Ben Chilwell och Mason Mount har fått sitta i karantän i tio dagar efter att man kramade den covid-sjuke skotten Billy Gilmour efter mötet mellan England och Skottland. De båda engelska spelarna är nu tillbaka från sin karantän, men om de spelar mot Tyskland är oklart.

Det var efter gruppspelsmatchen den 18 juni mellan England och Skottland som det skotska landslagets supertalang Billy Gilmour konstaterades positiv för Covid-19. Efter beskedet kom det ut bilder i media att Chelsea-spelarna Ben Chilwell och Mason Mount (lagkamrater med Gilmour till vardags) kramade den skotska spelaren. I och med detta fick då de två engelska spelarna lägga sig i karantän.

Chilwell och Mount missade Englands avslutande gruppspelsmatch mot Tjeckien, men efter segern där konstaterades det att båda spelarna kunde bli tillgängliga till spel i åttondelsfinalen.

England spelar mot Tyskland ikväll och Ben Chilwell och Mason Mount är tillgängliga för spel, men frågan för förbundskaptenen Gareth Southgate är om de är fysiskt redo. Han meddelar på Englands presskonferens igår att det är osäkert om spelarna är redo. Det är inte bara den fysiska aspekten, utan även den mentala, menar Southgate.

Ben Chilwell har hittills fått stå åt sidan på vänsterbacksplatsen till förmån för Luke Shaw under turneringen. Mason Mount å sin sida startade både mötet med Kroatien och mötet med Skottland, och känns närmare en startplats i nuläget.

England möter Tyskland ikväll hemma på Wembley i en rafflande åttondelsfinal. Matchstart 18:00 på Sveriges Television.