppdaterad 8 juni, 2021