Unibet

Uppdaterad 23 juni, 2021

Glasgow, Köpenhamn, Sevilla eller Budapest. Detta är städerna som Sverige kan få resa till för sin kommande åttondelsfinal. Ikväll blir det klart var resan bär vidare och samtidigt får vi svar på om vi kommer få se några svenska supportrar på plats. Här summerar vi vilka inreseregler som just nu gäller i de fyra EM-städerna.

UD har sedan tidigare hävt avrådan från icke nödvändiga resor till alla de länder där Sverige möjligtvis kan komma att spela sin match. Däremot kvarstår de inreseregler som varje enskilt land har lagt upp. På svenska ambassadens hemsida Swedenabroad.se finns det en mängd information om vilka olika regler som gäller för resor in i världens olika länder.

Vid en gruppseger blir det Glasgow som man får resa till. Här tillåts endast resenärer som har ett specifikt syfte med sin inresa och här räknas inte att se en fotbollsmatch in. Från 15 februari gäller obligatorisk hotell-karantän för de som reser in i Skottland, där man måste hålla sig på sitt bokade hotellrum i 10 dagar efter sin ankomst. Detta gör att det inte finns någon möjlighet för de svenska fansen att hinna resa till Glasgow, sitta i karantän och sedan se matchen på plats.

Italien - Sverige

 

Skulle Sverige komma tvåa får man spela sin match i Köpenhamn, vilket är en dröm-destination för fansen i och med att det är enkelt att resa just hit. Från den 26 juni ändrar Danmark i inreserestriktionerna och inför vissa lättnader i kraven. Bland annat behöver man inte längre sitta i karantän vid inresa ifrån Sverige.

När Sverige spelade sin gruppspelsmatch i Sevilla var det en hel del svenska fans på plats. Får man återvända till den spansk staden kan vi räkna med en liknande uppslutning. För att resa in i Spanien krävs numera ett intyg som antingen bevisar att du är färdigvaccineras, varit sjuk någon gång under de senaste 6 månaderna eller ett negativt test som är taget max 48 timmar innan inresa. Dessutom får man fylla i en hälsodeklaration i samband med sin ankomst.

Om matchen istället kommer att spelas i Ungerns huvudstad Budapest kommer man kunna uppleva fotboll på en fullsatt arena för första gången på mycket länge. Alla resenärer som har en matchbiljett slipper undan karantän, men måste kunna visa upp två negativa tester, alternativt ett intyg på att man är vaccinerad eller gått igenom en infektion under de senaste 6 månaderna.


Italien - Sverige